Прекрасну закуску, яка у нас іменується як грецький салат, в Греції звуть «салатом селюка». У нас грецький салат дуже відомий, настільки, що всі говорять, неможливо знати що-небудь про Грецію, не відчувши смак цього салату. На жаль, не всі кухарі і домогосподарки готують цей салат правильно, через що іноді бідує вигляд і смак закуски. Дотримуйтеся наданої нами технології і ви здобудете смачний і ароматний грецький салат з листям орегано. Тим більше часу на приготування піде зовсім небагато.
Для початку добре вимийте і очистіть від шкірки свіжий огірок. Потім на обробній дошці наріжте його тонкими півкільцями і відправте в глибоку миску, в якій і буде змішуватися майбутній салат.
Далі помийте під проточною водою темних сортів помідори і дрібні томати черрі, потім розріжте їх на невеликі часточки і теж закиньте в миску до огірків.
Тепер розріжте зелений болгарський перець навпіл, видаліть серцевину і непотрібні кісточки, а потім наріжте овоч тонкою соломкою. Відправте шматочки перцю в ємність до решти подрібнених овочів.
Далі очистіть від лушпиння червону цибулю (якщо немає, можна замінити звичайною ріпчастою цибулею), на обробній дошці нашаткуйте тонкими півкільцями і закиньте в ту ж миску.
Потім киньте в ємність до овочів великого розміру чорні маслини (бажано без кісточок). Якщо все-таки маслини виявилися з кісточками, то є спеціальне пристосування, за допомогою якого ви зможете видалити їх.
Далі помийте гілочки свіжої зелені орегано (цей інгредієнт надає певний аромат і пікантний смак страві), відщипніть з гілки листочки і акуратно подрібніть їх на обробній дошці гострим ножем, а потім так само відправте в миску до всіх нарізаних продуктів.
Тепер киньте в ємність нашатковану зелень свіжого базиліка, полийте свіжовичавленим соком лимона або лайма, але тоді в трохи меншій кількості.
Приперчіть все чорним меленим перцем, добре присоліть, рясно полийте оливковою олією і ретельно все перемішайте, до повного об'єднання всіх інгредієнтів.
Далі посипте вміст миски подрібненим руками сиром фета (або наріжте на невеликі кубики), знову все добре перемішайте ложкою, потім розкладіть грецький салат з листям орегано на тарілки і швидше подавайте до столу. Смачного!
Випадкові рецепти