Кожній поважаючій себе господині завжди захочеться якомога частіше і більше дивувати не тільки гостей, а й членів своєї родини кулінарними здібностями. Найкраще це продемонструвати, звичайно ж, влаштувавши святкове застілля. Повірте, що найвдалішим варіантом для оформлення ефектного столу може бути салат - Грибна галявина. Якщо врахувати те, що набір інгредієнтів для цієї закуски досить простий, та й процес приготування теж, ви просто повинні підготувати цей смачний і ошатний салат, тим більше, що своїм презентабельним видом він приємно здивує найвибагливішого їдця.
Єдина проблема, яка може налякати недосвідчену господиню - це вміння привернути салатницю в процесі приготування такої закуски, але ви і з цим впораєтеся, варто лише тільки потренуватися. А ще для того, щоб почати приготування самого салату, просто необхідно підготувати всі необхідні для цього продукти. Відварюємо в трохи підсоленій воді картоплю в мундирі і морквину, а також варимо круто яйця.
Курячу грудку або філе теж варимо до готовності в солоній воді, можна трохи приправити спеціями, але це зовсім не обов'язково. Відварну курятину відокремлюємо кістки і філе нарізаємо скибочками середнього розміру.
Варену картоплю чистимо від шкірки і ріжемо кубиками. Таким же чином подрібнюємо очищену варену моркву.
Яйця очищаємо від шкаралупи і нарізаємо досить великими шматочками. Тепер беремо свіжий огірок, миємо й ріжемо кубиками або соломкою.
Також ріжемо кільцями вимиту і обсушену зелень цибулі. Ще відкриваємо банку з маринованими печерицями та відціджуємо рідину. Гриби бажано купувати однакового середнього розміру.
З урахуванням того, що готовий салат повинен мати ідеальну форму у вигляді торта, можна використовувати роз'ємну форму, але не обов'язково. Ми візьмемо глибоку і широку салатницю, на дно якої застилаємо харчову плівку, за розміром набагато більше посудини.
Потім викладаємо в неї печериці, які укладаємо капелюшками вниз щільно один до одного.
Поверх грибів посипаємо половину нарізаної зеленої цибулі і трохи зелені кропу.
Наступним шаром укладаємо варену картоплю, поливаємо майонезом, перчимо і солимо.
Далі викладаємо нарізані огірки, трохи змащуємо майонезом і ще підсолюємо.
Після цього кидаємо подрібнені варені яйця, а потім моркву. Знову змащуємо майонезом і посипаємо зеленою цибулею.
Потім щільно укладаємо відварне м'ясо і перемащуємо майонезом.
Після цього загортаємо краї харчової плівки і салат виходить як у вакуумі. Відправляємо салатницю в холодильник і залишаємо на кілька годин.
Тепер дістаємо салатницю з нашою Грибною галявиною з холодильника, акуратно розгортаємо плівку і накриваємо широким блюдом. Далі обережно перевертаємо цю конструкцію, беремо за краї харчової плівки і разом з салатницею акуратно знімаємо. Готовий салат дивовижної краси готовий до подачі.
Випадкові рецепти