Укр
Рус
thermomix thermomix
Грецький салат Салати Кухня Греції

Грецький салат класичний в домашніх умовах

35 хвилинпорцій - 5складність - 3 з 5
Грецький салат класичний в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Якщо вам не вдалося за всю літню пору приготувати класичний грецький салат, значить, звичайно ж, негайно потрібно це виправити. Створити страву досить легко. Для цього вам знадобляться свіжі овочі, фета і спеціальні інгредієнти, які ви захочете використовувати. Тут ви бачите один з кращих покрокових рецептів грецького салату з фото, який легко приготувати навіть у домашніх умовах.

Інгредієнти

  • Фета 200 г.
  • Салат 8 шт.
  • сік лимонний 1 ст.л
  • Часник 3 зуб.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Трави прованські 1/2 ч.л
  • Орегано 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Оливкова олія 1/2 скл.
  • Маслини 100 г.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Черрі 9 шт.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Огірок 2 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Виберіть невеликого розміру огірки, промийте під проточною водою і трохи просушіть. Потім відріжте в овочі хвостики (зніміть шкірку, якщо гірчить) і наріжте огірок на обробній дошці тонкими півкільцями. Надішліть нарізаний огірок в глибоку миску.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі звільніть від хвостика, нутрощів і насіння болгарський червоний перець. Помийте овоч проточною водою і на обробній дошці подрібніть на маленькі шматочки. Перець так само відправте в миску.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім невеликі помідори (можна вибрати жовті і червоні, для додання барвистості майбутньому салату) помийте, трохи просушіть, наріжте навпіл і теж помістіть в ємність до решти нарізаних овочів.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер очистіть від лушпиння червону цибулю (якщо немає, то можна використовувати звичайну ріпчасту), наріжте тонкими півкільцями і відправте так само в миску. Сюди ж киньте чорні маслини без кісточок (нарізати не обов'язково).

    Крок - 4
  5. 05

    Далі займіться спеціальним соусом для майбутнього салату. Для цього в глибоку миску залийте оливкову олію, посоліть, приправте сухим орегано і прованськими травами, приперчіть чорним меленим перцем.

    Крок - 5
  6. 06

    Потім додайте в миску заздалегідь очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, залийте свіжовичавлений лимонний сік (або використовуйте лайм) і ретельно все перемішайте.

    Крок - 6
  7. 07

    Полийте підготовленим соусом нарізані овочі в мисці і за допомогою двох ложок змішайте все до об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 7
  8. 08

    Далі підберіть велике красиве блюдо, на якому і буде подаватися готовий салат, застеліть дно заздалегідь вимитим листям салату або пекінської капусти і зверху викладіть змішані овочі в соусі.

    Крок - 8
  9. 09

    Грецький салат класичний в домашніх умовах майже готовий. Залишилося прикрасити його заздалегідь нарізаними кубиками сиру фета і швидше подавати пробувати своїм дорогим гостям або домочадцям.

    Крок - 9

Оцінити рецепт