Коли настає сезон грибів, їх любителі завжди намагаються зібрати їх не тільки на один суп, але і для того, щоб приготувати грибну страву після сезону. Звісно, при наявності великої морозильної камери, можна без проблем грибочки заморозити або, знову ж таки, насушити, що теж дуже непогано. Але нітрохи не менше смачні гриби мариновані, рецептів яких безліч. Пропонуємо спробувати наш нескладний рецепт - гриби мариновані білі. Вам доведеться всього лише зібрати кращі в грибному царстві білі гриби і врахувати буквально пару нюансів в процесі приготування.
Для маринування відмінно підійдуть як великі гриби, так і маленькі, які можна маринувати цілком, не розрізаючи. Головне, щоб гриби були міцними, без дефектів і ще свіжими. Краще використовувати для маринування гриби, які зберігалися не більше доби після збору. Ще одна корисна порада - краще не замочуйте перед приготуванням гриби у воді, щоб вони не вбирали її і не стали занадто м'якими. Втім, про все по порядку. Спочатку збираємо білі гриби, видаляємо сміття і добре очищаємо корінці. Після цього ретельно промиваємо кілька разів, щоб вода була чистою.
При необхідності великі гриби ріжемо на половинки або четвертинки, після чого знову миємо, а потім вже перекладаємо в глибоку каструлю.
Тепер заливаємо гриби холодною водою і доводимо до кипіння. Як тільки з'явиться піна, вміст каструлі перекладаємо в друшляк і відціджуємо.
Після цього гриби знову кладемо в каструлю і наливаємо стільки чистої води, щоб вони тільки злегка вкрилися. далі доводимо гриби до кипіння і варимо на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
7 Потім додаємо до грибів ложку солі і готуємо ще не більше 5 хвилин. Тепер приготуємо маринад для грибів. Для цього в каструлю заливаємо воду, кидаємо туди лавровий лист, гвоздику і горошини перцю. Додаємо сіль, цукор і оцет, доводимо до кипіння.
Для того, щоб гриби мариновані білі розподілити по банках, їх потрібно попередньо простерилізувати. Потім в стерилізовані банки розкласти по лавровому листку, по 5 горошин перцю і по 4 гвоздики.
Проварені гриби відціджуємо на друшляк, розкладаємо по банках і заливаємо приготовленим маринадом. До речі, якщо маринад слабокислий, можна в кожну банку додавати трохи оцту.
Банки з грибами закочуємо і перевернувши, залишаємо до повного охолодження. Ваші мариновані білі грибочки будуть справжнім делікатесом і відмінною холодною закускою для будь-якого застілля.
Випадкові рецепти