Укр
Рус
Гриби мариновані Консервування Російська кухня

Гриби мариновані білі

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

701 - переглядів
100 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Гриби мариновані білі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Коли настає сезон грибів, їх любителі завжди намагаються зібрати їх не тільки на один суп, але і для того, щоб приготувати грибну страву після сезону. Звісно, при наявності великої морозильної камери, можна без проблем грибочки заморозити або, знову ж таки, насушити, що теж дуже непогано. Але нітрохи не менше смачні гриби мариновані, рецептів яких безліч. Пропонуємо спробувати наш нескладний рецепт - гриби мариновані білі. Вам доведеться всього лише зібрати кращі в грибному царстві білі гриби і врахувати буквально пару нюансів в процесі приготування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гриби мариновані білі" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи3.1 гр.
  • Калорії26 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для маринування відмінно підійдуть як великі гриби, так і маленькі, які можна маринувати цілком, не розрізаючи. Головне, щоб гриби були міцними, без дефектів і ще свіжими. Краще використовувати для маринування гриби, які зберігалися не більше доби після збору. Ще одна корисна порада - краще не замочуйте перед приготуванням гриби у воді, щоб вони не вбирали її і не стали занадто м'якими. Втім, про все по порядку. Спочатку збираємо білі гриби, видаляємо сміття і добре очищаємо корінці. Після цього ретельно промиваємо кілька разів, щоб вода була чистою.

Крок - 1
02

При необхідності великі гриби ріжемо на половинки або четвертинки, після чого знову миємо, а потім вже перекладаємо в глибоку каструлю.

Крок - 2
03

Тепер заливаємо гриби холодною водою і доводимо до кипіння. Як тільки з'явиться піна, вміст каструлі перекладаємо в друшляк і відціджуємо.

Крок - 3
04

Після цього гриби знову кладемо в каструлю і наливаємо стільки чистої води, щоб вони тільки злегка вкрилися. далі доводимо гриби до кипіння і варимо на слабкому вогні протягом 10 хвилин.

Крок - 4
05

7 Потім додаємо до грибів ложку солі і готуємо ще не більше 5 хвилин. Тепер приготуємо маринад для грибів. Для цього в каструлю заливаємо воду, кидаємо туди лавровий лист, гвоздику і горошини перцю. Додаємо сіль, цукор і оцет, доводимо до кипіння.

Крок - 5
06

Для того, щоб гриби мариновані білі розподілити по банках, їх потрібно попередньо простерилізувати. Потім в стерилізовані банки розкласти по лавровому листку, по 5 горошин перцю і по 4 гвоздики.

Крок - 6
07

Проварені гриби відціджуємо на друшляк, розкладаємо по банках і заливаємо приготовленим маринадом. До речі, якщо маринад слабокислий, можна в кожну банку додавати трохи оцту.

Крок - 7
08

Банки з грибами закочуємо і перевернувши, залишаємо до повного охолодження. Ваші мариновані білі грибочки будуть справжнім делікатесом і відмінною холодною закускою для будь-якого застілля.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

М’ясо в духовці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо в духовці 60 3 3 з 5 - детальніше -
Суп гаспачо - покроковий рецепт, фото 1 Суп гаспачо 45 5 3 з 5 - детальніше -
Люля-кебаб з яловичини в беконі - покроковий рецепт, фото 1 Люля-кебаб з яловичини в беконі 40 2 3 з 5 - детальніше -
Ростбіф в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Ростбіф в мультиварці 30 4 3 з 5 - детальніше -