Укр
Рус
Швидкі салати Салати Кухня Греції

Грецький салат класичний з листям орегано

( 4.7500 4 520 20 оцінок)

1921 - переглядів
35 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Грецький салат класичний з листям орегано - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кухня Греції

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Прекрасну закуску, яка у нас іменується як грецький салат, в Греції звуть «салатом селюка». У нас грецький салат дуже відомий, настільки, що всі говорять, неможливо знати що-небудь про Грецію, не відчувши смак цього салату. На жаль, не всі кухарі і домогосподарки готують цей салат правильно, через що іноді бідує вигляд і смак закуски. Дотримуйтеся наданої нами технології і ви здобудете смачний і ароматний грецький салат з листям орегано. Тим більше часу на приготування піде зовсім небагато.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Грецький салат класичний з листям орегано" (на 100 грам)

  • Білки2.5 гр.
  • Жири10.5 гр.
  • Вуглеводи3.6 гр.
  • Калорії127 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку добре вимийте і очистіть від шкірки свіжий огірок. Потім на обробній дошці наріжте його тонкими півкільцями і відправте в глибоку миску, в якій і буде змішуватися майбутній салат.

Крок - 1
02

Далі помийте під проточною водою темних сортів помідори і дрібні томати черрі, потім розріжте їх на невеликі часточки і теж закиньте в миску до огірків.

Крок - 2
03

Тепер розріжте зелений болгарський перець навпіл, видаліть серцевину і непотрібні кісточки, а потім наріжте овоч тонкою соломкою. Відправте шматочки перцю в ємність до решти подрібнених овочів.

Крок - 3
04

Далі очистіть від лушпиння червону цибулю (якщо немає, можна замінити звичайною ріпчастою цибулею), на обробній дошці нашаткуйте тонкими півкільцями і закиньте в ту ж миску.

Крок - 4
05

Потім киньте в ємність до овочів великого розміру чорні маслини (бажано без кісточок). Якщо все-таки маслини виявилися з кісточками, то є спеціальне пристосування, за допомогою якого ви зможете видалити їх.

Крок - 5
06

Далі помийте гілочки свіжої зелені орегано (цей інгредієнт надає певний аромат і пікантний смак страві), відщипніть з гілки листочки і акуратно подрібніть їх на обробній дошці гострим ножем, а потім так само відправте в миску до всіх нарізаних продуктів.

Крок - 6
07

Тепер киньте в ємність нашатковану зелень свіжого базиліка, полийте свіжовичавленим соком лимона або лайма, але тоді в трохи меншій кількості.

Крок - 7
08

Приперчіть все чорним меленим перцем, добре присоліть, рясно полийте оливковою олією і ретельно все перемішайте, до повного об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 8
09

Далі посипте вміст миски подрібненим руками сиром фета (або наріжте на невеликі кубики), знову все добре перемішайте ложкою, потім розкладіть грецький салат з листям орегано на тарілки і швидше подавайте до столу. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гаспачо з полуницею - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо з полуницею 40 3 2 з 5 - детальніше -
Олів’є з яловичиною - покроковий рецепт, фото 1 Олів’є з яловичиною 35 3 3 з 5 - детальніше -
Рибні котлети в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети в духовці 55 3 3 з 5 - детальніше -