Укр
Рус
thermomix thermomix
Грецький салат Салати Кухня Греції

Грецький салат без огірків

40 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Грецький салат без огірків - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Грецький салат користується неймовірною популярністю в усьому світі, і це зовсім не дивно, адже готується він дуже просто, набір продуктів також простий і доступний. Все це разом робить салат дуже смачним і ситним, але при цьому легким і свіжим. До складу грецького салату входять свіжі овочі, а головним компонентів є сир фета. У світових кухнях існує багато рецептів приготування цього салату і одним з таких варіантів ми хочемо з вами поділитися. Сьогодні в нашому меню грецький салат без огірків. Приготуйте цю страву і подаруйте кулінарну насолоду своїм домочадцям або ж гостям на святковому застіллі, для якого такий салат відмінно підійде.

Інгредієнти

  • Фета 150 г.
  • Помідор 1 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Петрушка 1 шт.
  • Зелений перець чилі 1 шт.
  • Маслини 200 г.
  • Оливкова олія 4 ст.л
  • Часник сушений 1/2 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Паприка 1/2 ч.л
  • Чебрець 1/2 ч.л
  • Базилік 1/2 ч.л
  • Орегано 1/2 ч.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Ми пропонуємо вам не просто покришити інгредієнти і перемішати, а додати парочку маніпуляцій, які допоможуть приготувати грецький салат ще більш смачним і оригінальним. Крім того, ви не побачите в нашому рецепті такого інгредієнта, як огірок, адже в даному випадку він буде не дуже гармонійно виглядати. Отже, для початку підготуємо овочі, а саме миємо їх, а потім чистимо. Перці від насіння всередині, від помідора відрізаємо плодоніжки.

    Крок - 1
  2. 02

    Також гарненько миємо зелень петрушки. Після цього ріжемо зелений перець кільцями, помідори і болгарський перець на шматочки середнього розміру, зелень петрушки дрібно шаткуємо.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер займемося маринадом, яким будемо заправляти наш салат. Для цього наливаємо в яку-небудь ємність оливкову олію і додаємо в неї часниковий порошок, сіль, перець, а також такі спеції, як мелена паприка, сушені чебрець, базилік і орегано. Всі ці інгредієнти ретельно перемішуємо до отримання однорідності.

    Крок - 3
  4. 04

    На наступному етапі приготування беремо сир фета. Це м'який і ніжний сир, який має характерну кислинку в смаку, і не перебиває при цьому смак овочів. Отже, фету ми не нарізаємо, як прийнято в традиційному варіанті грецького салату, а кладемо цілком в форму для запікання.

    Крок - 4
  5. 05

    Зверху гарненько змащуємо сир нашим маринадом, а навколо викладаємо нарізані овочі, які теж трохи поливаємо маринадом. Після цього ставимо нашу страву в розігріту духовку і запікаємо хвилин 10-15.

    Крок - 5
  6. 06

    По закінченню зазначеного часу дістаємо з духовки фету з овочами і акуратно перекладаємо в тарілку, в якій будемо подавати нашу страву. Потім додаємо маслини. У цьому варіанті рекомендуємо використовувати в'ялені маслини.

    Крок - 6
  7. 07

    Зверху посипаємо салат подрібненою зеленню петрушки. Це всі завдання, які потрібно виконати для приготування грецького салату без огірків. Такий варіант цього салату урізноманітнює ваше меню і подарує домашнім і гостям гарне враження своїм неймовірним ароматом, апетитним виглядом і звичайно ж насиченим оригінальним смаком.

    Крок - 7

Оцінити рецепт