Ароматні гриби в сметанному соусі з часниковими тостами, приготовленими на грилі. Таку страву ідеально доповнить вечеря на свіжому повітрі і внесе нотку свіжості в повсякденне меню.
Для тушкування можна використовувати будь-які гриби на смак, або їх асорті. Віддавайте перевагу тільки свіжим, придбаним у перевірених продавців, грибам. Ретельно вимийте їх під проточною водою. Лисички очистіть за допомогою щітки. Видаліть всі потемнілі і пошкоджені місця. Зріжте край ніжки. Акуратно зніміть шкірку з капелюшка печериць. Великі гриби розділіть, невеликі обсмажуйте цілком.
Червону цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.
Багет наріжте на скибочки, товщиною близько 1 см. Змастіть кожен з обох сторін розм'якшеним вершковим маслом. Щоб додати хлібу пікантну нотку, додайте подрібнений ножем, або пропущений через спеціальний прес часник.
Поставте на плиту сковороду-гриль. Розігрійте її на сильному вогні. Викладіть в жаровню шматочки багета. Обсмажте з обох боків до золотистого кольору. В середньому знадобиться 4-6 хвилин. Якщо готуєте на грилі, встановлюйте помірно-сильний вогонь. Слідкуйте, щоб хліб не підгорів в місцях дотику з решіткою.
Поставте сковороду на середній вогонь. Влийте оливкову олію. Всипте в ємність подрібнену цибулю. Обсмажте протягом хвилини і додайте гриби. Продовжуйте готувати протягом 5 хвилин, періодично перемішуючи.
Влийте в жаровню нежирну сметану, вершки або простий йогурт. Додайте овочевий бульйон, чорний мелений перець і сіль. Переміксуйте і тушкуйте протягом 10-15 хвилин. За 5 хвилин до готовності притрусіть суміш дрібно нарізаною петрушкою. Подавайте гриби з хлібними тостами. Смачного!
Випадкові рецепти