Незважаючи на те, що салат дуже легкий, він все одно досить ситний і точно може служити самостійною стравою. Корисний і безумовно дуже апетитний, з насиченим ароматом овочів - класичний грецький салат з цукіні вам неодмінно сподобається і буде до душі. Цукіні служать своєрідною родзинкою і відмінно поєднуються з іншими інгредієнтами.
В першу чергу помийте під проточною водою середнього розміру цукіні (виберіть молодий овоч, щоб не було насіння). Потім за допомогою спеціальної овочерізки або гострого ножа наріжте цукіні в локшинообразну соломку і помістіть в глибоку ємність, де і буде змішуватися майбутній салат.
Далі виберіть помідори дуже маленького розміру (або використовуйте черрі) помийте холодною водою, трохи просушіть і на обробній дошці наріжте їх на дві частини. Потім так само відправте в миску до подрібненого цукіні.
Тепер закиньте в ємність до овочів цілі плоди чорних маслин, але виберіть обов'язково без кісточки і розміром побільше.
Потім очистіть від лушпиння червону або ріпчасту цибулю, наріжте тонкими півкільцями і відправте в миску до решти нарізаних інгредієнтів.
Далі помістіть невеликий пласт сиру фета на обробну дошку і наріжте дрібними кубиками, або можна просто подрібнити руками до великих крихт. Надішліть подрібнений сир так само в миску.
Прийшов час зайнятися підготовкою спеціальної заправки до салату. Для цього в неглибоку піалу залийте оливкову олію, потім додайте лимонний свіжовичавлений сік (можна замінити на сік лайма, але в меншій кількості).
Далі засипте в піалу сухий орегано, рясно посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і за допомогою вінчика все ретельно перемішайте до об'єднання всіх продуктів.
Тепер залийте готову заправку в миску з нашаткованими овочами і добре все перемішайте. Загорніть ємність харчовою плівкою і відправте на час в холодильник. Потім діставайте грецький класичний салат з цукіні і насолоджуйтеся смаком.
Випадкові рецепти