Укр
Рус
Мусака Другі страви Европейская кухня

Грецька мусака в соусі бешамель

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

694 - переглядів
70 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Грецька мусака в соусі бешамель - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Мусака для греків те ж, що лазанья для італійців. Цей традиційний грецький рецепт вимагає багатого томатно-м'ясного соусу, накритого баклажанами замість листів пасти, і покритого товстим шаром соусу бешамель, але воно того варте.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грецька мусака в соусі бешамель" (на 100 грам)

  • Білки5.5 гр.
  • Жири8.8 гр.
  • Вуглеводи6.5 гр.
  • Калорії134 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Помийте баклажани і просушіть. Наріжте овоч тонкими скибочками і помістіть в великий друшляк, посипаючи кожен шар сіллю. Залиште скибочки баклажана в солі на 30 хвилин, щоб позбутися від гіркоти.

Крок - 1
02

Розігрійте духовку до 200 градусів. Промокніть баклажани в друшляку паперовими серветками - переконайтеся, що ви робите це добре, інакше овоч буде занадто солоний. Покладіть скибочки баклажана на застелений пергаментним папером деко (може знадобитися не один лист), змастивши рослинною або оливковою олією. Надішліть деко в духовку і випікайте баклажан 15 - 20 хвилин або поки він не підрум'яниться і не стане м'яким. Зніміть баклажани і відкладіть трохи охолонути.

Крок - 2
03

Тим часом зробіть м'ясну начинку і соус бешамель. Нагрійте оливкову олію у великій сковороді або каструлі на сильному вогні, потім обсмажте подрібнений часник, і цибулю протягом 2 хвилин, постійно помішуючи.

Крок - 3
04

Додайте в каструлю фарш яловичини і готуйте, поки він не зміниться у відтінку з рожевого на коричневий, розбиваючи його кухонною лопаткою.

Крок - 4
05

Додайте в каструлю томатну пасту, бульйон і вино, перемішайте і варіть вміст 1,5 хвилини або поки не пропаде запах алкоголю.

Крок - 5
06

Додайте в каструлю подрібнені помідори (можна консервовані), засипте трохи цукру, сушений орегано, корицю, трохи солі і перемішайте, щоб об'єднати всі інгредієнти. Додайте лавровий лист, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть 15 хвилин або поки соус не загусне.

Крок - 6
07

Розтопіть вершкове масло в сковороді на середньому вогні. Додайте борошно і томіть 1 хвилину, постійно помішуючи.

Крок - 7
08

Постійно помішуючи, повільно додавайте в сковорідку молоко. Потім регулярно помішуйте протягом 3-5 хвилин або поки молоко не загусне так, щоб щільно покрило задню частину дерев'яної ложки.

Крок - 8
09

Додайте в сковорідку натертий сир, подрібнений мускатний горіх, часниковий порошок (або сіль) і чорний мелений перець. Ретельно перемішайте і зніміть з вогню.

Крок - 9
10

Дайте охолонути вмісту сковороди протягом 5 хвилин, потім розбийте в неї курячі яйця і добре все перемішайте. Накрийте ємність кришкою і відставте в сторону, поки не буде потрібно.

Крок - 10
11

Помістіть частину запечених скибочок баклажана на дно форми для випічки (можна використовувати навіть сковорідку), потім покладіть зверху м'ясну начинку.

Крок - 11
12

Накрийте залишеним баклажаном, потім залийте все раніше підготовленим соусом бешамель, посипте зверху панірувальними сухарями. Надішліть форму з вмістом в духовку і випікайте протягом 30 - 40 хвилин або до золотистого кольору. Дайте постояти 10 хвилин, а потім подавайте до столу грецьку мусака в соусі бешамель.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Плов зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Плов зі свининою 60 5 3 з 5 - детальніше -
Рулька - покроковий рецепт, фото 1 Рулька 220 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт Лебедине озеро - покроковий рецепт, фото 1 Торт Лебедине озеро 120 7 3 з 5 - детальніше -
Шашлик з грудок курки - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з грудок курки 60 6 3 з 5 - детальніше -
?>