Гречка з куркою - страва, улюблена з дитинства. Відомо безліч варіантів її приготування. У цьому рецепті гречка з куркою готується з овочами і приправами, які надають страві свіжість і приємний аромат. Виходить апетитно, соковито і ситно.
Гречку заздалегідь вимийте і замочіть в холодній воді (пропорція 1: 2). Курячі стегна очистіть від шкіри, вимийте і висушіть. У каструлі або сковороді з високими бортиками розігрійте рослинне масло і викладіть туди підготовлену курку. Час від часу помішуючи, смажте м'ясо до зміни кольору.
Приправте курку за смаком солодкою паприкою, чорним меленим перцем, куркумою і сіллю. Перемішайте і смажте до готовності.
Підсмажену курку викладіть на тарілку і поки відставте. Моркву очистіть від шкірки, вимийте і наріжте тонкими кружечками.
Солодкий зелений перець вимийте і подрібніть короткою соломкою. Білу або звичайну ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками.
Помідор вимийте, просушіть, очистіть від шкірки і теж наріжте кубиками.
Подрібнену цибулю відправте в ємність, в якій готувалася курка, і, помішуючи, смажте до прозорості. Додайте нарізані помідори і перемішайте.
Всипте кружечки моркви, перемішайте і злегка підсмажте. Надішліть в загальну масу подрібнений зелений перець і знову ретельно перемішайте інгредієнти.
Влийте раніше замочену гречку разом з водою, перемішайте і накрийте кришкою. Готуйте на середньому вогні, поки вода майже повністю не вбереться в зерна.
У цей момент викладіть в блюдо підсмажену курку, знову накрийте кришкою і томіть до готовності. Гречка з куркою подається відразу після приготування. Страва виходить дуже смачною, корисною і поживною. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти