Укр
Рус
Швидкі салати Салати Російська кухня

Грецький салат з куркою

( 4.8696 4 523 23 оцінки)

2950 - переглядів
40 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Грецький салат з куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Кухня Греції

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Грецький салат з куркою це в першу чергу ситно і дуже смачно. Досить зручно готувати цю страву влітку, коли всі овочі свіжі. Обов'язковими інгредієнтами цього салату є огірки, помідори, оливки і сир фета. Звичайно ж не завжди потрібно готувати по постійному рецепту. Завжди можна прикрасити класику страви незвичайними продуктами, наприклад взяти і приготувати салат грецький з морепродуктами або замінити сир фета на бринзу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грецький салат з куркою" (на 100 грам)

  • Білки8.3 гр.
  • Жири6.8 гр.
  • Вуглеводи2.7 гр.
  • Калорії112 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Відразу ж можна приготувати спеціальний соус для обсмажування курки (яка є головним інгредієнтом цієї страви). Для цього у велику чашку залийте оливкову олію, додайте трохи лимонного соку (або лайму) і винний оцет.

Крок - 1
02

Далі очистіть від лушпиння часник, пропустіть через чеснокодавку і теж відправте в чашку, добре присоліть, поперчіть чорним меленим перцем, посипте сухим орегано і виделкою ретельно усе перемішайте.

Крок - 2
03

Потім розріжте куряче філе на тонкі пласти, відправте в глибоку миску і залийте, добре перемішавши, раніше підготовленим соусом. Залиште на деякий час м'ясо просочитися.

Крок - 3
04

Далі помістіть неглибоку сковороду на плиту, налийте в неї рослинне масло і максимально нагрійте. Далі викладіть промариновані шматки курки в киплячу олію і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до утворення золотистої скоринки.

Крок - 4
05

Далі викладіть обсмажені шматки м'яса на паперовий рушник (для видалення зайвого жиру), а потім на обробній дошці наріжте досить великими шматками.

Крок - 5
06

Тепер добре промийте молоду пекінську капусту, трохи просушіть листя і на обробній дошці крупно наріжте. Потім відправте нашатковану капусту в глибоку миску.

Крок - 6
07

Потім промийте під проточною водою свіжі помідори і огірки, наріжте невеликими кубиками і теж закиньте в миску з капустою.

Крок - 7
08

Звільніть від кісточок і хвостика болгарський перець, добре його промийте, наріжте тонкою соломкою і відправте в ємність до інших овочів.

Крок - 8
09

Сюди ж помістіть очищену від лушпиння і нашатковану півкільцями червону цибулю і нарізані навпіл маслини без кісточок. Додайте подрібнений сир фета.

Крок - 9
10

Далі трохи присоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте. Потім викладіть отриманий салат на блюдо, зверху акуратно покладіть обсмажену курку і заздалегідь очищене і нарізане шматочками авокадо.

Крок - 10
11

Тепер заправте грецький салат з куркою раніше приготовленим соусом, прикрасьте нашаткованою зеленню петрушки і подавайте до столу.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Ватрушка з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Ватрушка з сиром 120 4 3 з 5 - детальніше -
Яловичина барбекю - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина барбекю 190 2 2 з 5 - детальніше -
Макарони з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з ковбасою 45 6 2 з 5 - детальніше -