Укр
Рус
Каші Другі страви Югославська кухня

Гречка по-купецькому

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

768 - переглядів
40 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Гречка по-купецькому - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Югославська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

Посуд: На сковороді

опис

Якщо ви шукаєте щось інше як гарнір для ситного обіду або вечері, вам варто спробувати гречку по-купецькому. Цей деревно-горіховий смак каші чудово доповнить всі ваші осінні страви. А додавання грибів шиітаке і соковитого бекону, додасть пікантний смак цій правильній страві.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гречка по-купецькому" (на 100 грам)

  • Білки3.6 гр.
  • Жири3.1 гр.
  • Вуглеводи5.7 гр.
  • Калорії70 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу викладіть бекон на обробну дошку і наріжте невеликими, тонкими шматочками. Візьміть глибоку сковороду і поставте її на середній вогонь. Надішліть в розпечену сковороду нарізаний бекон. Весь час, помішуючи лопаткою, підсмажте його, поки не почне хрустіти.

Крок - 1
02

Коли бекон підрум'яниться, шумівкою акуратно перекладіть його в невелику тарілку, так, щоб жир залишився в сковороді.

Крок - 2
03

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Викладіть овоч на кухонну дошку і поріжте дрібними кубиками. Надішліть подрібнену цибулю в сковороду, де тільки що смажили бекон. Потрібно, щоб цибуля стала м'якою і підрум'янилася до золотистого кольору.

Крок - 3
04

Далі вимийте холодною водою і просушіть гриби шиітаке. Потім наріжте гриби невеликими скибочками, і відправте їх в сковороду до вже присмаженої цибулі. Періодично помішуючи, підсмажте вміст сковороди протягом декількох хвилин.

Крок - 4
05

Далі в сковороду з цибулею і грибами засипте суху гречку. Цей продукт перед використанням необхідно (якщо є така потреба) перебрати від сміття або неочищених зерен. Всі інгредієнти добре перемішайте.

Крок - 5
06

Заздалегідь приготовлений, киплячий курячий бульйон влийте в сковороду з гречкою і грибами, ще раз все добре перемішайте. Накрийте ємність кришкою, зменшіть вогонь і готуйте вміст сковороди ще протягом 30 хвилин.

Крок - 6
07

Коли каша буде повністю готова, вимкніть вогонь і відставте вміст сковороди постояти під закритою кришкою приблизно 10 хвилин. Частину бекона залиште для прикраси, решту додайте в сковорідку до каші і добре перемішайте. Спробуйте, і в разі потреби ще присоліть страву по своєму смаку.

Крок - 7
08

Перекладіть готову гречку по-купецькому в глибоку тарілку. Зверху викладіть залишений смажений бекон. При бажанні, прикрасьте гречку, заздалегідь вимитою і дрібно нарубленою петрушкою або іншою зеленню. Смачного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Печиво Ведмедики - покроковий рецепт, фото 1 Печиво Ведмедики 60 4 3 з 5 - детальніше -
Йогурт - покроковий рецепт, фото 1 Йогурт 10 3 1 з 5 - детальніше -
Грибний бульйон - покроковий рецепт, фото 1 Грибний бульйон 50 6 2 з 5 - детальніше -
Свекольник гарячий - покроковий рецепт, фото 1 Свекольник гарячий 70 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Морська капуста Морячка - покроковий рецепт, фото 1 Морська капуста Морячка 30 4 1 з 5 - детальніше -
Горілка - покроковий рецепт, фото 1 Горілка 15 1 2 з 5 - детальніше -
Салат Мімоза з печінкою тріски - покроковий рецепт, фото 1 Салат Мімоза з печінкою тріски 40 4 3 з 5 - детальніше -
Піца Карбонара - покроковий рецепт, фото 1 Піца Карбонара 60 2 3 з 5 - детальніше -