Грецький салат користується неймовірною популярністю в усьому світі, і це зовсім не дивно, адже готується він дуже просто, набір продуктів також простий і доступний. Все це разом робить салат дуже смачним і ситним, але при цьому легким і свіжим. До складу грецького салату входять свіжі овочі, а головним компонентів є сир фета. У світових кухнях існує багато рецептів приготування цього салату і одним з таких варіантів ми хочемо з вами поділитися. Сьогодні в нашому меню грецький салат без огірків. Приготуйте цю страву і подаруйте кулінарну насолоду своїм домочадцям або ж гостям на святковому застіллі, для якого такий салат відмінно підійде.
Ми пропонуємо вам не просто покришити інгредієнти і перемішати, а додати парочку маніпуляцій, які допоможуть приготувати грецький салат ще більш смачним і оригінальним. Крім того, ви не побачите в нашому рецепті такого інгредієнта, як огірок, адже в даному випадку він буде не дуже гармонійно виглядати. Отже, для початку підготуємо овочі, а саме миємо їх, а потім чистимо. Перці від насіння всередині, від помідора відрізаємо плодоніжки.
Також гарненько миємо зелень петрушки. Після цього ріжемо зелений перець кільцями, помідори і болгарський перець на шматочки середнього розміру, зелень петрушки дрібно шаткуємо.
Тепер займемося маринадом, яким будемо заправляти наш салат. Для цього наливаємо в яку-небудь ємність оливкову олію і додаємо в неї часниковий порошок, сіль, перець, а також такі спеції, як мелена паприка, сушені чебрець, базилік і орегано. Всі ці інгредієнти ретельно перемішуємо до отримання однорідності.
На наступному етапі приготування беремо сир фета. Це м'який і ніжний сир, який має характерну кислинку в смаку, і не перебиває при цьому смак овочів. Отже, фету ми не нарізаємо, як прийнято в традиційному варіанті грецького салату, а кладемо цілком в форму для запікання.
Зверху гарненько змащуємо сир нашим маринадом, а навколо викладаємо нарізані овочі, які теж трохи поливаємо маринадом. Після цього ставимо нашу страву в розігріту духовку і запікаємо хвилин 10-15.
По закінченню зазначеного часу дістаємо з духовки фету з овочами і акуратно перекладаємо в тарілку, в якій будемо подавати нашу страву. Потім додаємо маслини. У цьому варіанті рекомендуємо використовувати в'ялені маслини.
Зверху посипаємо салат подрібненою зеленню петрушки. Це всі завдання, які потрібно виконати для приготування грецького салату без огірків. Такий варіант цього салату урізноманітнює ваше меню і подарує домашнім і гостям гарне враження своїм неймовірним ароматом, апетитним виглядом і звичайно ж насиченим оригінальним смаком.
Випадкові рецепти