Укр
Рус
thermomix thermomix
Грецький салат Салати Кухня Греції

Грецький салат

20 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Грецький салат - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Грецький салат - дуже популярна страва, але готує його кожен кулінар по-різному. Пропонуємо легкий рецепт, який складається із знайомих для вас інгредієнтів грецького салату, але має дуже оригінальну заправку, з якою салат набуває особливого смаку і аромат.

Інгредієнти

  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цибуля червона 1/2 шт.
  • Черрі 470 г.
  • Огірок 1 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Оливки 60 г.
  • Оливкова олія 4 ст.л
  • Винний оцет 2 ст.л
  • Орегано 1 ч.л
  • Фета 225 г.
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Червона цибуля в «Грецькому салаті» має не останню роль. На відміну від звичайної ріпчастої цибулі, червона має м'який і солодкуватий смак. Зніміть з червоної цибулі лушпиння. Сполосніть під проточною водою і наріжте півкільцями, не надто тонкими - цибулю має бути видно в салаті.

    Крок - 1
  2. 02

    В окрему невелику ємність налийте половину винного оцту, від зазначеної кількості (червоний або білий - вирішуйте самі, салат смачний і з тим і з іншим).

    Крок - 2
  3. 03

    Додайте до нього воду, перемішайте і відправте в маринад нарізану цибулю. Залиште цибулю в маринаді на 10 хвилин, після закінчення часу злийте рідину.

    Крок - 3
  4. 04

    Поки цибуля маринується, займіться нарізкою і підготовкою інших овочів. Для салату вам буде потрібно великий огірок. Помийте його. Потім зріжте хвостики. Розріжте огірок спочатку навпіл, потім кожну половинку ще на дві частини вздовж і наріжте часточками. Перекладіть огірок в миску.

    Крок - 4
  5. 05

    Солодкий зелений перець також потрібно сполоснути холодною водою. Відріжте у перцю плодоніжки. Вийміть перетинки всередині. Розріжте перець на дві частини, потім наріжте не тонкою соломкою. Нарізаний перець висипте в миску з уже нарізаними огірками.

    Крок - 5
  6. 06

    Для грецького салату підходять помідори черрі, але раптом вам не вдалося їх купити, замініть черрі великими м'ясистими помідорами. Вимийте помідори, відірвіть плодоніжки. Черрі розріжте на дві частини, а якщо ви використовуєте великі - наріжте їх великими часточками. Надішліть помідори в миску.

    Крок - 6
  7. 07

    До нарізаних овочів додайте оливки без кісточок. Їх не варто нарізати, нехай вони будуть цілими. У салаті вони будуть добре видні, принцип нарізки грецького салату - все повинно бути великим. Потім покладіть в миску мариновану червону цибулю.

    Крок - 7
  8. 08

    Тепер приготуйте заправку для салату. Візьміть невелику глибоку мисочку. Налийте в неї оливкову олію, винний оцет, додайте сіль і чорний мелений перець за своїм смаком, а також сушений орегано. Перемішайте все ретельно.

    Крок - 8
  9. 09

    Готовою заправкою полийте салат. За допомогою двох ложок або лопаток, перемішайте акуратно овочі, щоб вони не розламалися і не роздавилися. Поки відставте на 15-30 хвилин, щоб всі овочі просочилися приємним смаком і ароматом приготовленої заправки.

    Крок - 9
  10. 10

    Перед подачею на стіл наріжте фету на шматочки, розміром приблизно 1 * 1 сантиметр. Покладіть овочі в тарілку, зверху покладіть шматочки фети. За бажанням можна додати трохи свіжого листя орегано. Смачного.

    Крок - 10

Оцінити рецепт