Якщо скажімо Греція, що приходить на розум? Звичайно, кристально чисте море, сонячні острівці і Парфенон, але як ми можемо забути про мусаку, одну з найвідоміших страв в цій країні! Грецька мусака - соковитий пиріг з баклажанами, соусом з м'яса і сиром, шарами, що чергуються, покритими рясним соусом бешамель.
За 2 години до приготування мусаки вимийте баклажани, видаліть зелену частину з краю і наріжте їх скибочками 0.5 см. Потім помістіть скибочки баклажана в друшляк, чергуючи з крупною сіллю між шарами овоча. Накрийте їх тарілкою, розмістіть зверху вантаж, який все добре розчавить, і залиште на 2 години. Звичайно, через 2 години ви побачите, що баклажани виділять цю темну і гірку рідину.
У велику сковорідку залийте трохи оливкового масла, засипте попередньо очищену і дрібно нарізану цибулю і часник. Обсмажуйте, постійно мішаючи.
Трохи підсмажте, потім додайте в сковорідку м'ясний фарш, заздалегідь приготовлений. Тепер нехай м'ясо добре підрум'яниться, після чого змішайте його з келихом червоного вина.
Тепер, коли вино повністю випарувалося, посоліть все і приперчіть чорним меленим перцем. Додайте корицю і добре перемішайте.
Потім додайте в сковорідку помідори, які були попередньо очищені від шкірки і нарізані кубиками. Накрийте сковорідку кришкою і готуйте все як мінімум 1 годину на дуже слабкому вогні.
Поки соус готується, займіться картоплею: вимийте її, очистіть від шкірки, наріжте товщиною близько 0.5 см, а потім відваріть в киплячій підсоленій воді протягом 5 хвилин (картопля не повинен ламатися, вона повинна зберігати свою форму). Потім протріть приварену картоплю чистою тканиною, щоб видалити зайву воду, і обсмажте шматочки в сковороді з великою кількістю рослинного масла. Зробіть те ж саме з баклажанами, тільки перед тим, потурбуйтеся про те, щоб ретельно їх промити проточною холодною водою, висушіть, а потім вже обсмажте у великій кількості масла.
В окремій каструлі приготуйте соус бешамель, використовуючи вершкове масло, борошно, молоко, мускатний горіх і сіль. Додайте так само в соус, натертий твердий сир і пармезан. Ретельно все змішайте, щоб об'єднати інгредієнти і утворити однорідну масу.
Тепер приступайте до приготування самої мусаки: візьміть форму для запікання розміром 25 x 30 см і викладіть картоплю на дно, потім викладіть половину баклажанів, які раніше смажили.
Зверху баклажанів розмістіть половину, раніше підготовленої м'ясної начинки, а потім посипте все натертим сиром (але спочатку відокремте трохи сиру, який знадобиться для того, щоб посипати соус бешамель, який накладете на мусаку в кінці).
Посипте перший шар мусаки половиною сиру і потім повторюйте шари ідентичні. Після створення другого шару покрийте все соусом бешамель, який повинен бути досить густим.
Потім посипте все сиром, що залишився, і відправте форму з вмістом в розігріту духовку. Запікайте мусаку при температурі 180 градусів протягом приблизно 45 хвилин або до тих пір, поки поверхня соусу бешамель не стане золотисто-коричневого. Коли все буде готово, вийміть грецьку мусака з духовки і дайте їй охолонути, ущільніть її, потім наріжте на квадрати і подайте на стіл.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти