Укр
Рус
Бульйон Перші страви Російська кухня

Грибний бульйон з шампіньйонів

( 4.8750 4 516 16 оцінок)
1460 - переглядів
60 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Грибний бульйон з шампіньйонів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

На основі грибного бульйону з печериць можна приготувати велику кількість смачних перших страв і побалувати рідних і близьких. Тим більше, що печериці можна купити в магазині цілий рік.

Інгредієнти

  • Гриби сушені 30 г.
  • Печериці 400 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Чебрець 10 г.
  • Аніс за смаком
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець чорний горошок 1 ч.л
  • Соєвий соус 1/4 скл.
  • Масло рослинне 2 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У миску покладіть сушені гриби і залийте їх достатньою кількістю окропу, щоб вони були покриті водою. Відставте в сторону, нехай запарюються. Очистіть ріпчасту цибулю і часник, сполосніть водою. Цибулю наріжте великим кубиком, а часник можете розрізати навпіл.

Крок - 1
02

Печериці ретельно промийте під проточною водою від сміття і залишків землі. Відокремте шапочки від ніжок. Шапочки наріжте пластинами, а ніжки залиште такого розміру як є.

Крок - 2
03

Візьміть велику каструлю з товстим дном. Поставте її на плиту і налийте рослинне масло. Увімкніть плиту на середній вогонь. Покладіть в каструлю цибулю і часник. Тушкуйте приблизно 2 хвилини, періодично помішуючи.

Крок - 3
04

Потім додайте до цибулі і часнику нарізані печериці та готуйте ще хвилин 10, не забувайте помішувати. Гриби трохи протушкувалися, тепер прийшов час додати до них спеції. Покладіть в каструлю гілочки чебрецю, зірочку анісу, лавровий лист, горошки перцю. Перемішайте компоненти лопаткою.

Крок - 4
05

До всіх інгредієнтів в каструлі додайте замочені раніше сушені гриби, разом з рідиною, в якій вони були. Тепер налийте в каструлю велику кількість води.

Крок - 5
06

Також влийте соєвий соус і перемішайте майбутній грибний бульйон. Доведіть бульйон до кипіння, а потім зменшіть вогонь. Варіть на повільному вогні близько 1 години.

Крок - 6
07

Коли минув відведений час вийміть гриби, вже з готового бульйону, за допомогою шумівки в окрему миску (гриби ви можете використовувати для приготування інших страв, наприклад соус для пасти, або пиріг з грибами і цибулею, не викидайте їх).

Крок - 7
08

Тепер візьміть глибоку миску, встановіть на неї ситечко і процідіть бульйон. Ви можете використовувати бульйон відразу або поставити в холодильник, його навіть можна і заморозити.

Крок - 8
09

Подайте грибний бульйон з шампіньйонів з відвареною рисовою локшиною і сиром тофу, також додайте трохи дрібно нарізаної зеленої цибулі. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти