Різновидів страв і всіляких закусок з грибів безліч, навіть не варто намагатися їх рахувати. Причому печериці можна не тільки варити або смажити, а взагалі вживати в сирому вигляді. Але поряд з усіма цими варіантами існує дуже простий спосіб приготування - запікання. І найбільшою популярністю користуються серед всіх інших - гриби в духовці. Мало того, що ця страва дуже смачна, так ще печериці, як найдоступніші, досить низькокалорійна і поживна їжа. Спробуйте приготувати запечені гриби по цьому простому й корисному для здоров'я рецепту.
Приготування такої страви забере у вас зовсім невелику кількість активного часу, тому використовувати цей рецепт можна практично щодня, хоч до обіду, хоч на святковий стіл. Проте, щоб гриби в духовці вийшли апетитними і смачними, потрібно все ж знати деякі секрети приготування. Краще використовувати для запікання свіжі шампіньйони, хоча і заморожені або мариновані можуть підійти, але смак буде трошки не той. Причому свіжі гриби краще придбати з капелюшками білого кольору. Так, і ще краще брати грибочки невеликого розміру, щоб не різати. Отже, грибочки миємо, але робимо це дуже швидко, щоб не розмокнули, після чого витираємо серветкою.
Запікати наші гриби в духовці ми будемо в паніровці, тому з її приготування і почнемо. В першу чергу чистимо від лушпиння часник і гарненько подрібнюємо. Тремо на тертці сир пармезан.
В окрему неглибоку ємність засинаємо панірувальні сухарі, додаємо потертий сир пармезан, засипаємо туди паприку мелену, сіль і чорний перець, добре перемішуємо.
В іншій мисці збиті яйця змішуємо з подрібненим часником.
Ще в одну посудину всипаємо борошно, приправляємо до смаку сіллю і перцем, змішуємо.
Деко накриваємо фольгою або пергаментним папером. Тепер кожен грибок покриваємо легким шаром борошна, до речі, гриби повинні бути повністю сухими.
Після борошна занурюємо печерицю в яєчну суміш, а потім повністю покриваємо сумішшю панірувальних сухарів і викладаємо на деко.
Уклавши таким чином всі грибочки на деко, скроплюємо їх злегка харчовим спреєм і відправляємо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Запікаємо гриби протягом 15 хвилин до золотистого кольору.
Готову закуску подаємо до столу теплими вприкуску з соусом на ваш вибір. Такі запечені паніровані часникові грибочки стануть просто ідеальною закускою, до того ж, з низьким вмістом жиру.
Випадкові рецепти