Укр
Рус
Салати овочеві Салати Російська кухня

Грецький салат з тофу

( 4.8571 4 521 21 оцінка)

1913 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Грецький салат з тофу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Для тих, кому набридли стандартні салати і хочеться спробувати якоїсь родзинки, як раз до речі виявиться рецепт нашого салату. Приготуйте досить простий, але смачний і поживний салат, назва якому - Грецький. Салат є дуже відомим традиційним блюдом грецької кухні і включає до свого складу не таку вже велику кількість базових продуктів. Важливим інгредієнтом є сир і саме від його вибору багато що залежить в смаку салату. Спробуйте наш варіант і приготуйте грецький салат з тофу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грецький салат з тофу" (на 100 грам)

  • Білки3 гр.
  • Жири15.2 гр.
  • Вуглеводи2.9 гр.
  • Калорії176 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку займіться головним інгредієнтом цієї страви - сиром тофу. Викладіть тофу, на обробну дошку і наріжте на шматки товщиною не більше 2 сантиметрів.

Крок - 1
02

Далі неглибокий деко або форму для випічки застеліть пергаментним папером, викладіть на нього раніше нарізані шматки тофу, полийте рясно оливковою олією, посоліть і приправте сухим орегано. Щоб сир мав насичений смак, просочіть кожен шматок з усіх боків.

Крок - 2
03

Надішліть деко з шматками сиру в попередньо розігріту до 170 градусів плиту і запікайте близько 20 хвилин, до утворення на тофу легкої золотисто - хрусткої скоринки.

Крок - 3
04

Тепер добре промийте під проточною водою помідори черрі, обсушіть і на обробній дошці переріжте кожен на дві частини.

Крок - 4
05

Потім сполосніть під проточною водою і поріжте невеликими смужками стручкову квасолю (при бажанні бобову можна відварити, але це не обов'язково).

Крок - 5
06

Далі займіться приготуванням самого салату. Для цього в глибоке блюдо на дно викладіть заздалегідь вимиті і трохи подрібнене листя салату (можна використовувати листя пекінської капусти, в страві істотних змін не виникне).

Крок - 6
07

В одній частині блюда на салат укладіть раніше подрібнені помідори черрі. Поруч викладіть нарізану зелену квасолю, а трохи далі по периметру блюда розмістіть перерізані навпіл маслини (обов'язково без кісточок).

Крок - 7
08

Потім запечений сир тофу покладіть на дошку і наріжте досить великими шматками. Їх теж розмістіть в блюдо до решти інгредієнтів.

Крок - 8
09

Тепер займіться приготуванням спеціального соусу для страви. У цьому рецепті використовуйте лимонний соус (він максимально підійде до цього салату). Для цього в невеликій ємності змішайте лимонний сік, оливкову олію, додайте яєчний жовток, трохи цукру і лимонної цедри.

Крок - 9
10

Готовим соусом полийте вміст миски, трохи перемішайте і подавайте грецький салат з тофу до обіднього, сімейного столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пахлава - покроковий рецепт, фото 1 Пахлава 50 4 4 з 5 - детальніше -
Тарталетки з сиром і беконом - покроковий рецепт, фото 1 Тарталетки з сиром і беконом 30 3 2 з 5 - детальніше -
Медовий торт Чудо - покроковий рецепт, фото 1 Медовий торт Чудо 115 4 3 з 5 - детальніше -