На основі грибного бульйону з печериць можна приготувати велику кількість смачних перших страв і побалувати рідних і близьких. Тим більше, що печериці можна купити в магазині цілий рік.
У миску покладіть сушені гриби і залийте їх достатньою кількістю окропу, щоб вони були покриті водою. Відставте в сторону, нехай запарюються. Очистіть ріпчасту цибулю і часник, сполосніть водою. Цибулю наріжте великим кубиком, а часник можете розрізати навпіл.
Печериці ретельно промийте під проточною водою від сміття і залишків землі. Відокремте шапочки від ніжок. Шапочки наріжте пластинами, а ніжки залиште такого розміру як є.
Візьміть велику каструлю з товстим дном. Поставте її на плиту і налийте рослинне масло. Увімкніть плиту на середній вогонь. Покладіть в каструлю цибулю і часник. Тушкуйте приблизно 2 хвилини, періодично помішуючи.
Потім додайте до цибулі і часнику нарізані печериці та готуйте ще хвилин 10, не забувайте помішувати. Гриби трохи протушкувалися, тепер прийшов час додати до них спеції. Покладіть в каструлю гілочки чебрецю, зірочку анісу, лавровий лист, горошки перцю. Перемішайте компоненти лопаткою.
До всіх інгредієнтів в каструлі додайте замочені раніше сушені гриби, разом з рідиною, в якій вони були. Тепер налийте в каструлю велику кількість води.
Також влийте соєвий соус і перемішайте майбутній грибний бульйон. Доведіть бульйон до кипіння, а потім зменшіть вогонь. Варіть на повільному вогні близько 1 години.
Коли минув відведений час вийміть гриби, вже з готового бульйону, за допомогою шумівки в окрему миску (гриби ви можете використовувати для приготування інших страв, наприклад соус для пасти, або пиріг з грибами і цибулею, не викидайте їх).
Тепер візьміть глибоку миску, встановіть на неї ситечко і процідіть бульйон. Ви можете використовувати бульйон відразу або поставити в холодильник, його навіть можна і заморозити.
Подайте грибний бульйон з шампіньйонів з відвареною рисовою локшиною і сиром тофу, також додайте трохи дрібно нарізаної зеленої цибулі. Смачного.
Випадкові рецепти