Запозичений нами салат з середземноморської кухні давно став частим гостем не тільки ресторанних застіль, а й домашніх трапез. Звичайно ж, ви здогадалися, це популярний грецький салат. Пікантний легкий смак, доступність продуктів - ось, що підкуповує в цій чудовій закусці. Адже поєднання в ньому сиру і овочів, та ще на додачу з оливками, безсумнівно, робить страву смачною і яскравою. Сьогодні я вам пропоную урізноманітнити звичний рецепт цієї страви і приготувати грецький салат з курки.
Отже, почнемо з курки, так як в нашому варіанті це буде головною родзинкою. Філе добре обполіскуємо і просушуємо, видаляємо плівки і надлишки жиру. Потім трохи солимо і перчимо, посипаємо приправою орегано, перевертаємо і проробляємо те ж з іншого боку, злегка натираємо, щоб м'ясо добре просочилося приправами.
Сковороду гриль змащуємо оливковою олією і викладаємо курятину. Обсмажуємо філе з обох сторін до коричневого кольору, викладаємо на обробну дошку. Коли трохи охолоне, нарізаємо великими скибочками поперек волокон.
Тепер займемося підготовкою овочів. Огірки миємо, розрізаємо на четвертини, не знімаючи шкірки, і ріжемо шматочками середньої величини.
Нарізаємо половинками вимиті помідори черрі. Якщо ви вже помітили, овочі занадто подрібнювати не варто, вони набагато красивіше виглядатимуть в салаті. І взагалі, в цьому варіанті закуски всі інгредієнти повинні бути великими.
Червону цибулю очищаємо від лушпиння, обполіскуємо і шаткуємо півкільцями.
Після цього приступаємо до приготування заправки для салату. У кухоль наливаємо оливкову олію, трохи оцту і лимонний сік. Потім додаємо столову ложку меду і діжонську гірчицю.
Так само кладемо часниковий порошок, приправу орегано, сіль і перець. Весь вміст добре перемішуємо за допомогою вінчика.
Попередньо нарізані овочі викладаємо довільно в велике блюдо. Спочатку упереміш огірки з помідорами, потім розкидаємо півкільця цибулі. До овочевого асорті додаємо чорні маслини і шматочки сиру фета.
Поверх овочів кладемо скибочки курячого м'яса і все рясно поливаємо приготовленою заправкою. Перемішувати не варто, він і так добре просочиться. Наш салат готовий і можна запрошувати до столу гостей. Салат вдасться трохи ситніше звичайного, але дуже яскравий і красивий на вигляд, а так само соковитий і ароматний.
Випадкові рецепти