Грецький салат з помідорами чері, моцарелою і оливками - відмінна пропозиція для швидкого сніданку, легкого обіду або вечері, а також як доповнення до страв на грилі. Це швидко і легко приготувати і в той же час дуже смачно.
В першу чергу, помийте під проточною водою листя салату, просушіть, а потім на обробній дошці нашаткуйте досить крупно і відправте в скляну миску, в якій будете формувати майбутню страву.
Помідори черрі теж промийте холодною водою, трохи промокніть паперовим рушником, викладіть на кухонну дошку і переріжте кожен навпіл (дрібніше нарізати овоч необхідності немає, адже черрі і відрізняється від звичайних томатів маленьким розміром).
Далі вимийте свіжі огірки, спробуйте на смак, якщо є гіркота (як в нашому випадку), то обов'язково зніміть шкірку. Потім наріжте огірки на дрібні кубики і відправте в миску до решти інгредієнтів.
Тепер очистіть від лушпиння червону цибулю (можна використовувати і звичайну ріпчасту цибулю) і на обробній дошці дрібно наріжте. Помістіть подрібнену цибулю в миску до овочів.
Потім виберіть свіжий і м'який сир моцарелла, наріжте досить великими квадратами і відправте в ємність до решти подрібнених продуктів. Додайте оливки, за бажанням можна перерізати плоди навпіл, головне, щоб не було кісточок.
Тепер підготуйте традиційний соус для заправки майбутнього салату. Для цього в окрему миску залийте оливкову олію, зі свіжого лимона відіжміть прямо в ємність сік.
Потім додайте трохи діжонської гірчиці, добре присоліть, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте до утворення більш густої однорідної суміші.
Тепер полийте підготовленим соусом всі подрібнені овочі в мисці і ретельно перемішайте до повного об'єднання і просочення всіх інгредієнтів.
Грецький салат з помідорами чері викладіть в невелику тарілку, прикрасьте попередньо вимитою свіжою зеленню петрушки (можна використовувати будь-яку іншу зелень), і подавайте до обіду.
Випадкові рецепти