Укр
Рус
thermomix thermomix
Грецький салат Салати Кухня Греції

Грецький салат з курки

40 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Грецький салат з курки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Запозичений нами салат з середземноморської кухні давно став частим гостем не тільки ресторанних застіль, а й домашніх трапез. Звичайно ж, ви здогадалися, це популярний грецький салат. Пікантний легкий смак, доступність продуктів - ось, що підкуповує в цій чудовій закусці. Адже поєднання в ньому сиру і овочів, та ще на додачу з оливками, безсумнівно, робить страву смачною і яскравою. Сьогодні я вам пропоную урізноманітнити звичний рецепт цієї страви і приготувати грецький салат з курки.

Інгредієнти

  • Куряче філе 2 шт.
  • Сіль 1 ч.л
  • Перець чорний мелений 1 ч.л
  • Орегано 1/2 ч.л
  • Оливкова олія 30 мл.
  • Огірок 2 шт.
  • Черрі 8 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Оцет яблучний 1 ст.л
  • сік лимонний 1 ст.л
  • Мед 1 ст.л
  • Діжонська гірчиця 1/2 ст.л
  • Часник сушений 1/2 ч.л
  • Маслини 100 г.
  • Фета 150 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Отже, почнемо з курки, так як в нашому варіанті це буде головною родзинкою. Філе добре обполіскуємо і просушуємо, видаляємо плівки і надлишки жиру. Потім трохи солимо і перчимо, посипаємо приправою орегано, перевертаємо і проробляємо те ж з іншого боку, злегка натираємо, щоб м'ясо добре просочилося приправами.

    Крок - 1
  2. 02

    Сковороду гриль змащуємо оливковою олією і викладаємо курятину. Обсмажуємо філе з обох сторін до коричневого кольору, викладаємо на обробну дошку. Коли трохи охолоне, нарізаємо великими скибочками поперек волокон.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер займемося підготовкою овочів. Огірки миємо, розрізаємо на четвертини, не знімаючи шкірки, і ріжемо шматочками середньої величини.

    Крок - 3
  4. 04

    Нарізаємо половинками вимиті помідори черрі. Якщо ви вже помітили, овочі занадто подрібнювати не варто, вони набагато красивіше виглядатимуть в салаті. І взагалі, в цьому варіанті закуски всі інгредієнти повинні бути великими.

    Крок - 4
  5. 05

    Червону цибулю очищаємо від лушпиння, обполіскуємо і шаткуємо півкільцями.

    Крок - 5
  6. 06

    Після цього приступаємо до приготування заправки для салату. У кухоль наливаємо оливкову олію, трохи оцту і лимонний сік. Потім додаємо столову ложку меду і діжонську гірчицю.

    Крок - 6
  7. 07

    Так само кладемо часниковий порошок, приправу орегано, сіль і перець. Весь вміст добре перемішуємо за допомогою вінчика.

    Крок - 7
  8. 08

    Попередньо нарізані овочі викладаємо довільно в велике блюдо. Спочатку упереміш огірки з помідорами, потім розкидаємо півкільця цибулі. До овочевого асорті додаємо чорні маслини і шматочки сиру фета.

    Крок - 8
  9. 09

    Поверх овочів кладемо скибочки курячого м'яса і все рясно поливаємо приготовленою заправкою. Перемішувати не варто, він і так добре просочиться. Наш салат готовий і можна запрошувати до столу гостей. Салат вдасться трохи ситніше звичайного, але дуже яскравий і красивий на вигляд, а так само соковитий і ароматний.

    Крок - 9

Оцінити рецепт