Укр
Рус
Грибний Соуси Французька кухня

Грибний соус зі сметаною і грибами

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

735 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Грибний соус зі сметаною і грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

Посуд: На сковороді

опис

Грибний соус зі сметаною і грибами може бути як гарніром, так і самостійною вегетаріанською стравою. У ньому багато білка (рослинного і молочного), тому соус виходить поживним і ситним. Через присутність у складі сметани для пісного столу грибний соус не підійде. Зате рецепт ідеальний для тих, хто повністю виключив з раціону м'ясо і рибу або час від часу влаштовує розвантажувальні дні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грибний соус зі сметаною і грибами" (на 100 грам)

  • Білки2.7 гр.
  • Жири7.7 гр.
  • Вуглеводи1.7 гр.
  • Калорії89 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Розтопіть на сковороді вершкове масло. Печериці протріть від забруднень вологою серветкою, відправте на сковорідку з  маслом і, помішуючи, смажте 10-15 хвилин. Подрібнювати печериці не потрібно, тому постарайтеся вибрати для соусу невеликі щільні гриби приблизно однакового розміру.

Крок - 1
02

Через зазначений час додайте до грибів рослинне масло і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Перемішайте і тушкуйте все разом 4-5 хвилин.

Крок - 2
03

Після цього покладіть в загальну масу цельнозернову гірчицю і приправте страву спеціями (сіллю, чорним меленим перцем, солодкою паприкою і сушеним орегано).

Крок - 3
04

Слідом влийте теплу воду і покладіть сметану. Знову перемішайте вміст сковорідки і тушкуйте гриби 10 хвилин. Зубчики часнику пропустіть через прес і додайте в соус.

Крок - 4
05

В кінці присипте страву пластівцями перцю чилі і покладіть кілька свіжих листків базиліка.

Крок - 5
06

Готовий грибний соус зі сметаною і грибами розподіліть по порційних тарілках і подавайте на стіл гарячим. У нього дивно апетитний аромат і чудовий смак з ніжним вершковим післясмаком, яке створює сметана і вершкове масло. Склад страви відмінно збалансований, тому соус не потребує ніяких доповнень. Хіба що можна подати його зі скибочкою свіжого хліба або з грінками. Хоча в грибному соусі немає ні м'яса, ні риби, він дуже ситний і смачний. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гороховий суп з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Гороховий суп з ковбасою 30 4 3 з 5 - детальніше -
Біфштекс з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Біфштекс з яйцем 35 2 2 з 5 - детальніше -
Бешамель для лазаньї - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель для лазаньї 45 1 2 з 5 - детальніше -
Локшина з куркою і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Локшина з куркою і овочами 40 3 3 з 5 - детальніше -