Грибна ікра - чудова овочева закуска. Це дійсно смачна страва з грибним ароматом, яка також відмінно підходить для консервування. Термін придатності в холодильнику близько 6 місяців при правильному зберіганні.
Основним інгредієнтом цієї страви є гриби. Можна використовувати печериці або будь-які інші, наприклад, лісові гриби. Помийте, почистіть, розріжте навпіл, якщо вони великі. Складіть в каструлю і залийте водою. Варіть хвилин 10 на маленькому вогні. Відкиньте гриби на друшляк, дайте час охолонути. Залиште трохи грибного бульйону, він може знадобитися пізніше.
Стиглі помідори добре вимийте під краном, виріжте хвостики. Кожен овоч розріжте навпіл і вичавіть рідину з насінням.
Можна розрізати половинки помідорів ще на кілька частин поменше. За допомогою кухонного комбайна, перетворіть підготовлені шматочки помідорів в пюре. Відставте в сторону.
Цибулю очистіть від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. Розріжте спочатку навпіл, а потім наріжте кубиками.
Виберіть рівну і велику морквину. Очистіть її від шкірки і ретельно помийте під проточною водою. Розріжте навпіл уздовж і поперек, а потім наріжте кубиками.
Зуби часнику відокремте від головки, очистіть від лушпиння і пропустіть через чеснокодавку. Складіть в мисочку і відставте на час в сторону.
У велику сковорідку налийте кілька ложок оливкової олії і поставте на вогонь. Додайте нарізані цибулю і моркву, обсмажте до м'якості близько 5 - 7 хвилин, періодично помішуючи лопаткою. Посоліть, приправте чорним меленим перцем.
Тепер вам знадобиться м'ясорубка з насадкою з великими отворами. Пропустіть через неї зварені і остиглі гриби, підсмажену цибулю з морквою.
Подрібнені овочі перекладіть у велику каструлю, додайте томатне пюре і перемішайте. Киньте лавровий лист, мелений коріандр, сіль, чорний мелений перець. Додайте кілька ложок грибного бульйону, ще раз все ретельно перемішайте.
Поставте каструлю з овочами на плиту і варіть на слабкому вогні 1 годину під кришкою. Через 45 хвилин додайте подрібнений часник, перемішайте і варіть ще 15 хвилин.
В кінці додайте кілька ложок білого оцту, оливкового масла і подрібнений свіжий кріп. Оцет додасть ікрі смак і послужить консервантом. Перемішайте і дайте трохи охолонути.
Розкладіть готову грибну ікру в заздалегідь підготовлені банки, закрийте кришками і переверніть догори дном. Охолодіть. Смачного!
Випадкові рецепти