Укр
Рус
Каші Другі страви Українська кухня

Гречка з грибами

( 4.9444 4 518 18 оцінок)

2749 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Гречка з грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Для схуднення

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

  Будь-кому відомо, що не завжди наш організм вимагає занадто поживну їжу, зокрема м'ясні страви. Проте, прийом їжі обов'язковий, і тому часто перед будь-якою господинею постає питання, що приготувати смачного, та ще й насиченого, ароматного, при цьому не важкого. Звісно, найпростіший спосіб вирішення цього завдання - різноманітні каші. І хоча їх люблять не всі, можна завжди приготувати не просто банальну кашу, а вельми апетитну, поживну і вітамінну страву. Наприклад - гречка з грибами, підійде відмінно навіть тим, хто постить, не кажучи вже про радикальних м'ясоїдів. Відразу хочеться зауважити, що приготування такої страви не займе у вас багато часу і зусиль, а в результаті отримаєте корисну та оригінальну їжу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гречка з грибами" (на 100 грам)

  • Білки0.8 гр.
  • Жири6.4 гр.
  • Вуглеводи3.3 гр.
  • Калорії76 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Склад інгредієнтів цієї страви дозволяє готувати її в будь-який час року. Адже в сезон можна готувати зі свіжими лісовими грибами, а також легко використовувати заморожені або сушені гриби. До речі, особисто мені саме сушені подобаються найбільше, що і вам настійно рекомендую. Але для того, щоб приступити безпосередньо до приготування цього чудового гарніру, потрібно попередньо сушені гриби замочити. Для цього викладаємо гриби в глибоку миску, заливаємо водою так, щоб вони повністю покрилися, накриваємо тарілкою і залишаємо як мінімум на годину.

Крок - 1
02

По закінченню цього часу відціджуємо воду, а гриби розкладаємо на тарілці, щоб трохи просохли.

Крок - 2
03

Потрібну кількість гречаної крупи засипаємо в сито і добре промиваємо під проточною водою, поки вода не буде чистою.

Крок - 3
04

Тепер нам належить приготувати овочі. Цибулю чистимо від шкірки, миємо, відрізаємо приблизно четвертинку цибулини і ріжемо кубиками.

Крок - 4
05

Чистимо і миємо моркву, натираємо на крупну тертку.

Крок - 5
06

Тепер ставимо на плиту глибоку сковорідку з антипригарним дном, вливаємо олію і кидаємо нашатковану цибулю. Підсмажуємо її до легкої золотистості і додаємо в сковорідку моркву.

Крок - 6
07

Пасеруємо овочі до м'якості морквини і кидаємо до них гриби, перемішуємо, трохи підсмажуємо і накриваємо кришкою.

Крок - 7
08

Тушкуємо до напівготовності грибів, а потім засипаємо в сковороду підготовлену гречану крупу, солимо, перемішуємо і заливаємо водою. Доводимо вміст сковороди до кипіння і накриваємо кришкою.

Крок - 8
09

Готуємо страву до готовності гречки, потім відкриваємо кришку і кидаємо в сковорідку шматочок вершкового масла. Акуратно перемішуємо всі інгредієнти, поки масло повністю розтопиться і вимикаємо плиту. Готову гречку з грибами розкладаємо в тарілки і подаємо смачний ситний обід до столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Салат з печінкою - покроковий рецепт, фото 1 Салат з печінкою 45 4 2 з 5 - детальніше -
Рататуй - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй 80 3 3 з 5 - детальніше -
Класичний борщ з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Класичний борщ з м’ясом 85 6 4 з 5 - детальніше -
Омлет з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Омлет з грибами 25 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Торт Снікерс - покроковий рецепт, фото 1 Торт Снікерс 90 7 4 з 5 - детальніше -
Холодний борщ класичний - покроковий рецепт, фото 1 Холодний борщ класичний 45 5 3 з 5 - детальніше -
Самса з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Самса з м’ясом 65 4 3 з 5 - детальніше -
Мариновані кабачки на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані кабачки на зиму 65 1 2 з 5 - детальніше -