Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт дуже популярного салату, який утримує свої високі позиції на протязі багатьох років. Йдеться про грецький салат - яскравого представника такоЇ ж яскравоЇ і живописної країни Греції. Неймовірно простий салат зі свіжих овочів і ароматного сиру Фета, який має настільки приємний смак, звичайно ж подобається багатьом таким поєднанням продуктів, і в підсумку красивою картинкою, що теж не мало важливо. Варіацій існує теж велика кількість, адже кожен кулінар намагається придумати щось новеньке, щоб зробити цей салат ще оригінальнішим. Але ми зупинимося на класичному варіанті грецького салату.
Особливих секретів в приготуванні грецького салату як таких немає, але все ж є пару правил, яких потрібно дотриматися. Для початку ретельно миємо помідори і огірки.
У традиційному варіанті воліється очистити огірки від шкірки. Це можна зробити ножем або за допомогою овочечистки.
Дрібна нарізка для цього салату потрібна. Тому помідори спочатку розрізаємо навпіл, потім ріжемо на часточки, а потім розрізаємо її на 3-4 частини в залежності від розміру помідора.
Огірок розрізаємо вздовж начетверо, а потім теж ділимо на кубики.
Цибулину чистимо від шкірки, миємо й нарізаємо досить великими шматочками. З нарізки залишилися маслини, які потрібно розрізати навпіл або нарізати кільцями.
Фету бажано теж нарізати кубиками, але це не завжди виходить через м'яку структури цього сиру. Тому досить довільно подрібнити.
Після того, як всі інгредієнти нарізані, залишається з'єднати їх разом.
Потім додаємо в салат орегано, сіль і чорний мелений перець. Після цього видавлюємо сік із половини лимона і в кінці наливаємо червоне вино і оливкову олію.
Тепер акуратно перемішуємо наш салат, поєднуючи всі смаки в один кулінарний шедевр, простий, але насичений, оригінальний, ароматний, яскравий і дуже смачний грецький салат за класичним рецептом готовий. Мінімум зусиль - максимум насолоди і задоволення.
Випадкові рецепти