Укр
Рус
Швидкі салати Салати Кухня Греції

Грецький салат

( 4.8125 4 516 16 оцінок)

3878 - переглядів
20 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Грецький салат - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Грецький салат - дуже популярна страва, але готує його кожен кулінар по-різному. Пропонуємо легкий рецепт, який складається із знайомих для вас інгредієнтів грецького салату, але має дуже оригінальну заправку, з якою салат набуває особливого смаку і аромат.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грецький салат" (на 100 грам)

  • Білки3.4 гр.
  • Жири11.4 гр.
  • Вуглеводи2.7 гр.
  • Калорії132 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Червона цибуля в «Грецькому салаті» має не останню роль. На відміну від звичайної ріпчастої цибулі, червона має м'який і солодкуватий смак. Зніміть з червоної цибулі лушпиння. Сполосніть під проточною водою і наріжте півкільцями, не надто тонкими - цибулю має бути видно в салаті.

Крок - 1
02

В окрему невелику ємність налийте половину винного оцту, від зазначеної кількості (червоний або білий - вирішуйте самі, салат смачний і з тим і з іншим).

Крок - 2
03

Додайте до нього воду, перемішайте і відправте в маринад нарізану цибулю. Залиште цибулю в маринаді на 10 хвилин, після закінчення часу злийте рідину.

Крок - 3
04

Поки цибуля маринується, займіться нарізкою і підготовкою інших овочів. Для салату вам буде потрібно великий огірок. Помийте його. Потім зріжте хвостики. Розріжте огірок спочатку навпіл, потім кожну половинку ще на дві частини вздовж і наріжте часточками. Перекладіть огірок в миску.

Крок - 4
05

Солодкий зелений перець також потрібно сполоснути холодною водою. Відріжте у перцю плодоніжки. Вийміть перетинки всередині. Розріжте перець на дві частини, потім наріжте не тонкою соломкою. Нарізаний перець висипте в миску з уже нарізаними огірками.

Крок - 5
06

Для грецького салату підходять помідори черрі, але раптом вам не вдалося їх купити, замініть черрі великими м'ясистими помідорами. Вимийте помідори, відірвіть плодоніжки. Черрі розріжте на дві частини, а якщо ви використовуєте великі - наріжте їх великими часточками. Надішліть помідори в миску.

Крок - 6
07

До нарізаних овочів додайте оливки без кісточок. Їх не варто нарізати, нехай вони будуть цілими. У салаті вони будуть добре видні, принцип нарізки грецького салату - все повинно бути великим. Потім покладіть в миску мариновану червону цибулю.

Крок - 7
08

Тепер приготуйте заправку для салату. Візьміть невелику глибоку мисочку. Налийте в неї оливкову олію, винний оцет, додайте сіль і чорний мелений перець за своїм смаком, а також сушений орегано. Перемішайте все ретельно.

Крок - 8
09

Готовою заправкою полийте салат. За допомогою двох ложок або лопаток, перемішайте акуратно овочі, щоб вони не розламалися і не роздавилися. Поки відставте на 15-30 хвилин, щоб всі овочі просочилися приємним смаком і ароматом приготовленої заправки.

Крок - 9
10

Перед подачею на стіл наріжте фету на шматочки, розміром приблизно 1 * 1 сантиметр. Покладіть овочі в тарілку, зверху покладіть шматочки фети. За бажанням можна додати трохи свіжого листя орегано. Смачного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Локшина з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Локшина з овочами 45 6 2 з 5 - детальніше -
Форшмак з яблуком - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак з яблуком 35 4 3 з 5 - детальніше -
Буженина в рукаві - покроковий рецепт, фото 1 Буженина в рукаві 120 4 3 з 5 - детальніше -
Гороховий суп з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Гороховий суп з яловичиною 130 5 3 з 5 - детальніше -
?>