Ще до страв європейської кухні відносять суп з грибами. Основним інгредієнтом є всілякі гриби - лисички, опеньки, шампіньйони або білі.
Суп-пюре з грибами і ніжними вершками готується настільки просто, що навіть сам процес вже приносить задоволення. Але навіть в такому легкому блюді є свої нюанси, на які потрібно звернути увагу. Готувати грибний суп-пюре рекомендуємо на курячому бульйоні, який потрібно попередньо приготувати. Щоб бульйон вийшов більш наваристим, краще використовувати курятину на кістки, тобто відмінно підійдуть крильця, стегна, гомілки або стегенце. Після того, як бульйон буде готовий, його краще процідити через сито або марлю.
Тепер займемося безпосередньо самим супом. Почнемо з приготування грибів. Печериці ретельно миємо й при необхідності чистимо і відрізаємо ніжки. Потім нарізаємо гриби тонкими слайдами і відправляємо на сковорідку і ставимо на вогонь. Підсмажуємо печериці хвилин 15, додавши трохи рослинного масла, поки вони не підрум'яняться.
Ставимо на вогонь сотейник або каструлю, в якій будемо готувати суп. Спочатку кидаємо в неї вершкове масло, а коли воно повністю розтопиться, викладаємо вже підсмажені печериці. Тепер додаємо сіль і перець і продовжуємо готувати кілька хвилин, періодично помішуючи, поки гриби трохи потемніють.
Тим часом очистимо від лушпиння цибулю і дрібно її нарізаємо, після чого додамо в каструлю до грибів. Також чистимо зубчики часнику і пропускаємо їх через чеснокодавку прямо в каструлю. Готуємо все це ще хвилин 3-4, а потім кидаємо пару ложок борошна. Тепер вже постійно перемішуємо вміст, оскільки масло і рідина з грибів вже випарувалася.
Як тільки борошно размешается, наливаємо в каструлю сктрохи білого вина, готуємо кілька хвилин, а потім наливаємо вершки і курячий бульйон. На цьому ж етапі кидаємо в каструлю кілька гілочок сушеного чебрецю і лавровий лист і залишаємо суп варитися ще хвилин на 15-20. В результаті у нас виходить ароматне вариво ніжно-коричневого кольору.
Тепер перетворюємо його в ніжне пюре за допомогою блендера. Грибний суп-пюре з вершками готовий. Перед подачею, додайте в тарілку свіжу подрібнену зелень. Такий крем-суп з насиченим ароматом і таким же смаком припаде до смаку навіть самим примхливим і вимогливим гурманам, адже це вже класика, яку можна вважати еталонним поєднанням смаків.
Випадкові рецепти