Укр
Рус
Гриби мариновані Консервування Російська кухня

Гриби, мариновані на зиму

( 4.3333 4 53 3 оцінки)

753 - переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Гриби, мариновані на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Ось хто зі мною може не погодитися, що взимку немає нічого смачнішого, ніж мариновані грибочки. Рідко яке святкове застілля обходиться без цих ласощів. І хоча на сьогоднішній день не складає ніяких проблем купити в супермаркеті будь-який різновид маринованих грибів, все ж, це не йде ні в яке порівняння з тим, що заготовлено власноруч. Процес маринування зовсім не складний, але все ж має деякі хитрощі і тонкощі. Сподіваємося, наш рецепт допоможе вам приготувати гриби, мариновані на зиму в домашніх умовах так, щоб їх обов'язково оцінили ваші домочадці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гриби, мариновані на зиму" (на 100 грам)

  • Білки0.5 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи2 гр.
  • Калорії15 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Дуже важливо знати, що не всі лісові грибочки годяться для консервації, ну а найкращі, звичайно, білі, маслюки, підберезники, та й опеньки дуже хороші. Існує два способи маринування грибів. В одному випадку відварюються в маринаді, а в іншому - окремо від маринаду. Перш за все, звичайно ж підібрати для маринування хороші гриби, і збирати їх потрібно в суху погоду. В першу чергу гриби необхідно очистити від сміття, якщо потрібно, зняти шкірку. Потім ретельно промити кілька разів, щоб вода була чистою.

Крок - 1
02

Якщо гриби великого розміру, треба нарізати часточками, відповідно дрібні маринувати слід цілком. Отже, підготовлені грибочки перш за все необхідно відварити. Для цього потрібно поставити на плиту каструлю з водою, кинути туди очищену від лушпиння і розрізану навпіл цибулину, кинути сіль і лимонну кислоту.

Крок - 2
03

Коли вода закипить, викласти в каструлю підготовлені гриби, перемішати і готувати протягом 15 хвилин після їх закипання.

Крок - 3
04

Після цього перекласти варені грибочки на друшляк і відцідити, варену цибулю видалити.

Крок - 4
05

Тепер налити в каструлю чистої води, додати туди оцет, також засипати сіль, цукор і кинути лавровий лист, гвоздику і перець горошок. Помістити каструлю на плиту і довести до кипіння. Варити маринад для грибів протягом 3 хвилин і відставити, щоб трохи охолов.

Крок - 5
06

У підготовлені баночки кинути по щіпці білої гірчиці і розкласти проварені грибочки, щільно закрити кришками.

Крок - 6
07

У каструлю застелити тонкий рушник і влити трохи води, помістити туди баночки з грибами, переклавши їх рушником. Стерилізувати гриби протягом 15 хвилин, після чого перевернути вниз кришкою на рушник, накрити і витримати до повного охолодження.

Крок - 7
08

Гриби, мариновані на зиму обов'язково стануть гідним доповненням будь-якого вашого святкового застілля.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бутерброди з бринзою - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброди з бринзою 20 3 1 з 5 - детальніше -
Закусочний торт млинцевий - покроковий рецепт, фото 1 Закусочний торт млинцевий 65 4 3 з 5 - детальніше -
Пастила з медом - покроковий рецепт, фото 1 Пастила з медом 45 2 3 з 5 - детальніше -
Яблучний пиріг шарлотка - покроковий рецепт, фото 1 Яблучний пиріг шарлотка 65 3 3 з 5 - детальніше -