Укр
Рус
Швидкі салати Салати Російська кухня

Грецький салат з авокадо

( 4.8824 4 517 17 оцінок)

1857 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Грецький салат з авокадо - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Грецький салат з авокадо поєднує в собі найпростішу заправку з олії і оцту з усіма найкращими частинами салату - хрусткий огірок, червона цибуля, помідори, солоні оливки, орегано і авокадо. Ключем до оптимального смаку є використання свіжого орегано. Якщо ви зазвичай використовуєте тільки сушений орегано, вам сподобається смілива елегантність цієї неймовірної трави. Чіткий контраст огірка та цибулі з багатою вершковою консистенцією авокадо - це чудовий смак.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грецький салат з авокадо" (на 100 грам)

  • Білки0.8 гр.
  • Жири13.2 гр.
  • Вуглеводи3.7 гр.
  • Калорії147 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу підготуйте спеціальний соус для заправки майбутнього салату. Для цього у велику миску засипте сухий орегано і залийте винний оцет.

Крок - 1
02

Потім додайте в миску оливкову олію, добре присоліть, приперчіть чорним меленим перцем і за допомогою вінчика ретельно все перемішайте.

Крок - 2
03

Далі очистіть від лушпиння, викладіть на обробну дошку і наріжте тонкими півкільцями червону цибулю (можна використовувати звичайну ріпчасту цибулю, але тільки попередньо вимочений в розчині води з оцтом).

Крок - 3
04

Тепер добре вимийте під проточною водою, обмокніть паперовим рушником, а потім на обробній дошці наріжте невеликими шматочками свіжий огірок.

Крок - 4
05

Нашатковану цибулю і огірок помістіть в миску з раніше підготовленим соусом. Туди ж відправте заздалегідь вимиті і перерізані на дві частини помідори черрі. Якщо будете використовувати звичайні томати, то доведеться подрібнити їх дрібніше.

Крок - 5
06

Далі виберіть невеликого розміру маслини без кісточок, подрібніть їх на дрібні часточки і помістіть в миску до інших овочів.

Крок - 6
07

Тепер промийте під проточною водою невеликого розміру авокадо. Розріжте його навпіл і акуратно витягніть кісточку. Потім гострим ножем наріжте фрукт невеликими шматочками і так само закиньте в миску.

Крок - 7
08

Потім добре посоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте. Так, щоб дістати з дна весь соус і гарненько їм просочити всі інгредієнти.

Крок - 8
09

Тепер вже точно готовий грецький салат з авокадо розкладіть порційно в тарілки, прикрасьте листочками орегано і подавайте до столу. Цей салат потрібно подавати зі свіжим багетом або ж лавашем. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Такос - покроковий рецепт, фото 1 Такос 60 4 3 з 5 - детальніше -
Простий рецепт маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1 Простий рецепт маршмеллоу 50 4 3 з 5 - детальніше -
Чіпси по-домашньому - покроковий рецепт, фото 1 Чіпси по-домашньому 20 1 2 з 5 - детальніше -