Грецький салат дієтичний - яскрава, легка, але ситна закуска з овочів з фетою. Пропонуємо класичний рецепт цієї популярної страви з заправкою з оливкового масла, яка робить грецький салат особливо корисним. Вийде вітамінний, освіжаючий і смачний річний гарнір, який підійде навіть тим, хто дотримується дієти для схуднення.
Підготуйте інгредієнти для грецького салату. Помідори, огірки та болгарський перець вимийте і висушіть. Червоний цибулю очистіть від лушпиння. З консервованих оливок злийте рідину. Наріжте огірки невеликими кубиками і відправте в миску для змішування.
Помідори позбавте від місця кріплення плодоніжки, наріжте спочатку слайсами, а потім четвертинками і додайте до огірків.
Червону цибулю подрібніть четвертинками кілець і всипте в загальну масу.
Болгарський перець розріжте навпіл і звільніть від хвостика, насіння і перегородок. Наріжте м'якоть невеликими кубиками і відправте в салат.
Додайте до решти інгредієнтів оливки. Фету наріжте кубиками і теж покладіть в загальну миску.
Приправте страву за смаком спеціями: сіллю, чорним меленим перцем, орегано.
Влийте оливкову олію (бажано першого холодного віджиму, так як вона сама ароматна і корисна) і акуратно перемішайте інгредієнти до однорідності.
Грецький салат дієтичний готовий. Подавайте його на блюдо, застелене ретельно вимитим і просушеним салатним листям. Закуска виходить по-літньому яскравою і ошатною. Один вид грецького салату піднімає настрій.
Випадкові рецепти