Грецький салат з куркою це в першу чергу ситно і дуже смачно. Досить зручно готувати цю страву влітку, коли всі овочі свіжі. Обов'язковими інгредієнтами цього салату є огірки, помідори, оливки і сир фета. Звичайно ж не завжди потрібно готувати по постійному рецепту. Завжди можна прикрасити класику страви незвичайними продуктами, наприклад взяти і приготувати салат грецький з морепродуктами або замінити сир фета на бринзу.
Відразу ж можна приготувати спеціальний соус для обсмажування курки (яка є головним інгредієнтом цієї страви). Для цього у велику чашку залийте оливкову олію, додайте трохи лимонного соку (або лайму) і винний оцет.
Далі очистіть від лушпиння часник, пропустіть через чеснокодавку і теж відправте в чашку, добре присоліть, поперчіть чорним меленим перцем, посипте сухим орегано і виделкою ретельно усе перемішайте.
Потім розріжте куряче філе на тонкі пласти, відправте в глибоку миску і залийте, добре перемішавши, раніше підготовленим соусом. Залиште на деякий час м'ясо просочитися.
Далі помістіть неглибоку сковороду на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально нагрійте. Далі викладіть промариновані шматки курки в киплячу олію і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до утворення золотистої скоринки.
Далі викладіть обсмажені шматки м'яса на паперовий рушник (для видалення зайвого жиру), а потім на обробній дошці наріжте досить великими шматками.
Тепер добре промийте молоду пекінську капусту, трохи просушіть листя і на обробній дошці крупно наріжте. Потім відправте нашатковану капусту в глибоку миску.
Потім промийте під проточною водою свіжі помідори і огірки, наріжте невеликими кубиками і теж закиньте в миску з капустою.
Звільніть від кісточок і хвостика болгарський перець, добре його промийте, наріжте тонкою соломкою і відправте в ємність до інших овочів.
Сюди ж помістіть очищену від лушпиння і нашатковану півкільцями червону цибулю і нарізані навпіл маслини без кісточок. Додайте подрібнений сир фета.
Далі трохи присоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте. Потім викладіть отриманий салат на блюдо, зверху акуратно покладіть обсмажену курку і заздалегідь очищене і нарізане шматочками авокадо.
Тепер заправте грецький салат з куркою раніше приготовленим соусом, прикрасьте нашаткованою зеленню петрушки і подавайте до столу.
Випадкові рецепти