Укр
Рус
Грецький салат Салати Кухня Греції

Грецький салат з куркою і авокадо

( 4.7727 4 522 22 оцінки)
1657 - переглядів
35 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Грецький салат з куркою і авокадо - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Грецький салат з куркою і авокадо, з лимоном і ще кількома насиченими смаками! Оливки, помідори, огірки, авокадо і курячі часточки, залишається тільки залити заправкою, яка до всього ж служить і як маринад!

Інгредієнти

  • Малина 150 г.
  • Авокадо 1 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Огірок 1 шт.
  • Салат Ромен 4 лист
  • Куряче філе 500 г.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль 1 ч.л
  • Орегано 1 ч.л
  • Часник 4 зуб.
  • Базилік 2 ч.л
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Винний оцет 2 ст.л
  • Вода 2 ст.л
  • Лимон 1 шт.
  • Оливкова олія 4 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу підготуйте необхідний маринад для м'яса. Для цього в невелику миску залийте оливкову олію, сік лимона, винний оцет і трохи води. Засипте нашатковану зелень петрушки, сушений базилік і орегано. Трохи посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і видавіть в миску через чеснокодавку часник. Ретельно все змішайте.

Крок - 1
02

Далі помийте холодною водою куряче філе, промокніть паперовим рушником і покладіть в глибоку миску. Залийте курку частиною раніше підготовленого маринаду і ретельно перемішайте. Залиште м'ясо промаринуватися хвилин на 15.

Крок - 2
03

Потім помістіть невелику сковорідку на плиту, залийте в неї рослинне масло і розігрійте. Викладіть промариновані курячі грудки в киплячу олію і обсмажуйте, перевертаючи м'ясо з боку на бік, до появи хрусткої золотистої скоринки.

Крок - 3
04

Далі укладіть обсмажене м'ясо на паперову серветку для видалення зайвого жиру, а потім помістіть на обробну дошку і наріжте досить великими шматками.

Крок - 4
05

Тепер вимийте холодною водою і висушіть листя салату ромен, а потім наріжте їх крупно і відправте в миску, де і буде змішуватися майбутній салат.

Крок - 5
06

Потім додайте в миску до подрібненого листя попередньо вимиті, просушені і нарізані невеликими півкільцями помідори з огірками.

Крок - 6
07

Далі очистіть від лушпиння, наріжте тонкими півкільцями червону цибулю, а потім теж відправте в миску до інших овочів. Додайте в ємність до інгредієнтів нарізані кільцями маслини (бажано спочатку вибирати плід без кісточок).

Крок - 7
08

Тепер промийте невеликий авокадо, розріжте навпіл, акуратно за допомогою ложки видаліть кісточку, а потім зніміть шкірку і наріжте фрукт великими часточками. Покладіть нарізаний авокадо в миску до решти продуктів.

Крок - 8
09

Туди ж красиво укладіть раніше підготовлені шматки обсмаженої курячої грудки. Посипте все чорним меленим перцем.

Крок - 9
10

Далі прикрасьте страву часточками лимона, полийте частиною раніше підготовленого маринаду і подавайте готовий грецький салат з куркою і авокадо до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Куриный шашлык на шпажках - покроковий рецепт, фото 1 Куриный шашлык на шпажках 120 4 3 з 5 - детальніше -
Жульен из печени - покроковий рецепт, фото 1 Жульен из печени 50 4 3 з 5 - детальніше -
Лазанья в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья в домашних условиях 60 3 3 з 5 - детальніше -
Панкейки с яблоками - покроковий рецепт, фото 1 Панкейки с яблоками 55 4 3 з 5 - детальніше -