Чудова повсякденна страва, яка не втрачає своєї популярності у всьому світі з часом і не дивлячись на величезну різноманітність різних кулінарних шедеврів - це звичайно ж гречана каша. Ні для кого не секрет, що гречана крупа містить в собі неймовірну кількість корисних речовин, необхідних нашому організму. Крім усього цього гречка володіє прекрасними смаковими якостями, завдяки яким є однією з найулюбленіших як для дорослих, так і для діточок. Гречану кашу можна приготувати як гарнір або ж з молоком, додати до неї овочі або сухофрукти, зробити її солодкою або солоною, використовувати в якості начинки для пиріжків і т. д.
У будь-якому варіанті гречана каша залишається незмінно смачною і корисною. Серед величезної кількості варіантів приготування цієї страви у нас зберігся чудовий рецепт, завдяки якому звичайну гречану кашу ви перетворите в справжній витвір кулінарного мистецтва. Рецепт гречаної каші дуже простий, легкий у виконанні і має цілком доступний набір продуктів. Сам процес приготування не займе у вас багато часу і зусиль, але подарує задоволення і неодмінно порадує результатом. Отже, перш за все ретельно перебираємо гречану крупу, а потім рекомендуємо її замочити в звичайній воді приблизно на годину.
Після цього зливаємо воду, можна скористатися друшляком. Поки гречка набухає у воді, підготуємо інші інгредієнти. Цибулю і часник чистимо від лушпиння, з морквини і кореня петрушки знімаємо шкірку, миємо їх.
Також миємо і чистимо від насіння всередині болгарський перець. В якості додаткового інгредієнта до нашої каші в даному рецепті ми використовуємо шампіньйони. Їх ми миємо, відрізаємо при необхідності корінці.
Тепер ставимо на вогонь сковорідку або сотейник, вливаємо трохи рослинного масла, цибулю дрібно нарізаємо і відправляємо на сковорідку.
Часник також подрібнюємо ножем або ж пропускаємо через чеснокодавку і додаємо до цибулі.
Коли цибуля трохи підзолотиться, додаємо до нього нарізані тоненькими слайсами печериці. На цьому етапі кидаємо трішки сушеного кмину, все перемішуємо і продовжуємо готувати на невеликому вогні.
Самі тим часом нарізаємо кубиками болгарський перець, моркву і корінь петрушки, після чого також відправляємо їх до решти інгредієнтів.
Тепер додаємо трохи майорану. Підсмажуємо все це буквально кілька хвилин, а потім наливаємо в сковорідку води таким чином, щоб вона майже покривала наші овочі, накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо хвилин на 10 томитися при невеликому вогні.
Потім настає черга головної складової нашої страви, а саме гречаної крупи, яку ми висипаємо до овочів, все перемішуємо, знову накриваємо кришкою і залишаємо готуватися далі.
Хвилин через п'ять-десять ще раз перемішуємо вміст, і доливаємо ще трошки води, тому що за цей час крупа вбере в себе рідину. Ще хвилин через п'ять-сім повторюємо процедуру, на цьому етапі вже солимо і перчимо нашу страву, знову накриваємо кришкою і залишаємо ще на кілька хвилин дійти до готовності.
В кінці, коли гречка вже буде готова, кидаємо в сковорідку трохи вершкового масла, перемішуємо все, накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь.
Гречана каша, ароматна, красива і скажено апетитна, готова до вживання. Така проста і нехитра, але неймовірно смачна страва точно припаде до душі вашим домочадцям. Всього кілька простих продуктів, трохи вашого часу і хороший рецепт - і на вашому столі прекрасна гречана каша з яскравим і насиченим смаком.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти