Це неймовірно хороший рецепт грецького салату з пекінською капустою, приємний і гострий, і звичайно ж краще готувати його влітку, коли ви використовуєте свіжі овочі!
Отже, приступайте до приготування страви. Помийте під проточною водою і трохи просушіть заздалегідь відокремлені від качана листя пекінської капусти. Потім наріжте листя досить великими скибочками і відправте в глибоку миску.
Далі очистіть від лушпиння червону цибулю (можна використовувати і звичайну ріпчасту, але попередньо вимочену), на обробній дошці наріжте її тонкими півкільцями і теж помістіть в миску до капусти.
Тепер виберіть невеликого розміру маслини без кісточок, наріжте їх невеликими кільцями і відправте до вже подрібнених овочів.
Потім ретельно очистіть від кісточок і хвостика болгарський перець (бажано вибрати овоч різного кольору, в нашому випадку, червоний і зелений), наріжте його невеликими шматочками і помістіть в миску з іншими продуктами.
У цю ж ємність закиньте заздалегідь вимиті і нарізані великими шматками червоні помідори. Додайте нарізані тонкими півкільцями свіжі огірки (якщо вони гірчать, необхідно обов'язково зняти шкірку).
А самі займіться приготуванням спеціального соусу. Для цього в глибоку ємність налийте оливкову олію, приправте її сухим орегано і долийте лимонний сік (або сік лайма).
Потім добре присоліть вміст ємності, пріперчіть чорним меленим перцем і за допомогою вінчика змішайте все до утворення однорідної рідкої суміші.
Далі полийте всі заздалегідь нарізані овочі в мисці підготовленою сумішшю і за допомогою двох кухонних ложок ретельно перемішайте, до повного просочування всіх інгредієнтів.
Тепер закиньте в невелику миску сир фета, добре розімніть його руками і притрусіть їм змащений салат.
Розкладіть готовий грецький салат з пекінською капустою на тарілку, приправте ще трохи чорним меленим перцем і подавайте з хлібцями або тонким лавашем.
Випадкові рецепти