Укр
Рус
thermomix thermomix
Грецький салат Салати Російська кухня

Грецький салат із креветок

60 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Грецький салат із креветок - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Кухня Греції

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Багато національних страв, покинувши свою країну, стають популярними у всьому світі, але ось назва і якийсь народний колорит зберігають. Можу навести приклад - грецький салат, різновидів якого багато, залежно від регіону, в якому його готують. Тому грецький салат готують і з курячим м'ясом, і з рибою, і навіть з макаронними виробами. Важко собі уявити грецький салат без оливок або сиру, а ось креветки - це вже експеримент, хоча креветки відмінно вписуються в загальний смак страви.

Інгредієнти

  • Коріандр 1/2 скл.
  • Часник 2 зуб.
  • М’ята 1/2 пуч.
  • Масло рослинне 3 ст.л
  • Капуста 1 шт.
  • Огірок 1 шт.
  • Солодкий соус чілі 1/2 скл.
  • Креветки 200 г.
  • Цукор 1 ч.л
  • Рибний соус 1 ст.л
  • Лайм 1 шт.
  • Перець червоний чілі 1 шт.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Цибуля-шалот 1 шт.
  • Листя лимону 30 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Основним інгредієнтом в нашому салаті будуть креветки, тому їх вибір буде важливим етапом. Краще брати королівські, хоча маленькі більш ароматні. Їх можна відварювати, але ми в нашому випадку креветки обсмажимо, а попередньо трохи промаринуємо. Для цього в глибоку посудину наливаємо солодкий соус чилі і опускаємо туди очищені креветки, перемішуємо і залишаємо маринуватися не менше, ніж на півгодини.

    Крок - 1
  2. 02

    Тепер в окрему посудину засипаємо цукор, доливаємо трохи рибного соусу.

    Крок - 2
  3. 03

    Беремо свіжий лайм, розрізаємо навпіл і видавлюємо сік в ємність з цукром. Розмішуємо до повного розчинення цукру.

    Крок - 3
  4. 04

    А після цього займемося підготовкою овочів. Перець чилі миємо, відрізаємо держак, розрізаємо навпіл і акуратно видаляємо за допомогою ножа насіння і серцевину. Після цього дрібно шаткуємо.

    Крок - 4
  5. 05

    Ще нам знадобляться солодкі перці. Для того, щоб салат був яскравим, перець краще взяти різних кольорів, жовтий і червоний. Перець очищаємо від насіння і нарізаємо довгою соломкою.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер чистимо від лушпиння цибулю шалот, миємо й ріжемо тонкими пір'ям. Всі подрібнені овочі складаємо на тарілку окремими гірками.

    Крок - 6
  7. 07

    Беремо вимиті лимонні листя, видаляємо стебло і дуже тонкими смужками нарізаємо.  

    Крок - 7
  8. 08

    Один довгий огірок миємо, обмочуємо серветкою, розрізаємо вздовж навпіл, а потім ріжемо тонкими півкільцями.

    Крок - 8
  9. 09

    Після цього беремо маленький качан капусти, вдаряємо їм кілька разів об поверхню столу і легко виймаємо руками качан. Потім шаткуємо капусту тонкими скибочками.

    Крок - 9
  10. 10

    А зараз прийшла черга креветок. У глибокій сковорідці розігріваємо олію і викладаємо в неї креветки. Обсмажуємо з обох боків до рум'яності і перекладаємо на тарілку.

    Крок - 10
  11. 11

    У сковорідку вливаємо заздалегідь приготовлений цукровий сироп і видавлюємо через чеснокодавку зубки часнику.

    Крок - 11
  12. 12

    Додаємо туди подрібнений перець чилі і нашатковану цибулю, перемішуємо і трохи пасеруємо.

    Крок - 12
  13. 13

    Потім доливаємо в сковороду олію і перекладаємо туди ж усі нарізані овочі.

    Крок - 13
  14. 14

    Ще кидаємо свіже листя м'яти і коріандру. В кінці знову кладемо в сковороду креветки і усе змішуємо, струшуючи сковорідку.

    Крок - 14
  15. 15

    Готуємо страву до готовності овочів і перекладаємо на блюдо. Зверху прикрашаємо листочками коріандру. І можна сміливо подавати до столу.

    Крок - 15

Оцінити рецепт