Грибні бульйони - просто знахідка в кулінарії. Вони прекрасні самі по собі як самостійна страва, а також хороші у використанні в якості основи для інших супів або соусів. З грибними бульйонами можна експериментувати, додаючи до них різні інгредієнти, і кожен раз вийде смачна і своєрідна страва.Для грибних бульйонів використовують найрізноманітніші види грибів, за винятком таких видів, як підосичники або підберезники, тому що вони дають темний неапетитний колір. У нашому рецепті грибного бульйону ми пропонуємо використовувати найпростіший варіант - шампіньйони. Ці гриби доступні в будь-який час року і дуже прості в приготуванні.
Для початку засипте в глибоку миску сушені білі гриби (вже подрібнені) і шиітаке. Замочіть білі гриби і шиітаке в гарячій воді так, щоб рідина повністю покрила інгредієнти.
Далі ретельно помийте проточною водою і просушіть гриби печериці. Потім викладіть гриби на кухонну дошку і наріжте їх невеликими шматочками. Надішліть свіжі гриби в чашу мультиварки (використовуйте цю техніку для зручності) або ж каструлю. Додайте в чашу трохи води, включіть режим «смаження» і томіть гриби, постійно помішуючи, поки не випарується частина вологи з продукту.
Далі очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте. Подрібнену цибулю відправте в чашу мультиварки до грибів. Обсмажуйте вміст чаші, помішуючи, ще кілька хвилин.
Далі додайте в чашу до решти продуктів заздалегідь очищену від шкірки і нарізану кільцями моркву. Нарізану великими скибочками цибулю-порей, очищений від лушпиння і нашаткований невеликими шматочками часник. Далі залийте вміст мультиварки вином і добре перемішайте. Проваріть близько 4 хвилин, поки частина вина випарується і не дасть насичений аромат.
Далі перемістіть в чашу мультиварки разом з рідиною раніше замочені гриби і долийте трохи соєвого соусу. Добре все посоліть, приправте чебрецем і чорним перцем, додайте лавровий лист, гілочку петрушки і залийте водою (повністю покривши продукти).
Натисніть на мультиварці «скасування», щоб зупинити функцію «смаження», встановіть режим «варіння» і накрийте ємність кришкою. Встановіть час на 30 хвилин, через 10 секунд на дисплеї з'явиться ВКЛ. Після закінчення зазначеного часу розкрийте кришку і акуратно процідіть приготований грибний бульйон через дрібне сито. Таку першу страву можна використовувати негайно, зберігати в холодильнику протягом 1 тижня або в морозильній камері протягом 3 місяців.
Випадкові рецепти