Укр
Рус
thermomix thermomix
Грецький салат Салати Кухня Греції

Грецький салат з беконом

45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Грецький салат з беконом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Грецький салат залишається завжди кращим, але це і не дивно, адже він апетитний і легкий за рахунок наявності листя салату. Для різноманітності ми пропонуємо вам приготувати грецький салат з беконом, який більш ситний, але цим і привабливіший.

Інгредієнти

  • Бекон 80 г.
  • Салат Ромен 1 шт.
  • Черрі 10 шт.
  • Огірок 2 шт.
  • Авокадо 2 шт.
  • Оливкова олія 4 ст.л
  • Бальзамічний соус 2 ст.л
  • Гірчиця 1 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Лимон 1/2 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Помістіть неглибоку сковорідку на плиту і максимально прогрійте. Викладіть в розігріту сковороду довгі скибочки бекону і обсмажуйте, перевертаючи, до утворення золотистої хрусткої скоринки в м'ясному виробі.

    Крок - 1
  2. 02

    Викладіть обсмажені скибочки бекону на паперовий рушник для видалення зайвого жиру, а потім помістіть на обробну дошку і наріжте дрібними частинами.

    Крок - 2
  3. 03

    Листя салату ромен ретельно промийте під проточною водою, потім викладіть на кухонну дошку і за допомогою гострого ножа наріжте на досить великі шмотья. Нашаткований салат відправте в глибоку миску, в якій надалі будете змішувати майбутній салат.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі добре промийте під холодною водою помідори черрі, просушіть їх паперовим рушником, а потім переріжте кожен навпіл. Нарізані помідори так само відправте в миску до салату.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер помийте свіжий огірок і на обробній дошці подрібніть на тонкі півкільця. Нарізані часточки огірка відправте в миску до решти інгредієнтів.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі розріжте заздалегідь вимитий і обсушенний авокадо на дві частини. Акуратно видаліть кісточку і шкірку, а потім викладіть м'якоть фрукта на обробну дошку і наріжте невеликими кубиками. Надішліть подрібнений авокадо в миску на всі продукти.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер прийшов час закинути в миску раніше обсмажений і дрібно нарізаний бекон, який є незвичайним інгредієнтом цього салату.

    Крок - 7
  8. 08

    Далі займіться приготуванням спеціального соусу для страви. У невелику миску залийте оливкову олію, додайте трохи бальзамічного оцту і гірчиці. Потім посоліть все і полийте свіжовичавленим соком лимона.

    Крок - 8
  9. 09

    Ретельно перемішайте вміст миски до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення рідкого соусу. Потім полийте приготованим соусом все подрібнені продукти на салат і ретельно перемішайте.

    Крок - 9
  10. 10

    Готовий грецький салат з беконом викладіть в красиву піалу або блюдо і швидше подавайте до святкового столу.

    Крок - 10

Оцінити рецепт