Популярний грецький салат має безліч варіацій приготування. Ми пропонуємо спробувати цей смачний і корисний салат з соусом з рослинної олії. Заправляйте страву безпосередньо перед подачею на стіл.
Овочі для салату ретельно вимийте під проточною водою і просушіть паперовими рушниками. Огірки наріжте невеликими шматочками, видаливши хвостики. Якщо для приготування використовуєте молоді овочі з тонкою не гіркою шкіркою, можна її не очищати. Висипте подрібнені огірки у велику миску.
Помідори наріжте кубиками і додайте до огірків. Перед подрібненням очистіть томати від шкірки. Зробіть біля основи неглибокий хрестоподібний надріз гострим ножем. Намагайтеся не пошкодити м'якоть. Покладіть овочі в друшляк і обдайте окропом. Якщо використовуєте щільні, злегка недостиглі плоди, покладіть їх у каструлю і залийте окропом. Залиште на 10-15 секунд і занурте в холодну воду. Після чого акуратно відокремте шкірку від плоду.
Болгарський перець розріжте навпіл, видаліть плодоніжки і насіння. Наріжте кубиками і додайте в миску з іншими інгредієнтами.
Сюди ж всипте нарізані кільцями маслини. Ріпчасту цибулю очистіть від шкірки, видаліть хвостики і наріжте тонкою соломкою. Червону солодку цибулю можна замінити звичайною. Для цього подрібнену пряність потрібно бланшувати. Це позбавить цибулю від гіркоти і різкого запаху.
Залийте нашаткований овоч окропом і витримайте кілька секунд, після чого промийте холодною водою. У загальну суміш додайте подрібнену петрушку.
Для приготування соусу в невелику ємність влийте лимонний сік і рослинне масло. Додайте сіль, мелений перець і переміксуйте.
Полийте салат соусом і ретельно перемішайте інгредієнти до однорідного стану. Викладіть салат в порційне блюдо і прикрасьте слайсами сиру Фета. Грецький салат готовий! Смачного!
Випадкові рецепти