Якщо ви шукаєте щось інше як гарнір для ситного обіду або вечері, вам варто спробувати гречку по-купецькому. Цей деревно-горіховий смак каші чудово доповнить всі ваші осінні страви. А додавання грибів шиітаке і соковитого бекону, додасть пікантний смак цій правильній страві.
В першу чергу викладіть бекон на обробну дошку і наріжте невеликими, тонкими шматочками. Візьміть глибоку сковороду і поставте її на середній вогонь. Надішліть в розпечену сковороду нарізаний бекон. Весь час, помішуючи лопаткою, підсмажте його, поки не почне хрустіти.
Коли бекон підрум'яниться, шумівкою акуратно перекладіть його в невелику тарілку, так, щоб жир залишився в сковороді.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Викладіть овоч на кухонну дошку і поріжте дрібними кубиками. Надішліть подрібнену цибулю в сковороду, де тільки що смажили бекон. Потрібно, щоб цибуля стала м'якою і підрум'янилася до золотистого кольору.
Далі вимийте холодною водою і просушіть гриби шиітаке. Потім наріжте гриби невеликими скибочками, і відправте їх в сковороду до вже присмаженої цибулі. Періодично помішуючи, підсмажте вміст сковороди протягом декількох хвилин.
Далі в сковороду з цибулею і грибами засипте суху гречку. Цей продукт перед використанням необхідно (якщо є така потреба) перебрати від сміття або неочищених зерен. Всі інгредієнти добре перемішайте.
Заздалегідь приготовлений, киплячий курячий бульйон влийте в сковороду з гречкою і грибами, ще раз все добре перемішайте. Накрийте ємність кришкою, зменшіть вогонь і готуйте вміст сковороди ще протягом 30 хвилин.
Коли каша буде повністю готова, вимкніть вогонь і відставте вміст сковороди постояти під закритою кришкою приблизно 10 хвилин. Частину бекона залиште для прикраси, решту додайте в сковорідку до каші і добре перемішайте. Спробуйте, і в разі потреби ще присоліть страву по своєму смаку.
Перекладіть готову гречку по-купецькому в глибоку тарілку. Зверху викладіть залишений смажений бекон. При бажанні, прикрасьте гречку, заздалегідь вимитою і дрібно нарубленою петрушкою або іншою зеленню. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти