Салати з запеченими або підсмаженими овочами фігурують в кухнях різних країн. Але, напевно, греки підтримують до них невід'ємну прихильність і готові застосовувати в їжі разом зі свіжими, майже щодня. Рецепт смачного грецького салату з баклажанами точно з цієї серії.
Стиглі ароматні баклажани вимийте під проточною водою, обсушіть. Зріжте хвостик. Можете очистити їх від шкірки, це справа кожного. Наріжте баклажани кубиками середнього розміру, під час смаження вони все одно ще трохи зменшаться.
Поставте на плиту сковороду і розігрійте на середньому вогні. Відведіть туди нарізані баклажани. Полийте оливковою олією. Також полийте соєвим соусом, він додасть баклажанам коричневого кольору, що красиво буде поєднуватися з червоними помідорами і додайте мед.
Смажите поки не випарується вода і баклажани дещо не закарамелізіруються. Додайте сіль і мелений чорний перець.
Тим часом, поки смажаться баклажани, помийте помідори. Наріжте гострим ножем, на невеликі кубики, щоб вони не втратили багато соку. Баклажани вже готові. Перемістіть їх зі сковороди в салатницю.
До баклажанів відправте нарізані помідори.
Потім вимийте і висушіть на рушнику пір'я зеленої цибулі. Дрібно наріжте. І перекладіть до помідорів.
Зелені, свіжі гілочки коріандру добре промийте під проточною водою і обсушіть. Наріжте і відправте до решти інгредієнтів в салатницю.
Добре перемішайте. Гарний, незвичайний і смачний грецький салат з баклажанами готовий. Подавайте як оригінальний салат-гарнір до страв з м'яса або в якості закуски. Перед подачею можна побризкати трохи лимонним соком. Сподіваємося, що цей простий рецепт, вам сподобається і знайде своїх шанувальників серед вас і ваших друзів. Смачного.
Випадкові рецепти