Укр
Рус
Салати овочеві Салати Кухня Греції

Грецький салат з соняшниковою олією

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

913 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Грецький салат з соняшниковою олією - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Популярний грецький салат має безліч варіацій приготування. Ми пропонуємо спробувати цей смачний і корисний салат з соусом з рослинної олії. Заправляйте страву безпосередньо перед подачею на стіл.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грецький салат з соняшниковою олією" (на 100 грам)

  • Білки0.7 гр.
  • Жири5.4 гр.
  • Вуглеводи4.4 гр.
  • Калорії74 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Овочі для салату ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Огірки наріжте невеликими шматочками, видаливши хвостики. Якщо для приготування використовуєте молоді овочі з тонкою не гіркою шкіркою, можна її не очищати. Висипте подрібнені огірки у велику миску.

Крок - 1
02

Помідори наріжте кубиками і додайте до огірків. Перед подрібненням очистіть томати від шкірки. Зробіть біля основи неглибокий хрестоподібний надріз гострим ножем. Намагайтеся не пошкодити м'якоть. Покладіть овочі в друшляк і обдайте окропом. Якщо використовуєте щільні, злегка недостиглі плоди, покладіть їх у каструлю і залийте окропом. Залиште на 10-15 секунд і занурте в холодну воду. Після чого акуратно відокремте шкірку від плоду.

Крок - 2
03

Болгарський перець розріжте навпіл, видаліть плодоніжки і насіння. Наріжте кубиками і додайте в миску з іншими інгредієнтами.

Крок - 3
04

Сюди ж всипте нарізані кільцями маслини. Ріпчасту цибулю очистіть від шкірки, видаліть хвостики і наріжте тонкою соломкою. Червону солодку цибулю можна замінити звичайною. Для цього подрібнену пряність потрібно бланшувати. Це позбавить цибулю від гіркоти і різкого запаху.

Крок - 4
05

Залийте нашаткований овоч окропом і витримайте кілька секунд, після чого промийте холодною водою. У загальну суміш додайте подрібнену петрушку.

Крок - 5
06

Для приготування соусу в невелику ємність влийте лимонний сік і рослинне масло. Додайте сіль, мелений перець і переміксуйте.

Крок - 6
07

Полийте салат соусом і ретельно перемішайте інгредієнти до однорідного стану. Викладіть салат в порційне блюдо і прикрасьте слайсами сиру Фета. Грецький салат готовий! Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Юшка на багатті - покроковий рецепт, фото 1 Юшка на багатті 80 6 4 з 5 - детальніше -
Болоньєзе вдома - покроковий рецепт, фото 1 Болоньєзе вдома 85 3 3 з 5 - детальніше -
Фаршировані помідори - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані помідори 25 3 3 з 5 - детальніше -