Грецький салат - дуже популярна страва, але готує його кожен кулінар по-різному. Пропонуємо легкий рецепт, який складається із знайомих для вас інгредієнтів грецького салату, але має дуже оригінальну заправку, з якою салат набуває особливого смаку і аромат.
Червона цибуля в «Грецькому салаті» має не останню роль. На відміну від звичайної ріпчастої цибулі, червона має м'який і солодкуватий смак. Зніміть з червоної цибулі лушпиння. Сполосніть під проточною водою і наріжте півкільцями, не надто тонкими - цибулю має бути видно в салаті.
В окрему невелику ємність налийте половину винного оцту, від зазначеної кількості (червоний або білий - вирішуйте самі, салат смачний і з тим і з іншим).
Додайте до нього воду, перемішайте і відправте в маринад нарізану цибулю. Залиште цибулю в маринаді на 10 хвилин, після закінчення часу злийте рідину.
Поки цибуля маринується, займіться нарізкою і підготовкою інших овочів. Для салату вам буде потрібно великий огірок. Помийте його. Потім зріжте хвостики. Розріжте огірок спочатку навпіл, потім кожну половинку ще на дві частини вздовж і наріжте часточками. Перекладіть огірок в миску.
Солодкий зелений перець також потрібно сполоснути холодною водою. Відріжте у перцю плодоніжки. Вийміть перетинки всередині. Розріжте перець на дві частини, потім наріжте не тонкою соломкою. Нарізаний перець висипте в миску з уже нарізаними огірками.
Для грецького салату підходять помідори черрі, але раптом вам не вдалося їх купити, замініть черрі великими м'ясистими помідорами. Вимийте помідори, відірвіть плодоніжки. Черрі розріжте на дві частини, а якщо ви використовуєте великі - наріжте їх великими часточками. Надішліть помідори в миску.
До нарізаних овочів додайте оливки без кісточок. Їх не варто нарізати, нехай вони будуть цілими. У салаті вони будуть добре видні, принцип нарізки грецького салату - все повинно бути великим. Потім покладіть в миску мариновану червону цибулю.
Тепер приготуйте заправку для салату. Візьміть невелику глибоку мисочку. Налийте в неї оливкову олію, винний оцет, додайте сіль і чорний мелений перець за своїм смаком, а також сушений орегано. Перемішайте все ретельно.
Готовою заправкою полийте салат. За допомогою двох ложок або лопаток, перемішайте акуратно овочі, щоб вони не розламалися і не роздавилися. Поки відставте на 15-30 хвилин, щоб всі овочі просочилися приємним смаком і ароматом приготовленої заправки.
Перед подачею на стіл наріжте фету на шматочки, розміром приблизно 1 * 1 сантиметр. Покладіть овочі в тарілку, зверху покладіть шматочки фети. За бажанням можна додати трохи свіжого листя орегано. Смачного.
Випадкові рецепти