Локшина в східній кухні займає друге місце в вживанні після рису. Локшина, виготовлена з пшеничного борошна, дуже популярна в Японії, як і соба, і не менш традиційна, як паста в італійців. В японській кухні існують безліч рецептів приготування локшини. Її подають з м'ясом, рибою, морепродуктами, грибами, а також використовують в різних видах супів. Приправлена оригінальними азіатськими соусами вона може стати улюбленою стравою у вашому домі. Вегетаріанська, пряна, екзотична грибна локшина дуже смачна і при цьому проста в приготуванні. Якщо цей рецепт для вас, тоді, мабуть, почнемо.
Ставимо сковороду на помірний вогонь і прогріваємо. Додамо на свій розсуд нейтральне рослинну олію для смаження, соняшникову, оливкову або якусь іншу. Додаємо до олії подрібнений сухий червоний перець. Ступінь гостроти варіюєте на свій смак (можна використовувати гострий чилі, а можна напівгостру паприку). Перемішуємо ретельно і обсмажуємо пару секунд.
Очищений і подрібнений часник додаємо до суміші рослинного масла і червоного перцю. Акуратно все перемішуємо і теж злегка обсмажуємо.
Слідом додамо гриби. Скористаємося печерицями, попередньо їх помивши під проточною водою, обсушивши і нарізавши пластинками. Ретельно перемішуємо і обсмажуємо (на середньому вогні) гриби до придбання м'якості і золотистого кольору. При цьому не забуваємо їх регулярно мішати, щоб не пригоріли.
Поки гриби обсмажуються, нам потрібно відварити в киплячій воді локшину відповідно до інструкції на упаковці. Після, ретельно промивши і давши стекти зайвій воді, перекладаємо локшину в сковороду до підсмажених шампіньйонів. Зменшуємо вогонь.
Акуратно і ретельно (з хвилину) перемішуємо локшину з грибами, щоб вона не тільки добре змішалася з грибами, а й придбала яскравий золотистий відтінок. Далі додаємо до локшини соєвий соус. Яка ж східноазіатська кухня без цієї приправи. Він замінює сіль і надає особливого смаку страві. Ретельно перемішаємо.
Приправимо локшину свіжомеленим чорним перцем. Він має більш яскраво виражений аромат ніж заздалегідь мелений. Але якщо немає скористаємося готовим. Перемішаємо.
Для колоритності додамо кунжутне масло. Воно не тільки корисне, але і має незвичайний смак. Ретельно перемішаємо нашу страву.
Для контрасту смакових відчуттів в азіатській кухні завжди застосовують цукор. Додамо і ми трохи. Перемішуючи, даємо цукру розчиниться в нашій страві.
І останньою додамо крупно порізану зелену цибулю. Постійно мішаючи, даємо трохи обсмажитися. Грибна локшина готова. Ось так можна приготувати ситну страву витративши мінімум часу і отримавши максимум задоволення від цього процесу. Смачного.
Випадкові рецепти