Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Грецький салат Салати Кухня Греції

Грецький салат без сиру

( 4.8889 4 518 18 оцінок)
1615 - переглядів
45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Грецький салат без сиру - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Грецький салат завоював велику любов і популярність за простоту приготування і відмінний смак. Його унікальність в тому, що кухарі всього світу вносять незначні зміни в рецепти, експериментують з компонентами, але основні інгредієнти залишають незачепленими. Тому, ми пропонуємо приготувати грецький салат без сиру.

Інгредієнти

  • Огірок 2 шт.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Черрі 7 шт.
  • Авокадо 1 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Оливкова олія 3 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Оцет бальзамічний 2 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку давайте займемося підготовкою всіх необхідних компонентів, з яких складається салат. Огірки промийте і очистіть шкірки. Наріжте товстими кільцями, а потім кожне кільце розріжте на чотири частини. Традиційно овочі для грецького салату нарізають великими шматками.

Крок - 1
02

Далі займіться помідорами. Краще візьміть помідори черрі різних кольорів, наприклад червоні і жовті. Вони додадуть більше фарб салату. Помийте їх і розріжте навпіл або на чотири частини.

Крок - 2
03

Червону цибулю очистіть від лушпиння. Наріжте великими шматками.

Крок - 3
04

Наступним інгредієнтом буде авокадо. Найбільш стиглими вважаються практично чорні плоди з м'якоттю світло-зеленого кольору. Розріжте його гострим ножем навпіл. Акуратно розділіть дві частини і витягніть кісточку, вона повинна легко відділятися від м'якоті. М'якоть наріжте кубиками. М'якоть можна нарізати прямо в шкірці, в так званому човнику, потім витягнути ложкою або ножем, а можна зняти шкірку і нарізати на обробній дошці.

Крок - 4
05

Далі візьміть зелень петрушки, добряче промийте під проточною водою і обсушіть на паперовому рушнику. Наріжте не дуже дрібно.

Крок - 5
06

Всі підготовлені компоненти салату перекладіть у велику миску. Полийте оливковою олією. Потім бальзамічним оцтом. Посоліть і приправте свіжомеленим чорним перцем, він дає більше смаку і аромату.

Крок - 6
07

Всі інгредієнти добре змішайте між собою. Можна приготувати окремо соус для салату, з'єднавши в окремій ємності ті ж: оливкову олія, бальзамічний оцет, сіль, мелений чорний перець і лимонний сік. І поливати салат порційно. В цьому є плюс. Поки салат не залитий спеціальним соусом, він довше зберігається.

Крок - 7
08

Грецький салат без сиру готовий. Перед подачею обов'язково побризкайте лимонним соком. Такий салат добре підійде як для банкету, так і для вашої вечері, на додаток до тушкованого м'яса або просто як закуска. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пастила без сахара - покроковий рецепт, фото 1 Пастила без сахара 45 2 3 з 5 - детальніше -
Рогалики с маком - покроковий рецепт, фото 1 Рогалики с маком 80 3 3 з 5 - детальніше -
Рыбные пельмени - покроковий рецепт, фото 1 Рыбные пельмени 50 4 3 з 5 - детальніше -