Укр
Рус
thermomix thermomix
Грецький салат Салати Російська кухня

Грецький салат без маслин

40 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Грецький салат без маслин - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Цей рецепт являє собою грецький салат в американському стилі. Більшість інгредієнтів, які використовуються в цьому рецепті, є стандартними елементами цього салату, за винятком того, що в ньому немає маслин або оливок. Спробуйте і ви приготувати за цим рецептом чудовий грецький салат без маслин.

Інгредієнти

  • Фета 150 г.
  • Огірок 2 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Помідор 3 шт.
  • Салат 3 шт.
  • Цукор 1 щіп.
  • Сіль за смаком
  • Орегано 1 ч.л
  • Лимон 1/2 шт.
  • Оливкова олія 1/2 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку вам потрібно підготувати спеціальний соус до майбутнього салату. Для цього, в ту миску, де і буде готуватися страва, залийте оливкову олію. Потім прямо з попередньо вимитої половинки лимона відіжміть в миску свіжий сік.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі засипте в ємність сухий орегано, добре посоліть і ретельно все за допомогою вінчика або виделки перемішайте. Засипте трохи цукру і ще раз все змішайте.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім помийте холодною водою листя салату (в цьому рецепті можна використовувати листя пекінської капусти), трохи обсушіть і, нашаткуйте великими частинами, відправте в миску до раніше підготовленого соусу.

    Крок - 3
  4. 04

    Так само помийте холодною водою помідори, промокніть паперовим рушником і на обробній дошці наріжте невеликими шматочками. Покладіть нарізаний помідор в миску поверх листя салату.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі очистіть від лушпиння червону цибулю (краще використовувати цю цибулю, адже вона володіє певною солодкуватістю і менш гостра), наріжте тонкими півкільцями і відправте в миску до решти продуктів.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер позбавте від шкірки свіжий огірок, видаліть в ньому середину з непотрібними насінням, а потім на обробній дошці подрібніть на дрібні кубики. Помістіть подрібнений огірок в миску до майбутньоїстрави.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім засипте в ємність, розкришивши добре руками, ніжний сир фета (можна використовувати всіма улюблену моцарелу, в цій страві роль цих сирів практично однакова).

    Крок - 7
  8. 08

    Далі за допомогою двох кухонних лопаток змішайте ретельно вміст миски (підійміть весь соус з дна) до повного об'єднання і просочування всіх інгредієнтів.

    Крок - 8
  9. 09

    Як ви вже помітили, в даному рецепті цього салату не використовувалися маслини або оливки. Це і є основна відмінність страви. Тому викладіть готовий грецький салат без маслин на блюдо і подавайте до столу. Будьте впевнені, байдужими страва нікого не залишить.

    Крок - 9

Оцінити рецепт