Укр
Рус
Салати з сиром Салати Кухня Греції

Грецький салат з моцарелою

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

921 - переглядів
30 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Грецький салат з моцарелою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції, Італійська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Грецький салат з моцарелою - оригінальний рецепт класичної страви, яка традиційно готується з фетою. Справа в тому, що через специфічність аромату козячий сир подобається не всім. Тому пропонуємо замінити його моцарелою. Це теж ропний сир, популярний в середземноморському регіоні. Він привнесе в грецький салат італійську нотку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грецький салат з моцарелою" (на 100 грам)

  • Білки2.3 гр.
  • Жири7.2 гр.
  • Вуглеводи3.1 гр.
  • Калорії92 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Салат-латук розберіть на листя. Вимийте їх і просушіть. Порвіть салатні листя на шматочки і викладіть на тарілку для подачі.

Крок - 1
02

Помідори-чері або коктейльні, болгарський перець двох кольорів і огірок вимийте і висушіть. Червоний цибулю очистіть від лушпиння.

Крок - 2
03

Болгарський перець подрібніть тонкою соломкою і викладіть поверх латуку. Огірок наріжте півколами і відправте до перцю.

Крок - 3
04

Помідори розрізати навпіл і додайте до решти продуктів. Червоний цибулю наріжте тонкими півкільцями і теж відправте в загальну масу.

Крок - 4
05

Зробіть заправку для грецького салату. Для цього змішайте свіжовичавлений лимонний сік з оливковою олією. Обов'язково візьміть якісне масло першого холодного віджиму, так як воно найсмачніше та ароматне. Додайте сіль і сушене орегано і перемішайте інгредієнти до однорідності.

Крок - 5
06

Що вийшла заправкою полийте салат, стара розподілити її рівномірно. Невелику частину заправки залиште (вона стане в нагоді трохи пізніше).

Крок - 6
07

Перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу. Зверху викладіть нарізану кубиками моцарелу і чорні і зелені консервовані оливки без кісточок.

Крок - 7
08

Полийте їх раніше залишеної заправкою. Подавайте грецький салат з моцарелою на стіл відразу після приготування. Блюдо виходить яскравим, ефектним і ароматним. У салату свіжий, прекрасно збалансований і при цьому насичений смак. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Млинці тонкі - покроковий рецепт, фото 1 Млинці тонкі 55 3 3 з 5 - детальніше -
Буріто з курчам - покроковий рецепт, фото 1 Буріто з курчам 40 4 3 з 5 - детальніше -
Хліб з насінням - покроковий рецепт, фото 1 Хліб з насінням 60 1 2 з 5 - детальніше -