Укр
Рус
thermomix thermomix
Грецький салат Салати Кухня Греції

Грецький салат класичний з листям орегано

35 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Грецький салат класичний з листям орегано - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Прекрасну закуску, яка у нас іменується як грецький салат, в Греції звуть «салатом селюка». У нас грецький салат дуже відомий, настільки, що всі говорять, неможливо знати що-небудь про Грецію, не відчувши смак цього салату. На жаль, не всі кухарі і домогосподарки готують цей салат правильно, через що іноді бідує вигляд і смак закуски. Дотримуйтеся наданої нами технології і ви здобудете смачний і ароматний грецький салат з листям орегано. Тим більше часу на приготування піде зовсім небагато.

Інгредієнти

  • Огірок 2 шт.
  • Помідор 3 шт.
  • Черрі 3 шт.
  • Болгарський перець 1 шт.
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Маслини 150 г.
  • Орегано за смаком
  • Базилік 40 г.
  • Лимон 1/2 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Фета 150 г.
  • Оливкова олія 1/2 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Для початку добре вимийте і очистіть від шкірки свіжий огірок. Потім на обробній дошці наріжте його тонкими півкільцями і відправте в глибоку миску, в якій і буде змішуватися майбутній салат.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі помийте під проточною водою темних сортів помідори і дрібні томати черрі, потім розріжте їх на невеликі часточки і теж закиньте в миску до огірків.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер розріжте зелений болгарський перець навпіл, видаліть серцевину і непотрібні кісточки, а потім наріжте овоч тонкою соломкою. Відправте шматочки перцю в ємність до решти подрібнених овочів.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі очистіть від лушпиння червону цибулю (якщо немає, можна замінити звичайною ріпчастою цибулею), на обробній дошці нашаткуйте тонкими півкільцями і закиньте в ту ж миску.

    Крок - 4
  5. 05

    Потім киньте в ємність до овочів великого розміру чорні маслини (бажано без кісточок). Якщо все-таки маслини виявилися з кісточками, то є спеціальне пристосування, за допомогою якого ви зможете видалити їх.

    Крок - 5
  6. 06

    Далі помийте гілочки свіжої зелені орегано (цей інгредієнт надає певний аромат і пікантний смак страві), відщипніть з гілки листочки і акуратно подрібніть їх на обробній дошці гострим ножем, а потім так само відправте в миску до всіх нарізаних продуктів.

    Крок - 6
  7. 07

    Тепер киньте в ємність нашатковану зелень свіжого базиліка, полийте свіжовичавленим соком лимона або лайма, але тоді в трохи меншій кількості.

    Крок - 7
  8. 08

    Приперчіть все чорним меленим перцем, добре присоліть, рясно полийте оливковою олією і ретельно все перемішайте, до повного об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 8
  9. 09

    Далі посипте вміст миски подрібненим руками сиром фета (або наріжте на невеликі кубики), знову все добре перемішайте ложкою, потім розкладіть грецький салат з листям орегано на тарілки і швидше подавайте до столу. Смачного!

    Крок - 9

Оцінити рецепт