Укр
Рус
thermomix thermomix
Грецький салат Салати Кухня Греції

Грецький салат з бринзою

40 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Грецький салат з бринзою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Грецький салат з бринзою це відомий класичний салат, який поширений не тільки в Греції, але і в Середземноморському регіоні. Грецький салат зроблений з шматочків томатів, нарізаних огірків, цибулі, бобів, сиру бринза і маслин, зазвичай приправлених сіллю з перцем і гірчичним соусом. Спробуйте приготувати цю страву за цим рецептом і точно не пошкодуєте.  

Інгредієнти

  • Часник сушений 1 щіп.
  • Оцет яблучний 1 ст.л
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія 2 ст.л
  • сік лимонний 1 ст.л
  • Жовток 1 шт.
  • Гірчиця 2 ст.л
  • Бринза 200 г.
  • Маслини 200 г.
  • Часник 3 зуб.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Черрі 4 шт.
  • Огірок 3 шт.
  • Боби 1 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Ну що ж почніть приготування цього вишуканого салату. Насамперед помістіть в глибоку миску соєві боби (в деяких випадках використовують відварений нут).

    Крок - 1
  2. 02

    Далі очистіть від шкірки, акуратно виріжте нутрощі з кісточками і на обробній дошці наріжте тонкими півкільцями огірок. Потім і його закиньте в миску до бобів.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер добре промийте і розріжте навпіл помідори черрі, а після теж відправте в миску.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі очистіть від лушпиння і на обробній дошці нашаткуйте дрібними квадратами червону цибулю. Звільніть від лушпиння і видавіть через чеснокодавку зубчики часнику. Ці овочі помістіть теж до решти в ємність.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер виберіть більшого розміру маслини (обов'язково без кісточки), наріжте тонкими кільцями і закиньте до решти інгредієнтів в миску.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі руками подрібніть бринзу і відправте теж в миску (у багатьох рецептах використовують також підсолений сир).

    Крок - 6
  7. 07

    Потім за допомогою кухонних щипців ретельно усе перемішайте до повного об'єднання всіх інгредієнтів і займіться підготовкою спеціального соусу для салату.

    Крок - 7
  8. 08

    Для цього в глибокій ємності з'єднайте гірчицю, курячий жовток, додайте трохи лимонного соку і оливкове масло. Трохи присоліть і приперчіть чорним меленим перцем, а потім усе добре змішайте і полийте готовим гірчичним соусом раніше приготований салат.

    Крок - 8
  9. 09

    Потім полийте вміст миски невеликою кількістю яблучного оцту, рясно посоліть, поперчіть чорним меленим перцем і приправте часниковим порошком.

    Крок - 9
  10. 10

    Далі знову усе добре перемішайте, помістіть в невеликий контейнер і відправте на деякий час в холодильник.

    Крок - 10
  11. 11

    Готовий грецький салат дістаньте з холодильника, розкладіть на красиві тарілки, прикрасьте ще невеликою кількістю бринзи і подавайте скоріше до столу. Смачного!  

    Крок - 11

Оцінити рецепт