Ця грибна бабка неперевершена випічка - пиріг, наповнений смачними овочами в чудовому вершковому соусі.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Далі очистіть від лушпиння і наріжте червону цибулину на тонкі часточки.
Потім помийте під проточною водою і наріжте невеликими кубиками гарбуз. Надішліть подрібнену цибулю і гарбуз в невелику жаровню. Полийте овочі в жаровні оливковою олією і запікайте в духовці протягом 15 хвилин.
Далі помийте проточною водою і наріжте великими скибочками шампіньйони. Потім додайте гриби в жаровню до цибулі і гарбуза і запікайте ще близько 10 хвилин. Вийміть жаровню з духовки і розділіть запечені інгредієнти між 4 окремими блюдами для запікання.
Поставте жаровню, в якій запікали овочі, на плиту, додайте зовсім небагато води, бренді і чебрець, доведіть до кипіння, зскрібши карамелізовані шматочки з дна.
Додайте в жаровню густі вершки, доведіть до кипіння і засипте мускатний горіх. Ще раз все перемішайте і зніміть ємність з вогню. Розлийте підготовлений соус рівномірно по блюдах з овочами.
Підніміть температуру в духовці до 220 градусів. Розріжте готове тісто на скибочки (стільки, скільки у вас страв для запікання) і розкачайте качалкою кожен шматочок на злегка посипаній борошном поверхні, поки він не стане трохи більше ємності.
Змастіть краї посуду з овочами попередньо збитим курячим яйцем, обережно покладіть тісто зверху, обріжте края і натисніть виделкою, щоб щільно запечатати.
Рясно промажте вершини тіста збитим яйцем і пробийте виделкою центр, щоб пар виходив при запіканні. Розріжте залишену червону цибулю на кільця і покладіть зверху тіста.
Надішліть страви з вмістом в попередньо розігріту духовку і випікайте грибні бабки протягом 25 хвилин, поки вони не стануть золотисто-коричневими і максимально гарячими. Можна накрити сирі пироги липкою плівкою і заморозити, зберігати до 3 місяців. Щоб приготувати, видаліть клейку плівку і випікайте страву при 200 градусах протягом 40 хвилин, поки не стане золотистою і палючою в центрі.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти