Практично у кожного бувають в житті моменти, коли пропадає потреба в м'ясних продуктах. Але ж все одно хочеться смачної, насиченої, ароматної, але при цьому легкої їжі. Саме в таких випадках і використовуються всілякі крупи для того, щоб готувати каші. Наприклад, з гречки можна приготувати досить смачну і корисну страву, яка чудово урізноманітнює раціон всієї родини. Здавалося б, чим таким особливим може здивувати банальна гречка. Може це і так, але ось гречана каша з грибами - не просто неймовірно смачна, але ще і поживна вітамінна страва.
Така каша дуже оригінальна у своєму виконанні, причому, відмінно стане в нагоді тим, хто дотримується посту. Тим більше, що гречка з грибами і морквою, та ще цибулька - просто фантастичне поєднання смаків. Гречана каша з грибами може бути самостійною стравою, а так само використовується як гарнір. Відразу хочу зауважити, грибів не шкодуємо, краще, щоб їх було багато. Причому відмінно підійдуть як свіжі лісові або шампіньйони, так і заморожені. Як правило, ми звикли гречку для каші варити у воді, але в нашому випадку ми будемо готувати по-іншому, а саме - упарювати. Отже, перш за все перебираємо гречану крупу, а потім засипаємо в сито і добре промиваємо теплою водою.
Після цього перекладаємо гречку в каструлю, заливаємо окропом і запарюємо протягом 15 хвилин.
Тим часом приступаємо до підготовки грибів. Ми будемо використовувати свіжі гриби, які добре очищаємо від сміття і ретельно промиваємо. Після цього ріжемо гриби шматочками середньої величини.
Також чистимо від шкірки моркву, миємо й нарізаємо невеликими кубиками.
Очищену від лушпиння цибулину дрібно шаткуємо.
Тепер ставимо на плиту глибоку сковорідку і розігріваємо в ній вершкове масло. Кидаємо в сковороду нашатковану цибулю і нарізану моркву, трохи підсмажуємо, а потім додаємо скибочки грибів.
Туди ж кидаємо подрібнений часник і всі інгредієнти добре перемішуємо.
Смажимо вміст сковорідки до напівготовності грибів, після чого вливаємо сметану і знову все змішуємо. Ще додаємо чебрець, солимо і перчимо, перемішуємо і викладаємо в сковорідку запарену гречку.
Акуратно перемішуємо всі інгредієнти і готуємо поки гриби стануть м'якими і соковитими. Така каша виходить розсипчастою, ароматною і смачною. Подаючи до столу, кашу з грибами посипаємо подрібненою свіжою зеленню петрушки.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти