Укр
Рус
Каші Другі страви Українська кухня

Гречана каша с грибами

( 4.7941 4 534 34 оцінки)
2956 - переглядів
25 хвилинпорцій - 2складність - 2 з 5
Гречана каша с грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Дієта: Дієта Дюкана

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Практично у кожного бувають в житті моменти, коли пропадає потреба в м'ясних продуктах. Але ж все одно хочеться смачної, насиченої, ароматної, але при цьому легкої їжі. Саме в таких випадках і використовуються всілякі крупи для того, щоб готувати каші. Наприклад, з гречки можна приготувати досить смачну і корисну страву, яка чудово урізноманітнює раціон всієї родини. Здавалося б, чим таким особливим може здивувати банальна гречка. Може це і так, але ось гречана каша з грибами - не просто неймовірно смачна, але ще і поживна вітамінна страва.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Гречана каша с грибами" (на 100 грам)

  • Білки2 гр.
  • Жири6.8 гр.
  • Вуглеводи6.1 гр.
  • Калорії101 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Така каша дуже оригінальна у своєму виконанні, причому, відмінно стане в нагоді тим, хто дотримується посту. Тим більше, що гречка з грибами і морквою, та ще цибулька - просто фантастичне поєднання смаків. Гречана каша з грибами може бути самостійною стравою, а так само використовується як гарнір. Відразу хочу зауважити, грибів не шкодуємо, краще, щоб їх було багато. Причому відмінно підійдуть як свіжі лісові або шампіньйони, так і заморожені. Як правило, ми звикли гречку для каші варити у воді, але в нашому випадку ми будемо готувати по-іншому, а саме - упарювати. Отже, перш за все перебираємо гречану крупу, а потім засипаємо в сито і добре промиваємо теплою водою.

Крок - 1
02

Після цього перекладаємо гречку в каструлю, заливаємо окропом і запарюємо протягом 15 хвилин.

Крок - 2
03

Тим часом приступаємо до підготовки грибів. Ми будемо використовувати свіжі гриби, які добре очищаємо від сміття і ретельно промиваємо. Після цього ріжемо гриби шматочками середньої величини.

Крок - 3
04

Також чистимо від шкірки моркву, миємо й нарізаємо невеликими кубиками.

Крок - 4
05

Очищену від лушпиння цибулину дрібно шаткуємо.

Крок - 5
06

Тепер ставимо на плиту глибоку сковорідку і розігріваємо в ній вершкове масло. Кидаємо в сковороду нашатковану цибулю і нарізану моркву, трохи підсмажуємо, а потім додаємо скибочки грибів.

Крок - 6
07

Туди ж кидаємо подрібнений часник і всі інгредієнти добре перемішуємо.

Крок - 7
08

Смажимо вміст сковорідки до напівготовності грибів, після чого вливаємо сметану і знову все змішуємо. Ще додаємо чебрець, солимо і перчимо, перемішуємо і викладаємо в сковорідку запарену гречку.

Крок - 8
09

Акуратно перемішуємо всі інгредієнти і готуємо поки гриби стануть м'якими і соковитими. Така каша виходить розсипчастою, ароматною і смачною. Подаючи до столу, кашу з грибами посипаємо подрібненою свіжою зеленню петрушки.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шуба - покроковий рецепт, фото 1 Шуба 80 5 3 з 5 - детальніше -
Яблука запечені - покроковий рецепт, фото 1 Яблука запечені 30 8 2 з 5 - детальніше -
Ферганський плов - покроковий рецепт, фото 1 Ферганський плов 60 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Биточки з фаршу - покроковий рецепт, фото 1 Биточки з фаршу 50 4 3 з 5 - детальніше -
Грінки зі шпротами - покроковий рецепт, фото 1 Грінки зі шпротами 35 5 2 з 5 - детальніше -
Фаршировані млинці з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані млинці з фаршем 70 3 3 з 5 - детальніше -
Шарлотка на молоці з яблуками - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка на молоці з яблуками 65 5 3 з 5 - детальніше -