Укр
Рус
Каші Другі страви Українська кухня

Гречана каша

( 4.9333 4 515 15 оцінок)

3848 - переглядів
40 хвилин порцій - 6 складність - 2 з 5
Гречана каша - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Дієта №5

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Чудова повсякденна страва, яка не втрачає своєї популярності у всьому світі з часом і не дивлячись на величезну різноманітність різних кулінарних шедеврів - це звичайно ж гречана каша. Ні для кого не секрет, що гречана крупа містить в собі неймовірну кількість корисних речовин, необхідних нашому організму. Крім усього цього гречка володіє прекрасними смаковими якостями, завдяки яким є однією з найулюбленіших як для дорослих, так і для діточок. Гречану кашу можна приготувати як гарнір або ж з молоком, додати до неї овочі або сухофрукти, зробити її солодкою або солоною, використовувати в якості начинки для пиріжків і т. д.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гречана каша" (на 100 грам)

  • Білки1.9 гр.
  • Жири1.4 гр.
  • Вуглеводи8 гр.
  • Калорії58 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У будь-якому варіанті гречана каша залишається незмінно смачною і корисною. Серед величезної кількості варіантів приготування цієї страви у нас зберігся чудовий рецепт, завдяки якому звичайну гречану кашу ви перетворите в справжній витвір кулінарного мистецтва. Рецепт гречаної каші дуже простий, легкий у виконанні і має цілком доступний набір продуктів. Сам процес приготування не займе у вас багато часу і зусиль, але подарує задоволення і неодмінно порадує результатом. Отже, перш за все ретельно перебираємо гречану крупу, а потім рекомендуємо її замочити в звичайній воді приблизно на годину.

Крок - 1
02

Після цього зливаємо воду, можна скористатися друшляком. Поки гречка набухає у воді, підготуємо інші інгредієнти. Цибулю і часник чистимо від лушпиння, з морквини і кореня петрушки знімаємо шкірку, миємо їх.

Крок - 2
03

Також миємо і чистимо від насіння всередині болгарський перець. В якості додаткового інгредієнта до нашої каші в даному рецепті ми використовуємо шампіньйони. Їх ми миємо, відрізаємо при необхідності корінці.

Крок - 3
04

Тепер ставимо на вогонь сковорідку або сотейник, вливаємо трохи рослинного масла, цибулю дрібно нарізаємо і відправляємо на сковорідку.

Крок - 4
05

Часник також подрібнюємо ножем або ж пропускаємо через чеснокодавку і додаємо до цибулі.

Крок - 5
06

Коли цибуля трохи підзолотиться, додаємо до нього нарізані тоненькими слайсами печериці. На цьому етапі кидаємо трішки сушеного кмину, все перемішуємо і продовжуємо готувати на невеликому вогні.

Крок - 6
07

Самі тим часом нарізаємо кубиками болгарський перець, моркву і корінь петрушки, після чого також відправляємо їх до решти інгредієнтів.

Крок - 7
08

Тепер додаємо трохи майорану. Підсмажуємо все це буквально кілька хвилин, а потім наливаємо в сковорідку води таким чином, щоб вона майже покривала наші овочі, накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо хвилин на 10 томитися при невеликому вогні.

Крок - 8
09

Потім настає черга головної складової нашої страви, а саме гречаної крупи, яку ми висипаємо до овочів, все перемішуємо, знову накриваємо кришкою і залишаємо готуватися далі.

Крок - 9
10

Хвилин через п'ять-десять ще раз перемішуємо вміст, і доливаємо ще трошки води, тому що за цей час крупа вбере в себе рідину. Ще хвилин через п'ять-сім повторюємо процедуру, на цьому етапі вже солимо і перчимо нашу страву, знову накриваємо кришкою і залишаємо ще на кілька хвилин дійти до готовності.

Крок - 10
11

В кінці, коли гречка вже буде готова, кидаємо в сковорідку трохи вершкового масла, перемішуємо все, накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь.

Крок - 11
12

Гречана каша, ароматна, красива і скажено апетитна, готова до вживання. Така проста і нехитра, але неймовірно смачна страва точно припаде до душі вашим домочадцям. Всього кілька простих продуктів, трохи вашого часу і хороший рецепт - і на вашому столі прекрасна гречана каша з яскравим і насиченим смаком.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Котлети свинячі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети свинячі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Сирне печиво Розочка - покроковий рецепт, фото 1 Сирне печиво Розочка 60 5 4 з 5 - детальніше -
Фаршировані печериці - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані печериці 45 2 3 з 5 - детальніше -
Шурпа з нутом - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з нутом 95 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Квашена капуста в банці - покроковий рецепт, фото 1 Квашена капуста в банці 30 1 3 з 5 - детальніше -
Гарбузові котлети - покроковий рецепт, фото 1 Гарбузові котлети 50 3 3 з 5 - детальніше -
Пастила в сушарці - покроковий рецепт, фото 1 Пастила в сушарці 55 3 3 з 5 - детальніше -
Тартар класичний - покроковий рецепт, фото 1 Тартар класичний 45 1 2 з 5 - детальніше -
?>