Укр
Рус
thermomix thermomix
Грецький салат Салати Кухня Греції

Грецький салат без сиру

45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Грецький салат без сиру - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Грецький салат завоював велику любов і популярність за простоту приготування і відмінний смак. Його унікальність в тому, що кухарі всього світу вносять незначні зміни в рецепти, експериментують з компонентами, але основні інгредієнти залишають незачепленими. Тому, ми пропонуємо приготувати грецький салат без сиру.

Інгредієнти

  • Огірок 2 шт.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Черрі 7 шт.
  • Авокадо 1 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Оливкова олія 3 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 1 щіп.
  • Оцет бальзамічний 2 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Спочатку давайте займемося підготовкою всіх необхідних компонентів, з яких складається салат. Огірки промийте і очистіть шкірки. Наріжте товстими кільцями, а потім кожне кільце розріжте на чотири частини. Традиційно овочі для грецького салату нарізають великими шматками.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі займіться помідорами. Краще візьміть помідори черрі різних кольорів, наприклад червоні і жовті. Вони додадуть більше фарб салату. Помийте їх і розріжте навпіл або на чотири частини.

    Крок - 2
  3. 03

    Червону цибулю очистіть від лушпиння. Наріжте великими шматками.

    Крок - 3
  4. 04

    Наступним інгредієнтом буде авокадо. Найбільш стиглими вважаються практично чорні плоди з м'якоттю світло-зеленого кольору. Розріжте його гострим ножем навпіл. Акуратно розділіть дві частини і витягніть кісточку, вона повинна легко відділятися від м'якоті. М'якоть наріжте кубиками. М'якоть можна нарізати прямо в шкірці, в так званому човнику, потім витягнути ложкою або ножем, а можна зняти шкірку і нарізати на обробній дошці.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі візьміть зелень петрушки, добряче промийте під проточною водою і обсушіть на паперовому рушнику. Наріжте не дуже дрібно.

    Крок - 5
  6. 06

    Всі підготовлені компоненти салату перекладіть у велику миску. Полийте оливковою олією. Потім бальзамічним оцтом. Посоліть і приправте свіжомеленим чорним перцем, він дає більше смаку і аромату.

    Крок - 6
  7. 07

    Всі інгредієнти добре змішайте між собою. Можна приготувати окремо соус для салату, з'єднавши в окремій ємності ті ж: оливкову олія, бальзамічний оцет, сіль, мелений чорний перець і лимонний сік. І поливати салат порційно. В цьому є плюс. Поки салат не залитий спеціальним соусом, він довше зберігається.

    Крок - 7
  8. 08

    Грецький салат без сиру готовий. Перед подачею обов'язково побризкайте лимонним соком. Такий салат добре підійде як для банкету, так і для вашої вечері, на додаток до тушкованого м'яса або просто як закуска. Смачного.

    Крок - 8

Оцінити рецепт