Укр
Рус
Салати овочеві Салати Кухня Греції

Грецький салат оригінальний рецепт

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

908 - переглядів
30 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Грецький салат оригінальний рецепт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Дієта: Здорове харчування, Для схуднення, Корисне харчування

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Грецький салат (оригінальний рецепт) заснований на класичній страві, але доповнений інгредієнтами, які роблять його більш ситним. Традиційно грецький салат робиться з овочів і фети. Ми пропонуємо додати в нього запечену курку і картоплю. Вийде не менш смачно, але більш поживно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грецький салат оригінальний рецепт" (на 100 грам)

  • Білки5.6 гр.
  • Жири6.7 гр.
  • Вуглеводи3.2 гр.
  • Калорії100 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Філе курячого стегна вимийте, просушіть і викладіть в миску.

Крок - 1
02

Всипте туди ж сіль, чорний мелений перець і сушені ароматні трави (розмарин, чебрець, орегано). Додайте пластівці чилі, кайенский перець і дрібно порубані ножем або пропущені через прес зубчики часнику. Видавіть в загальну масу лимонний сік і влийте оливкову олію.

Крок - 2
03

Перемішайте інгредієнти, щоб масло і спеції рівномірно обволокли м'ясо. Накрийте миску харчовою плівкою і відправте курку в холодильник на 6-12 годин (в ідеалі на ніч) маринуватися.

Крок - 3
04

Картоплю очистіть від шкірки, вимийте і наріжте кубиками зі стороною приблизно 2,5 см.

Крок - 4
05

Застеліть деко фольгою, збризніть оливковим маслом і викладіть туди промаринуватися курку.

Крок - 5
06

У миску з залишками маринаду відправте нарізану картоплю, полийте оливковою олією, посоліть і перемішайте.

Крок - 6
07

Додайте картоплю на деко з куркою і відправте все разом в попередньо розігріту до 245 градусів Цельсія духовку на 35 хвилин.

Крок - 7
08

Тим часом зробіть заправку для салату. З'єднайте червоний винний оцет з оливковою олією, лимонним соком, сіллю і чорним меленим перцем. Перемішайте вінчиком до однорідності.

Крок - 8
09

Додайте в отриману суміш подрібнену зелень (петрушку, орегано) і знову перемішайте. Заправка готова. Вийміть з духовки курку з картоплею і перекладіть м'ясо в окрему ємність.

Крок - 9
10

Перемішайте картоплю з виділеним на деко жиром і відправте в духовку ще на 10-15 хвилин (до зарум'янювання). Обережно зніміть картоплю з дека і остудіть.

Крок - 10
11

Остигнулу курку наріжте шматочками на 1 укус. З нарізаних кубиками огірків, половинок помідорів-чері, подрібненої півкільцями червоної цибулі і шматочків фети приготуйте класичний грецький салат.

Крок - 11
12

Додайте в нього курку і картоплю. Влийте заправку і переміщайте інгредієнти для рівномірного розподілу. Грецький салат (оригінальний рецепт) готовий. Залишилося тільки сервірувати страву.

Крок - 12
13

Застеліть тарілку для подачі салатним міксом. Викладіть на неї оригінальний грецький салат з куркою і картоплею. Присипте страву подрібненою петрушкою - і подавайте на стіл. Салат яскравий, ситний і смачний. Смачного!

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Холодний суп з буряка - холодник - покроковий рецепт, фото 1 Холодний суп з буряка - холодник 40 5 2 з 5 - детальніше -
Карпаччо з лосося - покроковий рецепт, фото 1 Карпаччо з лосося 60 4 3 з 5 - детальніше -
Панкейкі з гарбузом - покроковий рецепт, фото 1 Панкейкі з гарбузом 50 4 3 з 5 - детальніше -
Простий бісквітний корж - покроковий рецепт, фото 1 Простий бісквітний корж 55 1 2 з 5 - детальніше -