Для тих, хто любить гриби, запропонуємо рецепт легкої закуски. Фаршировані гриби - це, як правило, обов'язково смачно і ситно, а головне безпрограшний варіант на святковому столі.
В першу чергу підготуйте основний продукт майбутньої страви. Отже, печериці (бажано великого розміру і однакові) добре вимийте холодною водою і просушіть за допомогою паперового рушника. Потім акуратно видаліть в кожному грибі ніжку, яку не поспішайте викидати, її будете використовувати в приготуванні начинки.
Потім займіться приготуванням соусу для грибів. У невелику миску покладіть невеликої жирності сир (добре, якщо він буде більш рідким), засипте просіяне борошно і приправте сухим чебрецем.
Далі посипте вміст миски меленим перцем чилі, порошком куркуми і гарам масала. Потім додайте в миску заздалегідь натертий на самій дрібній тертці корінь імбиру і часникову пасту.
Тепер рясно посоліть все і ложкою ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної не сильно густої пюреобразної маси.
Далі помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально прогрійте. Покладіть в гаряче масло попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними квадратами червону цибулю.
Тепер помийте проточною водою, а потім на кухонній дошці дрібно наріжте зелений перець чилі. Надішліть подрібнений овоч в сковорідку до цибулі і обсмажуйте, помішуючи, близько 7-8 хвилин.
Далі наріжте невеликими кубиками раніше відокремлені ніжки печериць і відправте їх в сковорідку до решти інгредієнтів, посоліть і обсмажуйте, помішуючи, ще близько 4 хвилин. Потім залийте в сковороду, раніше підготовлену сирну суміш, ретельно перемішайте і продовжуйте смажити, до розм'якшення овочів.
Тепер посипте вміст сковороди заздалегідь нашаткованою зеленню петрушки, панірувальними сухарями, додайте попередньо натертий на дрібній тертці сир моцарелла і добре перемішайте все, до об'єднання всіх інгредієнтів. Відставте сковорідку в сторону на час.
А самі помістіть підготовлені шапки гриба в миску з раніше підготовленою сирною масою і акуратно перемішайте, вимокаючи кожну частину в соусі.
Далі за допомогою ложки або просто руками наповніть кожну шапку раніше підготовленою начинкою. Потім помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і розігрійте. Покладіть в гаряче масло начинені шапки і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до утворення золотистої скоринки.
Потім зменшіть до мінімуму вогонь, при необхідності долийте в сковорідку трохи води, накрийте її кришкою і залиште страву томитися, приблизно на 10 хвилин.
Далі викладіть готові фаршировані гриби на красиве блюдо, посипте натертим на крупній тертці сиром моцарелла, проткніть кожну шапку дерев'яною шпажкою і подавайте до столу.
Випадкові рецепти