Приготуйте традиційний салат грецької кухні з головним інгредієнтом - сиром Фета. Швидка і соковита страва ідеально доповнить собою гарячі страви.
Огірки ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Для приготування салату вибирайте молоді, пружні овочі без пошкоджень. Виключіть великі перестиглі плоди, з дозрілими насінням всередині. Якщо шкірка жорстка, очистіть її. Розріжте огірки на 4 поздовжніх частини і наріжте невеликими шматочками.
Червону цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Якщо використовуєте звичайну цибулю, залийте її окропом на кілька секунд, після чого промийте в холодній воді. Такий «контрастний душ» позбавить пряність від властивої їй гіркоти.
Салат Айсберг наріжте невеликими пелюстками. Помідори ретельно вимийте і висушіть. Щоб зробити подачу страви ще більш ефектною, використовуйте червоні, помаранчеві та жовті томати.
Видаліть хвостик і наріжте плоди невеликими шматочками. Болгарський перець розділіть, видаліть насіння і плодоніжки. Наріжте кубиками або смужками.
У велику глибоку миску або салатник викладіть всі подрібнені овочі. Всипте чорні оливки, додайте орегано, сіль і оливкове масло. Акуратно переміксуйте цілісність.
Сир Фета наріжте кубиками 1,5-2 см і всипте до овочів. Замінити вищезгаданий продукт можна бринзою. Щоб сир не розпався при перемішуванні і перекладанні, можна додати його безпосередньо в порцію. Готову страву подавайте на стіл. Смачного!
Випадкові рецепти