Укр
Рус
Швидкі салати Салати Російська кухня

Грибна галявина

( 4.9231 4 539 39 оцінок)

3411 - переглядів
40 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Грибна галявина - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Кожній поважаючій себе господині завжди захочеться якомога частіше і більше дивувати не тільки гостей, а й членів своєї родини кулінарними здібностями. Найкраще це продемонструвати, звичайно ж, влаштувавши святкове застілля. Повірте, що найвдалішим варіантом для оформлення ефектного столу може бути салат - Грибна галявина. Якщо врахувати те, що набір інгредієнтів для цієї закуски досить простий, та й процес приготування теж, ви просто повинні підготувати цей смачний і ошатний салат, тим більше, що своїм презентабельним видом він приємно здивує найвибагливішого їдця.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грибна галявина" (на 100 грам)

  • Білки8.2 гр.
  • Жири6.2 гр.
  • Вуглеводи4.4 гр.
  • Калорії113 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Єдина проблема, яка може налякати недосвідчену господиню - це вміння привернути салатницю в процесі приготування такої закуски, але ви і з цим впораєтеся, варто лише тільки потренуватися. А ще для того, щоб почати приготування самого салату, просто необхідно підготувати всі необхідні для цього продукти. Відварюємо в трохи підсоленій воді картоплю в мундирі і морквину, а також варимо круто яйця.

Крок - 1
02

Курячу грудку або філе теж варимо до готовності в солоній воді, можна трохи приправити спеціями, але це зовсім не обов'язково. Відварну курятину відокремлюємо кістки і філе нарізаємо скибочками середнього розміру.

Крок - 2
03

Варену картоплю чистимо від шкірки і ріжемо кубиками. Таким же чином подрібнюємо очищену варену моркву.

Крок - 3
04

Яйця очищаємо від шкаралупи і нарізаємо досить великими шматочками. Тепер беремо свіжий огірок, миємо й ріжемо кубиками або соломкою.

Крок - 4
05

Також ріжемо кільцями вимиту і обсушену зелень цибулі. Ще відкриваємо банку з маринованими печерицями та відціджуємо рідину. Гриби бажано купувати однакового середнього розміру.

Крок - 5
06

З урахуванням того, що готовий салат повинен мати ідеальну форму у вигляді торта, можна використовувати роз'ємну форму, але не обов'язково. Ми візьмемо глибоку і широку салатницю, на дно якої застилаємо харчову плівку, за розміром набагато більше посудини.

Крок - 6
07

Потім викладаємо в неї печериці, які укладаємо капелюшками вниз щільно один до одного.

Крок - 7
08

Поверх грибів посипаємо половину нарізаної зеленої цибулі і трохи зелені кропу.

Крок - 8
09

Наступним шаром укладаємо варену картоплю, поливаємо майонезом, перчимо і солимо.

Крок - 9
10

Далі викладаємо нарізані огірки, трохи змащуємо майонезом і ще підсолюємо.

Крок - 10
11

Після цього кидаємо подрібнені варені яйця, а потім моркву. Знову змащуємо майонезом і посипаємо зеленою цибулею.

Крок - 11
12

Потім щільно укладаємо відварне м'ясо і перемащуємо майонезом.

Крок - 12
13

Після цього загортаємо краї харчової плівки і салат виходить як у вакуумі. Відправляємо салатницю в холодильник і залишаємо на кілька годин.

Крок - 13
14

Тепер дістаємо салатницю з нашою Грибною галявиною з холодильника, акуратно розгортаємо плівку і накриваємо широким блюдом. Далі обережно перевертаємо цю конструкцію, беремо за краї харчової плівки і разом з салатницею акуратно знімаємо. Готовий салат дивовижної краси готовий до подачі.

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Хек тушкований з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Хек тушкований з овочами 60 5 3 з 5 - детальніше -
Смачні сирники - покроковий рецепт, фото 1 Смачні сирники 45 2 2 з 5 - детальніше -
Гамбургер - покроковий рецепт, фото 1 Гамбургер 45 3 2 з 5 - детальніше -
Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 300 4 3 з 5 - детальніше -