Укр
Рус
Грибний Соуси Українська кухня

Грибний соус

( 4.9286 4 514 14 оцінок)
2493 - переглядів
30 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Грибний соус - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Може не всім господиням відомо, що для того, щоб урізноманітнити свій стіл, не обов'язково використовувати якісь екзотичні продукти та інгредієнти. На мій погляд, досить приготувати до основних страв доповнення. І прекрасною запорукою доброї подачі багатьох гарячих страв може бути ідеальний соус, який привнесе в ці страви нові цікаві, смакові нотки. Сьогодні я хочу вас навчити, як готувати грибний соус, який буде відмінно поєднуватися з усіма кашами, макаронними виробами, а також картоплі, котлет і риби. Повірте, з таким соусом будь-яка, найсмачніша їжа стане ще смачніше.

Інгредієнти

  • Оцет рисовий 1/4 ч.л
  • Петрушка 20 г.
  • Борошно 1 ст.л
  • Сметана 250 мл.
  • Бульйон 300 мл.
  • Гриби 400 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Вершкове масло 50 г.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Запашний перець 1/4 ч.л
  • Кмин 1 ч.л
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Сіль за смаком
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Якщо ви вже готові спробувати приготувати універсальний соус з оксамитовою структурою і незрівнянно ніжним смаком, то грибний зі сметаною - точно ідеальне рішення. Так що, якщо у вас в холодильнику знайдеться сметана, а ще вам повезло з грибами, давайте приступати до справи. І чим швидше ми приготуємо грибний соус, тим більше буде цінувати ваші кулінарні здібності ваша сім'я. Звичайно, непогано для цього рецепта можуть підійти печериці, але мені все ж найбільше імпонують білі гриби. Отже, беремо гриби, ретельно очищаємо від забруднення і добре промиваємо під проточною водою. Трохи просушуємо і нарізаємо тонкими пластинками.

Крок - 1
02

Цибулину чистимо від лушпиння, обполіскуємо холодною водою і шаткуємо невеликими шматочками.

Крок - 2
03

Ставимо на плиту каструлю і кидаємо в неї грудочку вершкового масла. Коли масло розтопиться, викладаємо в каструлю нашатковану цибулю. Пасируємо цибулю в олії до м'якості, після чого кидаємо туди лавровий лист і запашний перець горошок.

Крок - 3
04

Ще додаємо мелений тмин і мелений перець, добре перемішуємо і кидаємо в каструлю нарізані гриби.

Крок - 4
05

Тепер солимо і, перемішавши, смажимо протягом 7 хвилин, помішуючи дерев'яною лопаткою. Коли гриби стануть м'якими, доливаємо в каструлю овочевий бульйон, накриваємо кришкою і проварюємо 10 хвилин.

Крок - 5
06

В окрему посудину вливаємо сметану, не дуже густу, але не менше 25% жирності. Засипаємо туди борошно і вінчиком добре збиваємо в однорідну масу.

Крок - 6
07

Після того, як гриби поварилися потрібний час, вливаємо в каструлю тонкою цівкою сметану з борошном і варимо ще хвилин 10, помішуючи.

Крок - 7
08

Коли соус почне загущатися і досягне консистенції густої сметани, кидаємо в каструлю подрібнену свіжу зелень петрушки і кілька крапель оцту. Готовий соус можна пробувати, як самостійну страву, з хлібом, ну а в якості добавки до інших страв - вибір за вами.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Свинина с подливой - покроковий рецепт, фото 1 Свинина с подливой 45 4 3 з 5 - детальніше -
Суп-пюре из зеленого горошка - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре из зеленого горошка 50 5 3 з 5 - детальніше -
Гуляш с черносливом - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш с черносливом 80 6 4 з 5 - детальніше -