Грецький салат з бринзою це відомий класичний салат, який поширений не тільки в Греції, але і в Середземноморському регіоні. Грецький салат зроблений з шматочків томатів, нарізаних огірків, цибулі, бобів, сиру бринза і маслин, зазвичай приправлених сіллю з перцем і гірчичним соусом. Спробуйте приготувати цю страву за цим рецептом і точно не пошкодуєте.
Ну що ж почніть приготування цього вишуканого салату. Насамперед помістіть в глибоку миску соєві боби (в деяких випадках використовують відварений нут).
Далі очистіть від шкірки, акуратно виріжте нутрощі з кісточками і на обробній дошці наріжте тонкими півкільцями огірок. Потім і його закиньте в миску до бобів.
Тепер добре промийте і розріжте навпіл помідори черрі, а після теж відправте в миску.
Далі очистіть від лушпиння і на обробній дошці нашаткуйте дрібними квадратами червону цибулю. Звільніть від лушпиння і видавіть через чеснокодавку зубчики часнику. Ці овочі помістіть теж до решти в ємність.
Тепер виберіть більшого розміру маслини (обов'язково без кісточки), наріжте тонкими кільцями і закиньте до решти інгредієнтів в миску.
Далі руками подрібніть бринзу і відправте теж в миску (у багатьох рецептах використовують також підсолений сир).
Потім за допомогою кухонних щипців ретельно усе перемішайте до повного об'єднання всіх інгредієнтів і займіться підготовкою спеціального соусу для салату.
Для цього в глибокій ємності з'єднайте гірчицю, курячий жовток, додайте трохи лимонного соку і оливкове масло. Трохи присоліть і приперчіть чорним меленим перцем, а потім усе добре змішайте і полийте готовим гірчичним соусом раніше приготований салат.
Потім полийте вміст миски невеликою кількістю яблучного оцту, рясно посоліть, поперчіть чорним меленим перцем і приправте часниковим порошком.
Далі знову усе добре перемішайте, помістіть в невеликий контейнер і відправте на деякий час в холодильник.
Готовий грецький салат дістаньте з холодильника, розкладіть на красиві тарілки, прикрасьте ще невеликою кількістю бринзи і подавайте скоріше до столу. Смачного!
Випадкові рецепти