Як обійтися при оформленні святкового столу без грибів або страви з них, важко собі навіть уявити. Адже всім відомо, що такий продукт, як гриби займають дуже важливе місце в раціоні харчування людей практично в усьому світі. З грибів готуються найрізноманітніші закуски, які відмінно підходять як для сімейного обіду, так і на святковий або банкетний стіл. Загалом, гриби в кулінарії застосовуються дуже широко і досить часто. Їх не тільки варять або обсмажують, а ще сушать або заморожують, але особливою популярністю користуються, звичайно, гриби мариновані.
Постарайтеся притриматись наших порад і у вас вийде відмінна заготовка на зиму, яка буде радувати ваших близьких і гостей на святковому столі. Але для того, щоб це дійсно відбулося, необхідно знати хоча б для початку, які краще гриби вибрати для маринування, так як не всі для цієї мети підходять. Але, найголовніше маринувати потрібно обов'язково гриби одного виду, адже кожен вид має свої смакові якості і при цьому різні вимоги до теплової обробки. І, звичайно ж, жодним чином не вийде приготувати гриби мариновані, якщо не відвідати ліс і не зібрати грибочків. Але, якщо у вас вже стоїть козуб лісових грибів, просто необхідно взятися за процес. Перед тим, як приступити до маринування, гриби ретельно перебираємо, видаливши зіпсовані екземпляри. Потім ми їх чистимо і промиваємо під проточною водою.
Великі за розміром гриби нарізаємо пластинками. Підготовлені гриби викладаємо в глибоку сковороду з антипригарним дном і ставимо на плиту, трохи присолюємо.
Проводимо попередню підготовку грибів. Готуємо їх періодично помішуючи дерев'яною лопаткою, протягом 30 хвилин, а потім знову відкидаємо на друшляк.
В ту ж сковорідку вливаємо оливкову олію і кидаємо нарізану скибочками червону цибулю. Трохи жаримо і викладаємо на сковорідку гриби.
Туди ж кидаємо великі скибочки очищеного від лушпиння часнику, гілочку чебрецю, лавровий лист і перець горошок. Готуємо, поки цибуля стане м'якою і вливаємо оцет, а також воду.
Тепер знову вміст сковорідки солимо і посипаємо меленим чорним перцем. Варимо гриби з цибулею і приправами протягом 30 хвилин, а потім розкладаємо по стерилізованим попередньо банкам і закриваємо герметично. Такі гриби мариновані вийдуть смачними, красивими і, як своєрідний делікатес прикрасять будь-який святковий стіл.
Випадкові рецепти