Укр
Рус
thermomix thermomix
Грецький салат Салати Кухня Греції

Грецький салат класичний з фетою

35 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Грецький салат класичний з фетою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Класичний Грецький салат з фетою заслужив свою популярність по всьому світу не тільки через свою насиченість і відмінний смак, а й за користь, яка так важлива людині. Варто також дати акцент і на простоту приготування. Можливо автори цієї страви і не підозрювали про таку подальшу популярність і затребуваність салату. Адже насправді зі звичайних повсякденних продуктів і з'явився дуже смачний грецький салат.

Інгредієнти

  • Зелень за смаком
  • Фета 200 г.
  • Оливкова олія 1/4 скл.
  • Винний оцет 1/4 скл.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Оливки 50 г.
  • Маслини 50 г.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Черрі 10 шт.
  • Сіль 1 ч.л
  • Огірок 2 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку виберіть великого розміру огірки, промийте під проточною водою і обсушіть. Потім частково очистіть від шкірки і на обробній дошці розріжте огірок спочатку горизонтально на дві частини, а потім подрібніть на тонкі півкільця.

    Крок - 1
  2. 02

    Тепер відправте нарізані часточки огірка в велике кухонне сито, рясно присоліть, перемішайте руками і відставте приблизно на 15 хвилин для видалення з овоча гіркоти (якщо вона є) і зайвої рідини.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі різнокольорові помідори черрі ретельно помийте, видаліть хвостики і на обробній дошці переріжте на дві половинки. За цей час огірок уже пустить зайвий сік, тому перекиньте його півкільця в глибоку миску, сюди ж помістіть і часточки черрі.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім очистіть від лушпиння червону або білу ріпчасту цибулю і наріжте її тонкими пластами. Звільніть від хвостика і насіння солодкий червоний перець, а потім наріжте маленькими квадратами.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі помістіть на тверду поверхню маслини і оливки (обов'язково без кісточок) і наріжте, але сильно не дрібніть, щоб не втратився смак плодів. Тепер відправте усі подрібнені раніше продукти в миску з помідорами і огірками.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер рясно посоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем і, полив винним оцтом, ретельно руками все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 6
  7. 07

    Полийте усі змішані продукти великою кількістю оливкової олії і на час відставте в бік. А самі викладіть на дрібну тарілку сир фета і гострим ножем наріжте дрібними кубиками, потім теж киньте в миску і перемішайте. Накрийте все харчовою плівкою і відправте на 30 хвилин в холодильник.

    Крок - 7
  8. 08

    Після закінчення цього часу дістаньте охолоджений салат з холодильника і посипте подрібненим сиром фета. Потім прикрасьте страву улюбленою зеленню, розкладіть грецький класичний салат з фетою на блюда і швидше пробуйте.

    Крок - 8

Оцінити рецепт