Укр
Рус
Салати з сиром Салати Кухня Греції

Грецький салат з листям салату

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

1655 - переглядів
25 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Грецький салат з листям салату - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Грецький салат з листям салату - легка і свіжа літня страва з овочів. Закуска викладається на салатні листя і прикрашається оливками і шматочками сиру фети. В результаті виходить яскравий і апетитний салат, що містить величезну кількість вітамінів і корисних мікроелементів. Як він готується, читайте в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грецький салат з листям салату" (на 100 грам)

  • Білки2.6 гр.
  • Жири7.9 гр.
  • Вуглеводи3.6 гр.
  • Калорії98 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку приготуйте заправку для салату. Для цього влийте в миску оливкову олію першого холодного віджиму і свіжовичавлений лимонний сік. Всипте сіль за смаком і наточіть інгредієнти вінчиком.

Крок - 1
02

Салат-латук розберіть на листя, вимийте і висушіть. Наріжте салатні листя соломкою і викладіть на блюдо сервіровки.

Крок - 2
03

Помідори (бажано черрі або коктейльні) вимийте, просушіть і розріжте навпіл. Якщо помідори великі, наріжте їх невеликими шматочками.

Крок - 3
04

Подрібнені помідори викладіть на блюдо поверх листя салату. Огірки вимийте, просушіть і очистіть від шкірки, а потім подрібніть тонкими слайсами. Покладіть їх поверх помідорів.

Крок - 4
05

Червону цибулю очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями і викладіть на огірки.

Крок - 5
06

Зверху покладіть консервовані оливки і шматочки фети. Якщо не любите козячий сир, замініть будь-яким іншим, наприклад, бринзою або навіть звичайним сиром. Але врахуйте, що для грецького салату фета - найбільш автентичний продукт.

Крок - 6
07

Полийте салат раніше приготовленою заправкою, рівномірно розподіливши її по поверхні. Присипте страву сушеним орегано - і подавайте на стіл. Грецький салат з листям салату виглядає яскраво, свіжо і апетитно. Ця легка літня закуска підійде і для щоденного перекусу, і для святкового столу. Салат смачний, ароматний і корисний.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Еклер з масляним кремом - покроковий рецепт, фото 1 Еклер з масляним кремом 50 5 2 з 5 - детальніше -
Повидло з персиків - покроковий рецепт, фото 1 Повидло з персиків 65 1 2 з 5 - детальніше -
Кабачки, запечені з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Кабачки, запечені з сиром 65 3 3 з 5 - детальніше -
Як приготувати соус Деміглас - покроковий рецепт, фото 1 Як приготувати соус Деміглас 30 1 2 з 5 - детальніше -