Будь-кому відомо, що не завжди наш організм вимагає занадто поживну їжу, зокрема м'ясні страви. Проте, прийом їжі обов'язковий, і тому часто перед будь-якою господинею постає питання, що приготувати смачного, та ще й насиченого, ароматного, при цьому не важкого. Звісно, найпростіший спосіб вирішення цього завдання - різноманітні каші. І хоча їх люблять не всі, можна завжди приготувати не просто банальну кашу, а вельми апетитну, поживну і вітамінну страву. Наприклад - гречка з грибами, підійде відмінно навіть тим, хто постить, не кажучи вже про радикальних м'ясоїдів. Відразу хочеться зауважити, що приготування такої страви не займе у вас багато часу і зусиль, а в результаті отримаєте корисну та оригінальну їжу.
Склад інгредієнтів цієї страви дозволяє готувати її в будь-який час року. Адже в сезон можна готувати зі свіжими лісовими грибами, а також легко використовувати заморожені або сушені гриби. До речі, особисто мені саме сушені подобаються найбільше, що і вам настійно рекомендую. Але для того, щоб приступити безпосередньо до приготування цього чудового гарніру, потрібно попередньо сушені гриби замочити. Для цього викладаємо гриби в глибоку миску, заливаємо водою так, щоб вони повністю покрилися, накриваємо тарілкою і залишаємо як мінімум на годину.
По закінченню цього часу відціджуємо воду, а гриби розкладаємо на тарілці, щоб трохи просохли.
Потрібну кількість гречаної крупи засипаємо в сито і добре промиваємо під проточною водою, поки вода не буде чистою.
Тепер нам належить приготувати овочі. Цибулю чистимо від шкірки, миємо, відрізаємо приблизно четвертинку цибулини і ріжемо кубиками.
Чистимо і миємо моркву, натираємо на крупну тертку.
Тепер ставимо на плиту глибоку сковорідку з антипригарним дном, вливаємо олію і кидаємо нашатковану цибулю. Підсмажуємо її до легкої золотистості і додаємо в сковорідку моркву.
Пасеруємо овочі до м'якості морквини і кидаємо до них гриби, перемішуємо, трохи підсмажуємо і накриваємо кришкою.
Тушкуємо до напівготовності грибів, а потім засипаємо в сковороду підготовлену гречану крупу, солимо, перемішуємо і заливаємо водою. Доводимо вміст сковороди до кипіння і накриваємо кришкою.
Готуємо страву до готовності гречки, потім відкриваємо кришку і кидаємо в сковорідку шматочок вершкового масла. Акуратно перемішуємо всі інгредієнти, поки масло повністю розтопиться і вимикаємо плиту. Готову гречку з грибами розкладаємо в тарілки і подаємо смачний ситний обід до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти