Цей рецепт Гречки з овочами на сковороді дуже підходить для суворої вегетаріанської дієти на основі рослинного харчування, яка додає в наш раціон щільність поживних речовин.
Для початку засипте гречану крупу в глибоку миску і залийте її холодною водою. Добре промийте гречану крупу і процідіть через найдрібніше сито.
Викладіть промиту гречку на паперовий рушник і ретельно промокніть, для видалення зайвої вологи. Потім засипте гречану крупу в суху чавунну сковороду і підсмажте на середньому вогні, постійно помішуючи, до насиченого коричневого відтінку. Зніміть з вогню і відставте на час в сторону.
Залийте гарячу воду на укладені сушені гриби в глибокій ємності і відставте на час для замочування (переконайтеся, що у вас є як мінімум 3 склянки рідини).
У залізну велику каструлю налийте трохи рослинного або оливкового масла, розігрійте його до шипіння. Потім засипте в гаряче масло попередньо очищену від лушпиння і нарізану тонкими півкільцями цибулю.
Обсмажуйте цибулю, помішуючи, до її розм'якшення, потім додайте в каструлю вимочені гриби і томіть ще приблизно 3-4 хвилини.
Далі очистіть від шкірки моркву і наріжте тонкою соломкою або ж натріть на самій великій тертці. Засипте подрібнену моркву в каструлю і обсмажуйте все разом, помішуючи, ще близько 4 хвилин.
Засипте в каструлю смажену гречку, добре перемішайте з усіма обсмаженими інгредієнтами. Потім залийте грибною рідиною, щоб всі ваші інгредієнти були покриті як мінімум на пів сантиметра.
Добре посоліть вміст каструлі, приперчіть чорним меленим перцем і перемішайте. Готуйте кашу з овочами на високій швидкості, щоб випарувалася вся рідина.
Далі зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте вміст каструлі ще 30 хвилин, накривши фольгою і рушником. Нехай добре пропариться. Через 30 хвилин розкрийте і подавайте гречку з овочами, приготовлену на сковороді, прикрасивши нашаткованою петрушкою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти