Укр
Рус
Гриби в духовці Другі страви Українська кухня

Гриби в духовці

( 4.8800 4 525 25 оцінок)

3415 - переглядів
30 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Гриби в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Корейська кухня, Французька кухня, Китайська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Літо

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Різновидів страв і всіляких закусок з грибів безліч, навіть не варто намагатися їх рахувати. Причому печериці можна не тільки варити або смажити, а взагалі вживати в сирому вигляді. Але поряд з усіма цими варіантами існує дуже простий спосіб приготування - запікання. І найбільшою популярністю користуються серед всіх інших - гриби в духовці. Мало того, що ця страва дуже смачна, так ще печериці, як найдоступніші, досить низькокалорійна і поживна їжа. Спробуйте приготувати запечені гриби по цьому простому й корисному для здоров'я рецепту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гриби в духовці" (на 100 грам)

  • Білки6.8 гр.
  • Жири1.9 гр.
  • Вуглеводи30.1 гр.
  • Калорії167 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування такої страви забере у вас зовсім невелику кількість активного часу, тому використовувати цей рецепт можна практично щодня, хоч до обіду, хоч на святковий стіл. Проте, щоб гриби в духовці вийшли апетитними і смачними, потрібно все ж знати деякі секрети приготування. Краще використовувати для запікання свіжі шампіньйони, хоча і заморожені або мариновані можуть підійти, але смак буде трошки не той. Причому свіжі гриби краще придбати з капелюшками білого кольору. Так, і ще краще брати грибочки невеликого розміру, щоб не різати. Отже, грибочки миємо, але робимо це дуже швидко, щоб не розмокнули, після чого витираємо серветкою.

Крок - 1
02

Запікати наші гриби в духовці ми будемо в паніровці, тому з її приготування і почнемо. В першу чергу чистимо від лушпиння часник і гарненько подрібнюємо. Тремо на тертці сир пармезан.

Крок - 2
03

В окрему неглибоку ємність засинаємо панірувальні сухарі, додаємо потертий сир пармезан, засипаємо туди паприку мелену, сіль і чорний перець, добре перемішуємо.

Крок - 3
04

В іншій мисці збиті яйця змішуємо з подрібненим часником.

Крок - 4
05

Ще в одну посудину всипаємо борошно, приправляємо до смаку сіллю і перцем, змішуємо.

Крок - 5
06

Деко накриваємо фольгою або пергаментним папером. Тепер кожен грибок покриваємо легким шаром борошна, до речі, гриби повинні бути повністю сухими.

Крок - 6
07

Після борошна занурюємо печерицю в яєчну суміш, а потім повністю покриваємо сумішшю панірувальних сухарів і викладаємо на деко.

Крок - 7
08

Уклавши таким чином всі грибочки на деко, скроплюємо їх злегка харчовим спреєм і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Запікаємо гриби протягом 15 хвилин до золотистого кольору.

Крок - 8
09

Готову закуску подаємо до столу теплими вприкуску з соусом на ваш вибір. Такі запечені паніровані часникові грибочки стануть просто ідеальною закускою, до того ж, з низьким вмістом жиру.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Хінкалі - покроковий рецепт, фото 1 Хінкалі 70 4 3 з 5 - детальніше -
Стейк сьомги в духовці у фользі - покроковий рецепт, фото 1 Стейк сьомги в духовці у фользі 40 3 3 з 5 - детальніше -
Купати з картоплею в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Купати з картоплею в духовці 55 4 3 з 5 - детальніше -