Для тих, кому набридли стандартні салати і хочеться спробувати якоїсь родзинки, як раз до речі виявиться рецепт нашого салату. Приготуйте досить простий, але смачний і поживний салат, назва якому - Грецький. Салат є дуже відомим традиційним блюдом грецької кухні і включає до свого складу не таку вже велику кількість базових продуктів. Важливим інгредієнтом є сир і саме від його вибору багато що залежить в смаку салату. Спробуйте наш варіант і приготуйте грецький салат з тофу.
Для початку займіться головним інгредієнтом цієї страви - сиром тофу. Викладіть тофу, на обробну дошку і наріжте на шматки товщиною не більше 2 сантиметрів.
Далі неглибокий деко або форму для випічки застеліть пергаментним папером, викладіть на нього раніше нарізані шматки тофу, полийте рясно оливковою олією, посоліть і приправте сухим орегано. Щоб сир мав насичений смак, просочіть кожен шматок з усіх боків.
Надішліть деко з шматками сиру в попередньо розігріту до 170 градусів плиту і запікайте близько 20 хвилин, до утворення на тофу легкої золотисто - хрусткої скоринки.
Тепер добре промийте під проточною водою помідори черрі, обсушіть і на обробній дошці переріжте кожен на дві частини.
Потім сполосніть під проточною водою і поріжте невеликими смужками стручкову квасолю (при бажанні бобову можна відварити, але це не обов'язково).
Далі займіться приготуванням самого салату. Для цього в глибоке блюдо на дно викладіть заздалегідь вимиті і трохи подрібнене листя салату (можна використовувати листя пекінської капусти, в страві істотних змін не виникне).
В одній частині блюда на салат укладіть раніше подрібнені помідори черрі. Поруч викладіть нарізану зелену квасолю, а трохи далі по периметру блюда розмістіть перерізані навпіл маслини (обов'язково без кісточок).
Потім запечений сир тофу покладіть на дошку і наріжте досить великими шматками. Їх теж розмістіть в блюдо до решти інгредієнтів.
Тепер займіться приготуванням спеціального соусу для страви. У цьому рецепті використовуйте лимонний соус (він максимально підійде до цього салату). Для цього в невеликій ємності змішайте лимонний сік, оливкову олію, додайте яєчний жовток, трохи цукру і лимонної цедри.
Готовим соусом полийте вміст миски, трохи перемішайте і подавайте грецький салат з тофу до обіднього, сімейного столу.
Випадкові рецепти