Укр
Рус
Гриби мариновані Консервування Естонська кухня

Гриби мариновані печериці

( 4.8571 4 57 7 оцінок)

789 - переглядів
85 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Гриби мариновані печериці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Естонська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Мариновані печериці завжди будуть до речі, якщо несподівано нагрянули гості. Приготуйте грибочки з незвичайним маринадом, в якому присутня свіжа зелень кінзи і орегано, вам обов'язково сподобається.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гриби мариновані печериці" (на 100 грам)

  • Білки0.9 гр.
  • Жири2.9 гр.
  • Вуглеводи1.4 гр.
  • Калорії38 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для маринування вибирайте гриби більш - менш однакового розміру. Розмір теж грає роль, печериці повинні бути маленькі або на крайній випадок середнього розміру. Добре вимийте гриби холодною водою, щоб видалити з капелюшків і ніжок сміття, пісок та інші забруднення. Просушіть на рушнику і перекладіть в окрему ємність.

Крок - 1
02

Чисті печериці тепер розділіть на дві частини - акуратно відокремте ніжки від капелюшків. Нам знадобляться тільки капелюшки. Відокремлені капелюшки кладіть відразу в невелику каструлю, в якій необхідно буде зварити гриби.

Крок - 2
03

Тепер печериці потрібно посолити. Додайте до них кількість солі на свій смак.

Крок - 3
04

Сполосніть лимон. Розріжте його навпіл. Видавіть сік лимона відразу на гриби. Наскільки ви знаєте миті і очищені печериці починають темніти, так ось лимонний сік зупинить цей процес.

Крок - 4
05

Закип'ятіть воду. Гарячою водою залийте гриби і поставте на середній вогонь. Після закипання варіть печериці протягом 5 хвилин.

Крок - 5
06

Поки варяться гриби, займіться підготовкою продуктів для маринаду. Сполосніть зелень кінзи водою. Наріжте дрібно гострим ножем.

Крок - 6
07

Дрібно нарізану кінзу перекладіть в контейнер, який має щільно-закривати кришку. Далі також сполосніть свіже орегано. Трохи промокніть паперовим рушником краплі води і дрібно наріжте. Перекладіть орегано до нашаткованої кінзи.

Крок - 7
08

Червону цибулю очистіть, промийте і наріжте дуже дрібними кубиками. Перекладіть в контейнер, де вже є кінза і орегано. Туди ж, скориставшись часниковим пресом, видавіть часник.

Крок - 8
09

У ступці або за допомогою качалки потовчіть горошки чорного перцю і коріандр, але не в порошок, у вас повинні бути великі пластівці.

Крок - 9
10

До інгредієнтів в контейнері додайте сіль за смаком, подрібнене насіння чорного перцю і коріандру, білий винний оцет і оливкове масло.

Крок - 10
11

Ретельно перемішайте інгредієнти для маринаду і залиште його хвилин на 10, щоб всі його аромати і смаки змішалися. Вимкніть плиту. Вийміть шумівкою печериці, дайте час трохи охолонути.

Крок - 11
12

Через 10 хвилин - маринад настоявся, печериці охололи, прийшов час їх з'єднати. Висипаючи печериці в контейнер з маринадом.

Крок - 12
13

Перемішайте, щоб кожен грибочок був покритий ароматним маринадом. Накрийте контейнер кришкою і поставте в холодильник на 12 годин. Через зазначений час гриби мариновані готові. Смачного.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Грінки до пива - покроковий рецепт, фото 1 Грінки до пива 30 4 2 з 5 - детальніше -
Пряник імбирний - покроковий рецепт, фото 1 Пряник імбирний 50 3 3 з 5 - детальніше -
Гамбургер - покроковий рецепт, фото 1 Гамбургер 45 3 2 з 5 - детальніше -
Грибна бабка - покроковий рецепт, фото 1 Грибна бабка 65 4 3 з 5 - детальніше -