Укр
Рус
Ікра овочева Закуски Українська кухня

Грибна ікра

( 4.6667 4 59 9 оцінок)

897 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Грибна ікра - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Білоруська кухня, Узбецька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні , Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Грибна ікра - чудова овочева закуска. Це дійсно смачна страва з грибним ароматом, яка також відмінно підходить для консервування. Термін придатності в холодильнику близько 6 місяців при правильному зберіганні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грибна ікра" (на 100 грам)

  • Білки1.4 гр.
  • Жири2.8 гр.
  • Вуглеводи5.3 гр.
  • Калорії58 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Основним інгредієнтом цієї страви є гриби. Можна використовувати печериці або будь-які інші, наприклад, лісові гриби. Помийте, почистіть, розріжте навпіл, якщо вони великі. Складіть в каструлю і залийте водою. Варіть хвилин 10 на маленькому вогні. Відкиньте гриби на друшляк, дайте час охолонути. Залиште трохи грибного бульйону, він може знадобитися пізніше.

Крок - 1
02

Стиглі помідори добре вимийте під краном, виріжте хвостики. Кожен овоч розріжте навпіл і вичавіть рідину з насінням.

Крок - 2
03

Можна розрізати половинки помідорів ще на кілька частин поменше. За допомогою кухонного комбайна, перетворіть підготовлені шматочки помідорів в пюре. Відставте в сторону.

Крок - 3
04

Цибулю очистіть від лушпиння і сполосніть під прохолодною водою. Розріжте спочатку навпіл, а потім наріжте кубиками.

Крок - 4
05

Виберіть рівну і велику морквину. Очистіть її від шкірки і ретельно помийте під проточною водою. Розріжте навпіл уздовж і поперек, а потім наріжте кубиками.

Крок - 5
06

Зуби часнику відокремте від головки, очистіть від лушпиння і пропустіть через чеснокодавку. Складіть в мисочку і відставте на час в сторону.

Крок - 6
07

У велику сковорідку налийте кілька ложок оливкової олії і поставте на вогонь. Додайте нарізані цибулю і моркву, обсмажте до м'якості близько 5 - 7 хвилин, періодично помішуючи лопаткою. Посоліть, приправте чорним меленим перцем.

Крок - 7
08

Тепер вам знадобиться м'ясорубка з насадкою з великими отворами. Пропустіть через неї зварені і остиглі гриби, підсмажену цибулю з морквою.

Крок - 8
09

Подрібнені овочі перекладіть у велику каструлю, додайте томатне пюре і перемішайте. Киньте лавровий лист, мелений коріандр, сіль, чорний мелений перець. Додайте кілька ложок грибного бульйону, ще раз все ретельно перемішайте.

Крок - 9
10

Поставте каструлю з овочами на плиту і варіть на слабкому вогні 1 годину під кришкою. Через 45 хвилин додайте подрібнений часник, перемішайте і варіть ще 15 хвилин.

Крок - 10
11

В кінці додайте кілька ложок білого оцту, оливкового масла і подрібнений свіжий кріп. Оцет додасть ікрі смак і послужить консервантом. Перемішайте і дайте трохи охолонути.

Крок - 11
12

Розкладіть готову грибну ікру в заздалегідь підготовлені банки, закрийте кришками і переверніть догори дном. Охолодіть. Смачного!

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Грибний соус з шампіньйонів - покроковий рецепт, фото 1 Грибний соус з шампіньйонів 40 1 2 з 5 - детальніше -
Мамалига в горщику - покроковий рецепт, фото 1 Мамалига в горщику 35 3 2 з 5 - детальніше -
Шоколадний крем-мус - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний крем-мус 25 2 2 з 5 - детальніше -