Ось хто зі мною може не погодитися, що взимку немає нічого смачнішого, ніж мариновані грибочки. Рідко яке святкове застілля обходиться без цих ласощів. І хоча на сьогоднішній день не складає ніяких проблем купити в супермаркеті будь-який різновид маринованих грибів, все ж, це не йде ні в яке порівняння з тим, що заготовлено власноруч. Процес маринування зовсім не складний, але все ж має деякі хитрощі і тонкощі. Сподіваємося, наш рецепт допоможе вам приготувати гриби, мариновані на зиму в домашніх умовах так, щоб їх обов'язково оцінили ваші домочадці.
Дуже важливо знати, що не всі лісові грибочки годяться для консервації, ну а найкращі, звичайно, білі, маслюки, підберезники, та й опеньки дуже хороші. Існує два способи маринування грибів. В одному випадку відварюються в маринаді, а в іншому - окремо від маринаду. Перш за все, звичайно ж підібрати для маринування хороші гриби, і збирати їх потрібно в суху погоду. В першу чергу гриби необхідно очистити від сміття, якщо потрібно, зняти шкірку. Потім ретельно промити кілька разів, щоб вода була чистою.
Якщо гриби великого розміру, треба нарізати часточками, відповідно дрібні маринувати слід цілком. Отже, підготовлені грибочки перш за все необхідно відварити. Для цього потрібно поставити на плиту каструлю з водою, кинути туди очищену від лушпиння і розрізану навпіл цибулину, кинути сіль і лимонну кислоту.
Коли вода закипить, викласти в каструлю підготовлені гриби, перемішати і готувати протягом 15 хвилин після їх закипання.
Після цього перекласти варені грибочки на друшляк і відцідити, варену цибулю видалити.
Тепер налити в каструлю чистої води, додати туди оцет, також засипати сіль, цукор і кинути лавровий лист, гвоздику і перець горошок. Помістити каструлю на плиту і довести до кипіння. Варити маринад для грибів протягом 3 хвилин і відставити, щоб трохи охолов.
У підготовлені баночки кинути по щіпці білої гірчиці і розкласти проварені грибочки, щільно закрити кришками.
У каструлю застелити тонкий рушник і влити трохи води, помістити туди баночки з грибами, переклавши їх рушником. Стерилізувати гриби протягом 15 хвилин, після чого перевернути вниз кришкою на рушник, накрити і витримати до повного охолодження.
Гриби, мариновані на зиму обов'язково стануть гідним доповненням будь-якого вашого святкового застілля.
Випадкові рецепти