Грецький салат завоював велику любов і популярність за простоту приготування і відмінний смак. Його унікальність в тому, що кухарі всього світу вносять незначні зміни в рецепти, експериментують з компонентами, але основні інгредієнти залишають незачепленими. Тому, ми пропонуємо приготувати грецький салат без сиру.
Спочатку давайте займемося підготовкою всіх необхідних компонентів, з яких складається салат. Огірки промийте і очистіть шкірки. Наріжте товстими кільцями, а потім кожне кільце розріжте на чотири частини. Традиційно овочі для грецького салату нарізають великими шматками.
Далі займіться помідорами. Краще візьміть помідори черрі різних кольорів, наприклад червоні і жовті. Вони додадуть більше фарб салату. Помийте їх і розріжте навпіл або на чотири частини.
Червону цибулю очистіть від лушпиння. Наріжте великими шматками.
Наступним інгредієнтом буде авокадо. Найбільш стиглими вважаються практично чорні плоди з м'якоттю світло-зеленого кольору. Розріжте його гострим ножем навпіл. Акуратно розділіть дві частини і витягніть кісточку, вона повинна легко відділятися від м'якоті. М'якоть наріжте кубиками. М'якоть можна нарізати прямо в шкірці, в так званому човнику, потім витягнути ложкою або ножем, а можна зняти шкірку і нарізати на обробній дошці.
Далі візьміть зелень петрушки, добряче промийте під проточною водою і обсушіть на паперовому рушнику. Наріжте не дуже дрібно.
Всі підготовлені компоненти салату перекладіть у велику миску. Полийте оливковою олією. Потім бальзамічним оцтом. Посоліть і приправте свіжомеленим чорним перцем, він дає більше смаку і аромату.
Всі інгредієнти добре змішайте між собою. Можна приготувати окремо соус для салату, з'єднавши в окремій ємності ті ж: оливкову олія, бальзамічний оцет, сіль, мелений чорний перець і лимонний сік. І поливати салат порційно. В цьому є плюс. Поки салат не залитий спеціальним соусом, він довше зберігається.
Грецький салат без сиру готовий. Перед подачею обов'язково побризкайте лимонним соком. Такий салат добре підійде як для банкету, так і для вашої вечері, на додаток до тушкованого м'яса або просто як закуска. Смачного.
Випадкові рецепти