Грецький салат з авокадо поєднує в собі найпростішу заправку з олії і оцту з усіма найкращими частинами салату - хрусткий огірок, червона цибуля, помідори, солоні оливки, орегано і авокадо. Ключем до оптимального смаку є використання свіжого орегано. Якщо ви зазвичай використовуєте тільки сушений орегано, вам сподобається смілива елегантність цієї неймовірної трави. Чіткий контраст огірка та цибулі з багатою вершковою консистенцією авокадо - це чудовий смак.
В першу чергу підготуйте спеціальний соус для заправки майбутнього салату. Для цього у велику миску засипте сухий орегано і залийте винний оцет.
Потім додайте в миску оливкову олію, добре присоліть, приперчіть чорним меленим перцем і за допомогою вінчика ретельно все перемішайте.
Далі очистіть від лушпиння, викладіть на обробну дошку і наріжте тонкими півкільцями червону цибулю (можна використовувати звичайну ріпчасту цибулю, але тільки попередньо вимочений в розчині води з оцтом).
Тепер добре вимийте під проточною водою, обмокніть паперовим рушником, а потім на обробній дошці наріжте невеликими шматочками свіжий огірок.
Нашатковану цибулю і огірок помістіть в миску з раніше підготовленим соусом. Туди ж відправте заздалегідь вимиті і перерізані на дві частини помідори черрі. Якщо будете використовувати звичайні томати, то доведеться подрібнити їх дрібніше.
Далі виберіть невеликого розміру маслини без кісточок, подрібніть їх на дрібні часточки і помістіть в миску до інших овочів.
Тепер промийте під проточною водою невеликого розміру авокадо. Розріжте його навпіл і акуратно витягніть кісточку. Потім гострим ножем наріжте фрукт невеликими шматочками і так само закиньте в миску.
Потім добре посоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте. Так, щоб дістати з дна весь соус і гарненько їм просочити всі інгредієнти.
Тепер вже точно готовий грецький салат з авокадо розкладіть порційно в тарілки, прикрасьте листочками орегано і подавайте до столу. Цей салат потрібно подавати зі свіжим багетом або ж лавашем. Смачного!
Випадкові рецепти